Sivut

torstai 10. lokakuuta 2019

MISSÄ VIERAILIJAN KANNATTAISI KÄYDÄ SINUN KOTIPAIKKAKUNNALLASI?Mitä sinä näytät vieraillesi kotiseudustasi?


Me voimme näyttää pääasiassa kauniita maisemia, tai ainakin niitä useimmin näytämme. Moni vieraspaikkakuntalainen ihastuukin pieniin punaisiin mökkeihin joita täällä vieläkin aika paljon näkee. Usein myös kuulee sanottavan että täällä ovat pihat ja talojen ympäristöt yleensäkin tosi siistejä.Punaisia maanteitä moni myös ihmettelee, sillä muualla Suomessa tiet ovat yleensä harmaita. Täälläkin ne ovat ensin valmistuttuaan harmaita, mutta pikkuhiljaa ne muuttuvat punaisiksi.  Tiet täällä Ahvenanmaalla ovat myös hyväkuntoisia ja pyöräteiden määrä lisääntyy koko ajan.

Kesällä täällä tapahtuu kaikenlaista ja kaikkialla ja kesäkahvilat ovat auki, joten silloin voidaan piipahtaa kahvilla jossain mukavassa paikassa.
Pelkkä autolla ajelu maaseudulla on mielenkiintoista ainakin niille jotka eivät täällä ennen ole käyneet, emmekä me itsekään ole siihen vielä kyllästyneet vaikka vuosikymmenet jo täällä ollaan asuttu. Veikkaanpa että ollaan nähty varmaan laajemmalti tätä saarta kuin moni täällä ikänsä asunut, sen verran ahkerasti ollaan kierrelty.
Tällä kerralla ajelimme vieraidemme kanssa Getaan. Meille tuli puheeksi että suurin osa Suomessa viljellyistä omenoista kasvatetaan täällä Ahvenanmaalla ja lähdimme näyttämään missä niitä omppupuita oikein on. Kotimme tai mökkimme lähellä ei omenanviljelyä näy, paitsi tietysti ihmisten omilla kotipihoilla.

Godbystä pohjoiseen päin ajellessa alkoikin pian näkyä omenatarhoja molemmilla puolilla puita. Sadonkorjuu oli joissakin kohteissa käynnissä. Puut seisoivat sotilaallisen suorissa riveissä ja punaiset omenat näkyivät kauas. Lisää viljelyyn sopivia alueita oli rakenteilla. Alueet ovat aidattuja. Varmaan kauriiden vuoksi, sillä houkuttelevia nuo omenapuut hedelmineen olisivat muillekin kuin ihmisille. Kun kerran Getassa oltiin niin haluttiin näyttää vieraillemme kaunis 
HAVSVIDDENin alue. Päätieltä tänne ajetaan vielä 7 km pienempää, mutta hyvää tietä kunnes ollaan perillä. Alue on ihan meren rannalla ja maisema koostuu kallioista ja käkkyrämännyistä.  
Koska täältä avautuu aava merimaisema, niin useimmiten täällä tuulee, mutta nyt oli ihan tyyntä joten kiertelimme hiukan alueella. Hiljaista oli, eikä ravintola/kahvilakaan ollut auki.

Kauniit maisemat houkuttelivat ottamaan kuvia ja kaikki postauksen kuvat ovatkin sieltä. 

Tämä ei ole yhteistyöpostaus enkä ottanut alueen rakennuksista kuvia. Niistä osaa voi vuokrata jos haluaa tulla tänne pienelle lomalle. TÄÄLTÄ voit lukea lisää.

Ehkä tässä olisi vielä viime hetken vinkki syyslomalle?

Saatuani jo nyt muutamia vinkkejä teiltä lukijoilta tuli mieleeni että niistä voisinkin ehkä tehdä koosteen postauksen muodossa ja linkittäisin tietysti ko. vihjeen antajan mahdolliseen blogiin. Mutta toki toivon muiltakin kuin bloggaajilta vinkkejä.

MITÄ NÄYTTÄISIT ITSE OMALTA KOTIPAIKALTASI?

💙💙💙

20 kommenttia:

 1. Meillä päin ainakin Fäbodan maisemat ovat upea vierailukohde kuten myös Mässkär :) paljon on tietenkin nähtävää jos ei ole koskaan Pietarsaaressa käynyt !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole Pietarsaaressa koskaan käynyt. Pitääpä googlettaa nuo mainitsemasi paikat.

   Poista
 2. Kaunista ja karuakin on maisema kuvissasi.
  Meilläpäin on paljon vanhoja kartanoita ja järvimaisemia.
  Omenakylän ompouviljelmät ovat myös täällä kiinnostava nähtävyys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karuista maisemista tykkään kovasti ja siksi tuli nytkin niitä kuvattua. Järvimaisemat ovat kauniita ja jos maisema vielä sen lisäksi on mäkistä, niin paljon parempaa ei olekaan.

   Poista
 3. Ahvenanmaa on hurjan monipuolinen paikka. Siellä syntyneet pitävät ehkä itsestäänselvyytenä? Niin kuin usein käy, ihminen sokeutuu.
  Mitäs täällä nyt on... 1700-luvun kirkko,Olkiluoto😏, Vuojoen kartano👍, merta, metsää ja jokia😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaista nähtävää täällä kyllä riittää. Niinhän se on ettei oman kotipaikkakunnan hienouksia aina välttämättä huomaa.
   Taas tuli lisää googlattavaa. Olkiluodon nyt tietää, mutta tuo Vuojoen kartanon nimikin kuulostaa tutulta.

   Poista
 4. Ihana Ahvenanmaa <3 Kesällä kävimme ja vielä tulemme uudelleen! Minä näyttäisin näiltä seuduilta mm. Vuokatin vaarat Sotkamosta, Hepokönkään Puolangalta, kulttuuritarjonnan Kajaanista ja Kainuusta, kalastusapajat ja Ärjänsaaren Oulujärveltä, Riihipihan Vuolijoelta, Manamansalon saaren Vaalasta ja Hossan kansallispuiston Suomussalmelta. Näytettävää riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että kävitte ja tykkäsitte. Tervetuloa uudelleen!
   Teillä päin olisi myös paljon katseltavaa. Siellä päin en olekaan käynyt. Kyllä olisi kotimaassa vielä paljon näkemättömiä paikkoja.

   Poista
 5. What a nice area. Love o see your photos.

  VastaaPoista
 6. Kyllä se merellisyys ja kauniit maisemat Ahvenanmaalle veisi, jos jokin. <3 Täällä Porvoossa on aika ilmeistä Albert Edefeltin maalaamat maisemat, jotka onkin tässä miltei kotiovella ja vanhakaupunki.

  Kivaa sunnuntaita Kristiina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on että maisemista täällä useimmat varmaan nautintoa hakevat.
   Porvoo on jäänyt niin vähälle näkemiselle että kiinnostaisi kyllä käydä siellä.
   Oikein mukavaa sunnuntai-iltaa sinnekin <3

   Poista
 7. Kauniita kuvia💛🍁🍂Juuri merellisyys minua Ahvenanmaassa kiehtoo niin kuin täällä Helsingissäkin. Kotiseutuni Jollas on merellinen ja kaunis asuinalue.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Meri on kyllä tärkeässä roolissa Ahvenanmaan maisemissa ja elämässä yleensäkin. Jollas on nimenä tuttu, mutta muuten ei niinkään. Nyt heräsi kiinnostus sitä kohtaan.

   Poista
 8. Ihania kuvia ihanasta Ahvenanmaasta! Menetin kyllä sydämeni sinne viime syksynä. Nyt täytyy kyllä tulla uudelleen.

  VastaaPoista
 9. Kiva postaus! Ahvenanmaa on kyllä kokonaisuutena kaunis. Ja siisteys pihoilla on ruotsalaismallista. Selkeästi se tulee sieltä ja meillä täällä mantereella ollaan enemmän kallellaan tuonne itään päin. Havsviddenissä olemme kerran yöpyneet. Se on aivan mahtava paikka. Voin lämpimästi suositella. Olimme silloin veneretkellä Ahvenanmaan ympäri.
  Mitä sitten näyttäisin omalla kotikonnullani vieraileville? Ykkösenä tietysti on listalla Alvar Aallon suunnittelema Paimion Parantola ympäristöineen ja toisena Paimionjoki laaksoineen ja kukkaketoineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija. Siistiä täällä kyllä yleisesti ottaen on ja harvoin näkee rojukasoja pihoissa.
   Havsvidden on niin näkemisen arvoinen paikka.
   Alvar Aallon tyylin ihailijana tykkään myös tuosta parantolarakennuksesta. Mulla ei ole vaan siitä kuvaa jonka voisin laittaa postaukseen jonka aiheesta teen. Jos sinulla on blogissasi kuva siitä, voinko käyttää sitä postauksessani?

   Poista
 10. Ilman muuta voit käyttää kuvaani Paimion Parantolasta. Suomi 100 vuotta postauksessa, muistaakseni tammikuussa oli postaus siitä ja siellä on kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva. Jos nyt osaan sen sieltä napata omaan postaukseeni. Kiitos!

   Poista