tiistai 25. helmikuuta 2020

TYKKÄÄTKÖ TÄLLAISISTA?
Tykkään tehdä erilaisia asetelmia. Useimmiten teen asetelmat tietyn värin tai materiaalin perusteella.

Tässä ensimmäisessä asetelmassa on pääteemana vihreä väri. Oikealla oleva malja on meidän lahja anopille vuosia sitten. Pullo tuossa keskellä on myöskin lahja jonka olemme antaneet isälleni joskus syntymäpäivälahjaksi. Nyt nämä molemmat esineet ovat palautuneet meidän kotiimme. Vasemmalla oleva tuikkukippo/maljakko on viime joulun tienoilla tekemäni muutaman euron kirpparilöytö. Yhdessä ne muodostavat kivan kokonaisuuden.

Aikaisemmin asettelin esineet esim. hyllylle aina riviin, mutta sitten joku viisaampi sanoi, että kannattaa kokeilla laittaa esineet mieluummin ryhmiin kuin ripotella ne harvakseltaan hyllylle. Ja totta tosiaan, kivammalta näyttää kun ne ryhmittelee.
Seuraava asetelma koostuu valkoisista keramiikkaesineistä. Niiden sileää pintaa on mukava kosketella ja tykkään kun ne ovat yksinkertaisia ja vain yhtä väriä.Tässä ryhmässä yhdistävä tekijä voisi olla materiaalin lisäksi maanläheinen väri. Esineet ovat hyvinkin erilaisia, mutta sopivat mielestäni mainiosti samaan asetelmaan.Näissä yhdistävä tekijä voisi olla musta kuvio ja se että ne ovat lahjoja tyttäriltämme eli rakkaita esineitä kaikki.Kaikki nämä asetelmat löytyvät olohuoneemme seinähyllyltä. Asetelmilla saa helposti vaihtelua sisustukseen ja kun haluaa vaihtaa esineitä, niin nämä laitetaan kaappiin ja sieltä otetaan toiset esineet esille. 


Onko sinulla tapana tehdä asetelmia? Jos teet, niin miten valitset kulloiseenkin asetelmaan sopivat esineet? Tai pidätkö mieluimmin tasot mahdollisimman tyhjinä ilman turhia pölynkerääjiä?

Lisää asetelmia näet TÄÄLTÄ.MUKAVAA PÄIVÄÄ!

💚💚💚

40 kommenttia:

 1. Beautiful photos - your green glass collection is stunning - I love colours and shapes.

  VastaaPoista
 2. Rakastan vihreää lasia, joten tuo eka kuva on <3

  Itse en harrasta asetelmia. Inhoan pölyjen pyyhkimistä ja harvat esineet ovat kirjavitriinissä kirjojen edessä, joten pysyvät pölyltä suojassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SusuPetal. Pölyjen pyyhkiminen ei kuulu minunkaan suosikkipuuhiin :)
   Vitriini onkin hyvä ratkaisu pölyltä suojaamiseen.

   Poista
 3. Asetelmia on kyllä kertynyt ihan itsellään, sinistä ja vihreää lasia löytyy, mutta se pölyn pyyhkiminen on työlästä pulloista mm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtaakohan kukaan tykätä pölyjen pyyhkimisestä?! Sininen lasi vihreän lisäksi on myös minun suosikkejani.

   Poista
 4. Tykkään kovasti ja oikein kivalta näyttää. <3 Sydämellistä viikon jatkoa Kristiina. <3

  VastaaPoista
 5. Mukavia asetelmia. Vihreä lasi on ihanaa! Olen yrittänyt kerätä vihreitä lasiesineitä vähän meille, mutta se ei ole kauhean suosittu/trendikäs väri. Kirppiksiltä löytyy onneksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Voipa olla että vihreä ei ole ihan tällä hetkellä se suosituin lasiväri, mutta tulee varmasti taas jonkun ajan päästä. Kirppiksiltä voi tehdä hyviä löytöjä jos osuu paikalle oikealla hetkellä.

   Poista
 6. Kauniita kokonaisuuksia ♥ Mulla on myös tapana tehdä asetelmia, aikana niitä katselen ja välillä muutan niitä ja saattaa jotkun päätyä kirppikselle ennenkuin saan aikaiseksi tehdä taas uusia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maikku. Asetelmat ovatkin siitä niin mukavia, että niitä on helppo muunnella ja vaihtaa niiden paikkaa. Mikä onni että nykyisin on kirppiksiä!

