19/06/2019

HELPPO KUKKASEPPELE PÖYDÄN YLÄPUOLELLEJuhannus lähestyy ja juhannukseksi tehdään usein kukkaseppeleitä tyttösten kutreille. Minä teen  kukkakoristeita ulos ruokapöydän yläpuolelle ripustettavaksi.

Tällaisen samanlaisen olen tehnyt jo useampana vuonna ja teenpä täksikin juhannukseksi samanlaisen. Kuvia tämänvuotisesta ei vielä ole, joten käytän vanhoja kuvia.
Asetelman pohjana voi käyttää pienehköä lautasta tai kulhoa. Minä käytän tuikkualustaa jonka olen havainnut sopivaksi tähän tarkoitukseen. Se on laakea, läpimitaltaan vajaat viisitoista senttiä. Siinä on matalat reunat, jotka ovatkin hyvät. Alustalle laitetaan nimittäin ensiksi vedessä liotettu oasis-sieni ja reunat estävät veden valumisen pöydälle. Kasvit säilyvät koko juhannuksen ajan tuoreina oasis-sienen ansiosta.

Tähän seppeleeseen voi tietysti käyttää mitä tahansa kukkia, mutta minä tykkään vihreästä enkä laita välttämättä ollenkaan kukkivaa kasvia. Olen havainnut sopiviksi kasveiksi kaislat ja mustikan-ja puolukanvarvut. Kuvan sepeleessä minulla on muutama valkoinen pikkukukka elävyyttä antamassa. Alta päin asetelma näyttää tältä. Tuo alunen joka minulla on on kätevä kun siinä on nuo lenkit joiden läpi on helppo pujottaa kasveja. Laitoin tässä seppeleessä alimmaiseksi kaisloja jotka tulevat kivasti esiin säteittäin. Ne ovat kestäviä eivätkä taitu kun ne tökkii sieneen. Kivalta voisi näyttää myös vaikka muratti tai jokin muu köynnöskasvi joka roikkuisi alaspäin.

Kaislojen yläpuolelle asettelin mustikan-ja puolukanvarpuja niin paljon että sieni peittyy kokonaan. Muutama valkoinen pieni kukka lisäksi ja niin on juhannuksen kukka-asetelma valmis.
Sitten vaan ripustetaan seppele pöydän yläpuolelle. Minulla on ketju valmiina pöydän yläpuolella ja alustassa on koukku josta se on helppo ripustaa ketjuun. Jos sinulla ei vastaavaa ole, niin narusta tai rautalangasta on helppo tehdä amppeli johon koristeen voi lautasineen ripustaa.

Tämä on siitäkin hyvä koristelutapa, että se ei estä näkemästä vastapäätä pöydän toisella puolella istuvia, niin kuin maljakossa pöydällä olevat kukat helposti tekevät, eikä se vie pöytätilaa.

Tämän ehtii vielä hyvin tehdä juhannukseksi ja materiaalit löytyvät vaikka tienvierustalta tai metsästä.OIKEIN HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE LUKIJOILLE!

💚💚💚


15 kommenttia:

 1. Todella hauska idea ja kaunis toteutus! Ihanaa juhannuksen aikaa!

  VastaaPoista
 2. Kaunis ja näyttävä koriste.
  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 3. Onpas mainio idea ja kivan näköinenkin tuo on!

  VastaaPoista
 4. Erittäin hieno ja aion joskus tehdä tällaisen kun aika on sille oikea. Kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on mukava tehdä ja omatekemä on aina omatekemä.

   Poista
 5. Kerrassaan ihana seppele❤️! Tunnelmassa pikkuisen eksotiikkaa, kuin istuisi palmuvarjon alla ����. Mukavaa juhannusta, Krisse����!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä sen sanoit; hiukan tuo palmumaista tunnelmaa juhannuspöytään. Samoin sinulle <3

   Poista
 6. Hauska idea! Hyvää juhannusta teille ❤️

  VastaaPoista
 7. Kun saan meidän terassin kuntoon niin tällaisen kyllä väsään sinne kanssa. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta teet. Niin helppo toteuttaa ja antaa kivaa vehreyttä. Se on vieläkin mulla paikoillaan vaikka tein sen jo melkein viikko sitten.

   Poista
 8. Aivan ihana toteutan varmasti jossain vaiheessa, kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista