Sivut

sunnuntai 12. toukokuuta 2019

LIIAN TEHOKASTA RIKKARUOHOTORJUNTAAKevät on nyt kauneimmillaan. Kävimme mökillä pikaisesti ja kylän läpi ajaessamme ihailin jälleen kerran ihanaa tuulimyllyä ja sen ympärillä keltaisena kukkivaa ketoa. Keltaiset mukulaleinikit ovat levittäytyneet tosi laajalle alueelle ja vanha vino aita on kuin vanhasta Suomi-filmistä. Jos ei katsele ympärilleen sen enempää, niin voisi luulla että ollaan jossain 1900-luvun alkuvuosissa.

Jatkoimme kuitenkin matkaa ja palasimme nykyaikaan. Koko mökkitien matkalla on kaatunutta metsää silmänkantamattomiin. Vain mökkien pihat ovat siistit, mutta heti pihojen ulkopuolella on kaatuneita puunrunkoja sikinsokin. Ihmettelen itsekseni korjaako metsänomistaja ikinä noita kaatuneita puita pois.

Mökillä versoi yhtä ja toista maasta. Tutkiessani tarkemmin edellisvuonna istuttamiamme villiviinejä, huomasin että sieltä on tulossa uusia alkuja. Huomasin itse asiassa samanlaisia alkuja jo viimeksi kun mökillä kävimme, mutta luulin niitä pieniksi koivun taimiksi, kun niissä oli ihan saman näköiset lehdet kuin koivuissa.

Ja mitä meninkään tekemään. Vedin nuo pienet taimen alut ylös ja heitin kompostiin. Vasta tänään tajusin että nekin olivat villiviinin juuriversoja! Toivottavasti noita versoja  tulee vielä lisää . Tästä lähien saan olla hiukan varovaisempi kun perkaan "rikkaruohoja".Minulla on mökillä ollut jo vuosikausia komeamaksaruoho joka kasvaa hyvin ja kukkii kauan. Tai kukkisi, jos kauriit antaisivat kukkien olla rauhassa. Käy nimittäin joka kesä niin, että kun noihin maksaruohoihin loppukesästä alkaa tulla kukkia, niin heti kun ne punertavat, kauriit tulevat napsimaan ne suihinsa.

Otin niistä muutaman kotiin vietäväksi ja istutin ruukkuun. Terassilta ei ainakaan kauriit tai jänikset niitä tule syömään. Tuo ruukku ei taida kestää pakkasissa halkeamatta, joten syksyllä taidan istuttaa ne maahan talvehtimaan. Edellisestä postauksesta on mustan laatikon alla oleva lava muuttanut väriään. Se maalattiin mustaksi ja sopii nyt kivammin laatikon kanssa yhteen.

Ruukut ja kukkalaatikot etsivät vielä lopullista paikkaansa terassilla. Laudan pätkiä ja mustaa maalia jäi vielä yli ja niistä tehtiin lava johon voi laittaa kukkaruukkuja tai muuta kivaa. Kun ei kesäkukkia vielä ole, niin laitoin lyhdyn vielä toistaiseksi siihen.

 
Kevätesikko, joka on Ahvenanmaan maakuntakukka kukkii runsaana tienvierustoilla. Se on kyllä kaunis kukka.

Tänään ei ole yhtä kaunis ja lämmin sää kuin eilen, joten äitienpäivätarjoilut saadaan nauttia sisätiloissa.
IHANAA PÄIVÄÄ KAIKILLE! 


💛💛💛

14 kommenttia:

 1. Tuulimyllymaisema tosiaan on kaunis.

  VastaaPoista
 2. Minäkin on kitkenyt rikkaruohoja mökkipihassa vähän turhankin rivakasti:eilen rouhaisin yhtä kuunliljaa, joka oli maasta alkanut ponnistaa. Jokin aika sitten kitkin vaalean punaisen harjaneilikan, jonka ilmestymisestä olin ilahtunut. Meillä kun tuppaa olemaan vaan niitä joulunpunaisia, joista en niin välitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ettei ole ainoa liiankin innokas rikkaruohon poistaja :) Kuunliljat tulevat keväisin niin hitaasti ylös maasta että niitä helpolla erehtyy luulemaan joksikin muuksi. Tuo neilikan kitkeminen oli harmillista.

   Poista
 3. Ihana idea tuo musta lava, jotain vastaavaa mun pitäis kanssa terassille kehitellä.
  Tuntuu, että kevät tuli kuitenkin liian äkkiä; naapuri jo leikkaa ruohoa ja meillä on vielä oksiakin keräämättä nurmikolta talven jäljiltä..
  Ihanaa tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lavaa on helppo siirrellä esim. suojaan sateelta, auringolta tai tuulelta tai siivoamisen ajaksi. Minäkin olen jo kerran leikannut nurmikon mökillä.
   Mukavaa kevään jatkoa!

   Poista
 4. Oi tuota tuulimyllyä.
  Aivan ihana❤
  Aurinkoisia päiviä toivottelen. Itse asiassa olen kevätflunssassa mutta miten ihana onkin lueskella blogeja kaikessa hiljaisuudessa välillä kuumaa teetä hörppien😌🧡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulimylly on ♥️. Toivottavasti olet jo päässyt flunssasta!

   Poista
 5. Eikö laki velvoita korjaamaan kaatuneet puut? Hmmm... levittävät tuholaisia.
  Kevätesikko on ihana, kasvaisipa täälläkin pitkin ja poikin.
  Kivoja ideoita terasille, kummasti tulee kodikkaan näköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä miten on täällä Ahvenanmaalla. Täällä on aina omia käytäntöjä 😐
   Kevätesikko on herttainen.

   Poista
 6. Tuulimyllyt ovat kauniita 😍
  Mukavaa viikonloppua 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulimyllyt tuovat tuulahduksen vanhasta ajasta.
   Oikein lämmintä ja ihanaa viikonloppua sinnekin🌸

   Poista