   Poista
 7. Kaikki näyttävät kauniilta! Minullakin on vihreätä lasia kaapin päällä pikku ryhmissä. Tuo ryhmittely näyttää kivalta 👍

  VastaaPoista
 8. Kauniit esineet ja asetelmat. En tee lainkaan asetelmia. Inhoan pölyjen pyyhkimistä ja meillä joutuu muutenkin joka toinen päivä siivoamaan Mortin vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitos Satu. Muistan kyllä sen melkein jokapäiväisen imuroimisen ja pölyjen pyyhkimisen kun meillä oli koira, joten ymärrän ettet yhtään enempää siivoamista halua :)

   Poista
 9. Tykkään tehdä asetelmia. Niissä on usein samantyylisyys tai väri teemana.
  Ihania nuo sinun vihreät jutut, jotenkin nyt kevään korvilla vihreän sävyt ovat alkaneet miellyttämään silmää erityisesti.
  Kivaa tiistaita sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asetelmien teko oli minulla pitkään ihan unohtunut asia. Nyt kun oln niitä nähnyt monessa paikassa niin olen itsekin innostunut niistä.
   Oikein mukavaa illan jatkoa sinullekin <3

   Poista
 10. Nämä vihreät on kyllä minun suosikkini näistä. Kyllä minä valitsen jonkin esineen verhojen tai jonkin muun huonekalun tai pöytäliinan mukaan. Nytkin meillä on ruokahuoneen pöydällä iso vihreä ruukku ja verhot ja pöytäliina on kuinkas muuten kuin vihreät. Vaihtelen paljon verhoja ja liinoja ja valitsen joitakin esineitä sen mukaan. Meillä ei ole tasoja minkä päälle voisi laittaa mitään paitsi yläkerrassa olohuoneessa television alapuolella ja siihen on valikoitunut valkoiset esineet. Joten kyllä minä siis taidan laittaa siis ryhmittäin. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet tuntuvat pitävän vihreästä lasista. Yksi kriteeri esineen valitsemiseen voisikin olla mainitsemasi vehot tai muut huoneen tekstiilit. Minä en kovin usein verhoja vaihtele, joten minun täytyy suorittaa nuo esineiden valinnat jollain muulla tavalla. Ei ole meilläkään kovin paljon tasoja, vain muutama Ikean hylly, joista yksi näkyy kuvassa.

   Poista
 11. Ihanan näköisiä asetelmia!
  Minulla ei ole sellaista visuaalista silmää, minkä avulla ja minkä iloksi mitään asetelmia tekisi. Se ei estä minua ihailemasta muiden tekemiä kauniita asetelmia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna. Tai ehkä asetelmien tekeminen ei vain kiinnosta sinua. Visuaalista silmää sinulta kyllä mielestäni löytyy kun katsoo ottamiasi hienoja luontokuvia.

   Poista
 12. Kauniita esineitä kauniisti aseteltuina. Ihailuni.
  Asetelmia teen harvoin ja nekin pihalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti Kaija. Pihallekin voi tehdä mitä hienoimpia asetelmia.

   Poista
 13. Värillinen lasi on mieleistäni. Siksi ekan kuvat vihreät lasiesineet hivelevät silmääni. Sinulla on tyylitajua! Itse en tee asetelmia, kun olen kaiken selkeän ja yksinkertaisen tyylin ystävä. Joku voisi sanoa jopa, että tylsän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään yksinkertaisesta sisustuksesta johon mielestäni tämän kaltaiset asetelmat tuovat hieman elävyyttä. Kuvissasi olen nähnyt tyylikkään kodin, eikä tylsyydestä ole tietoakaan!

   Poista
 14. Niin kauniita asetelmia! Asetelmien teko on kyllä ihan kivaa puuhaa. Itse tulee tehtyä asetelmia oikeastaan vähän vuodenaikojen mukaan:) Mukavaa päivää❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asetelmien teemoja taitaa olla vaikka kuinka paljon ja kaikki ovat yhtä kivoja.
   Kiitos samoin sinulle, oikein hyvää päivää <3

   Poista
 15. Tykkään! Kivoja asetelmia! Tykkään myös itse tehdä niitä. Milloin vanhan pienen pöydän päälle vanha avoin kirja, kynttilä ja pino muita vanhoja kirjoja (virsikirjoja, raamattuja ym), toisaalle muita vanhoja esineitä, jotka sopivat yhteen esim puinen lasten kenkälesti, rintamakäsityönä tehty tuohirasia, valokuvat, enkelipatsas, lasinen pieni kakkukupu, kirjat, kynttilät, nalle jne. Ulos teen ikkunalaudalle, silkkatynnyrin päälle ja pikkupöydälle asetelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monipuolisia asetelmia sinä teet. Minun pitää miettiä asetelmia ulos, ehkä mökille.

   Poista
 16. Kauniita asetelmia. Tykkään itsekin laitella värin mukaan tavaroita esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju! Pitääpä käydä katsomassa oletko osallistunut tähän haasteeseen.

   Poista
 17. Kiva ryhmittely. Vihreä lasi on kaunista.
  Vaihtelen asetelmia vähän vuodenajan ja juhlapyhien mukaan tai ihan muuten vaan. :)

  VastaaPoista
 18. Kauniita ja puhuttelevia asetelmia! Teen itsekin näitä aina vähän vuodenaikojen ja fiilisten mukaan.

  VastaaPoista