Sivut

lauantai 17. elokuuta 2019

ET KAI OLE TÖLVÄISIJÄ?


Aina silloin tällöin törmää sellaiseen ilmiöön blogien tai Instagramin kuvien kommentoinneissa, että pakko on melkein ääneen itsekseen sanoa häh!
Kun useimmat kommentoivat kuvan pääaihetta, niin tölväisijät löytävät kuvasta ihan jonkin muun kehumisen tai miksei vaikka haukkumisen aiheen.

Kaikki tämän postauksen tölväisyt ovat keksimiäni ja ehkä hiukan liioiteltuja, mutta vastaavanlaisia löytyy kyllä ihan oikeastikin.
Tällaisella  kuvalla bloggaaja esittelee perheensä lemmikkiä ja kertoo kuinka suloinen ja tottelevainen se on. Se on lapsirakas ja nuo silmät! 

Jos bloggaaja odottaa kommentteja, niinkuin me kaikki varmaan odotamme, niin "sopivia" kommentteja ovat tietysti kaikki koiraan liittyvät kehut, tai hiukan negatiivisetkin mielipiteet. Samassa yhteydessä voi ihan hyvin mainita jotain omastakin lemmikistään, kunhan se oma lemmikki ei saa pääosaa koko jutussa.

Jos lukija ei ole ollenkaan koiraihmisiä, niin silloin ehkä on paras jättää kommentointi kokonaan.

MUTTA tölväisijä kommentoi vaikka näin: "Ihanat nuo pienet pyöreät kivet! Mistä ostit? Haluaa samanlaisia! Eikä huomioi mitenkään kuvan pääaihetta eli lemmikkiä.Lomakuvia on kiva esitellä muillekin ja kertoa mitä tuli koettua matkalla tai vaikka kotinurkilla lomaillessa.

Lämpö ja ihanat hiekkarannat herättävät ihastusta ja moni lukee näitä mielenkiinnolla. Matkakuvauksista voi saada hyviä vinkkejä omaankin lomailuun. Usein bloggaaja saakin kiitoksia matkakuvauksista.

MUTTA tölväisijä kysyy vain: "Ei kai sulla ole lattajalat?"Jos bloggaaja on arkkitehtuurin suuri ihailija hän yleensä kuvaa matkoillaan rakennuksia ja varsinkin niiden mielenkiintoisia yksityiskohtia, kuten kuvan hienoja ikkunoita. Vielä parempaa on jos hän on päässyt kuvaamaan noita ikkunoita sisältä päinkin.

Vielä kotona hän muistelee kauniita rakennuksia joita sai matkalla nähdä ja muutama yhtä ihastunut kommentoijakin ylistää noiden ikkunoiden kauneutta.

Mutta onnettomuudekseen bloggaaja on sattunut ottamaan kuvan juuri kun jotain muutakin kiinnostavaa on näkyvissä.

Tölväisijä nimittäin ei kiinnitä mitään huomiota ikkunoihin, vaan näkee vain tuon ihanan auton joka on juurikin samanlainen kuin hänen lapsuudenkodissaan oli ja sillä matkattiin koko perhe ympäri Suomen ja........
Entäs sitten kun bloggaaja on onnistunut keräämään herkullisia vadelmia pienen ämpärin täyteen ja kuvassakin ne näyttävät niin herkullisilta että vesi tulee kielelle. Bloggaaja kertoo tyytyväisenä mitä aikoo niistä valmistaa.

No tölväisijä on tietysti onnistunut keräämään kaksi suurta ämpärillistä vielä isompia vadelmia ja ihan omasta kotipihasta. Eikä aikaa mennyt kuin muutama hetki. Bloggaaja on onnellisesti rakastunut ja kertoo siitä lukijoilleen herttaisen kuvan kera. Kuvassa on kaksi sydämen muotoista rinkeliä.

Kommenteissa onnitellaan vilpittömästi tuota onnellista paria.

MUTTA tölväisijä sivuuttaa innoissaan koko rakastuneen pariskunnan onnen ja haluaa tietää mikä on tuo ihana puhelin joka kuvassa näkyy. Se on juuri sellainen sekä väriltään että malliltaan kuin hän haluaisi!

Voi olla että bloggaajan mielen täyttävät muut asiat kuin ko. puhelimen tiedot.


ÄLKÄÄMME OLKO TÖLVÄISIJÖITÄ, VAAN JOS EI POSTAUKSEN AIHE KIINNOSTA NIIN HYPÄTÄÄN SEURAAVAAN BLOGIIN! 


💓💓💓

28 kommenttia:

 1. Apua! Oonkohan mä just tällainen?! 😳😅
  Mä kuvissa kiinnitän kyllä aina kaikkeen mahdolliseen huomion, enkä voi sille mitään. Tässäpä on nyt itsetutkistelun paikka, koska en missään nimessä halua olla sellainen, joka aina tölväisyillään kiinnittääkin katseensa itseensä ja omaan elämäänsä toisen elämän ilojen ja surujen ja arkipäivän kanssaelämisen sijaan.
  Hyvä kirjoitus! Ja ihanaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No et todellakaan ole. Mullakin huomio kiinnittyy kaikkeen, niin kuvissa kuin kommenteissakin ja siksi kai olenkin huomioinut tällaisen asian, johon monikaan ei kiinnitä huomiota. Mutta minä olenkin erityisherkkä!
   Oikein kivaa, vaikkakin sateista sunnuntaita sinulle!

   Poista
 2. Minä en ole omassa tai lukemissani blogeissa törmännyt tölväisijöihin. Onneksi. Sen sijaan niitä löytyy kyllä facebook-ryhmissä. Kommentointi voi olla todella typerää. Niinhän sitä sanotaan, että jos ei ole hyvää sanottavaa älä sano mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakaan ei omaan blogiin ole tainnut montaakaan kertaa tulla näitä tölväisyjä, mutta kyllä niitä muuten näkee. Sydäntä särkee kun bloggaaja kertoo itselleen tärkeästä asiasta ja toinen ei kiinnitä asian ytimeen mitään huomiota.
   Facebookissa kommentoinnit ovat toisinaan niin typeriä ettei niitä viitsi edes klikata auki.

   Poista
 3. No en ole kyllä törmännyt...onneksi! Mukavaa sunnuntaita, täällä mökillä sää muuttui eilisen auringonpaisteen jälkeen sateiseksi mutta vielä on kivan lämmintä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esimerkkini olivat "tuulesta temmattuja" ja hiukan liian selvästi liioiteltuja, mutta hienovaraisempia tölväisyjä näkee silloin tällöin.
   Kiitos samoin, hienoa päivää vaikka sää ei täälläkään ole se parhain. Meinattiin lähteä mökille, mutta sade sai toisiin ajatuksiin.

   Poista
 4. Toivon, etten ole! En ainakaan halua sanoa mitään pahaa toisten kirjoituksista tai kuvista, mutta innostunkohan joskus kirjoittamaan jotain omakohtaista liikaa? Toivottavasti en.
  Leppoisaa sunnuntaita ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä et varsinkaan ole tölväisijä! Etkä ole omia juttujasi liikaa laittanut kommentteihin, joten jatka vaan samalla tyylillä :)
   Ihanaa sunnuntaita sinne Myrskyluodollekin <3

   Poista
 5. En ole törmännyt noihin tölväisijöihin, mutta en nyt tuota niin pahaksi panisikaan, jos joku löytäisi kuvasta aiheen vierestä, jotakin kivaa ja itseään kiinnostavaa..:)
  Yhde ainoan kerran olen näiden vuosien aikana saanut anonyymilta kommenttia, joka oli tosi törkeää ja mielestäni se on paljon pahempi juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai on kivaa jos kuva kiinnostaa monestakin syystä, mutta bloggaajana haluaisin että postaukseni varsinainenkin aihe kiinnostaisi kommentin verran.
   Hyvin olet saanut olla törkeiltä kommenteilta rauhassa. Eikä minunkaan kohdalleni ole törkeyksiä sattunut. Ainoastaan yhden kerran muistan vanhassa blogissani että kun olin näyttänyt kuvia itse tekemästäni koristeesta niin Anonyymi kommentoi että "näitä nyt on jo nähty" :(

   Poista
 6. Tunnistan hyvin tämän "kommentoija tyypin". En ole itse omissa kanavissani törmännyt tällaisiin kommentteihin juurikaan mutta muutamien ystävien sekä Instassa että blogeissa olen miettinyt, että mitä ihmettä näillä kommentoilla oikein haetaan? Tai mihin niillä pyritään? Onko se huonoa itsetuntoa vai halua "päteä"? Itse saatan kyllä myös kiinnittää kuvissa huomiota muihin asioita kuin itse kuvauksen kohteesen ja saatan joskus kyllä sortua vaikka kysymään jonkun tuotteen ostopaikkaan/alkuperää eli vähän asian vierestäkin. Minusta kaikki kuvat ovat kauniita ja yritän jatkossa "hillitä itseäni" enkä kysellä liikaa.
  Mukavaa sunnuntaita Kristiina sinne Ahvenanmaalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mikä noiden kommenttien tarkoitus on mutta ikäviä ne ovat. Onkin ihan eri asia kiinnittää huomiota myös kuvien muihin yksityiskohtiin ja hyvin voi ja saakin kysellä ostopaikkaa tai vastaavaa. Mutta jos vaan kiinnittää huomiota noihin "sivuseikkoihin" ja sivuuttaa itse pääasian niin silloin bloggaajalle tulee kyllä paha mieli. Enkä tällä postauksella halunnut sanoa että juuri minun blogini lukijat, kuten et sinäkään, olisi tölväissyt postauksiani, joten kaikenlainen itsensä hillitseminen pois ja tilalle aitoja hyväntahtoisia ja rakentavia kommentteja :)
   Kiitos Marjo ja samoin sinne <3

   Poista
 7. Tölväisyjä on joskus tullut tehtyä puolivahingossa??? Vanhemmiten sitä kait "viisastuu" ja ajattelee, että antaa olla. Kun seuraa keskusteluja mm. koirista, niin olen hämilläni usein. En ole penninkään vertaa koiraihminen. Hups, taisin tölväistä juuri nyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan meistä jokainen niitä on tehnyt. Eihän tuo ollut tölväisy siinä mielessä kuin mitä tässä tarkoitan. Jos koirakuvaa kommentoit niin ihan asiaan liittyvä on mielipiteesi siitä mitä tykkäät koirista. Niinhän se on että monta kertaa tekisi juurikin tölväistä johonkin, mutta kun on näin kauan elänyt, niin pystyy toisinaan hillitsemään itsensä ja pitää suun supussa. Siis toisinaan :)

   Poista
 8. Minä olen varmaan tahattomasti tämän tästä tuollainen 'positiivinen' tölväisijä. Jos kuvassa tai tekstissä on jotain minua innostavaa, olen jakamassa sen tunteeni alta aikayksikön ajattelematta mitenkään, että sivupolkuni ei välttämättä miellytä kaikkia :-( Mitään ikävää en näillä lipsautuksilla tarkoita.

  Mutta sitten on erikseen nuo ikävää tölvimistä tuottavat yksilöt, joista osa harrastaa pahan mielen aiheuttamista oikein urakalla. Olen joskus aikoinaan kirjoittanut sellaista vähän yhteiskunnallisempaa asuinpaikkaani liittyvää blogia. Siellä sai opetella vastaanottamaan jos vaikka mitä. Ja vaikka millä tavalla. Osa kokeili ja vähän kiusasi, osa trollasi oikein antaumuksella. Onneksi sielläkin suurin osa kommentoijista oli oikein fiksua porukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tölväistyä tulee itsekunkin silloin tällöin ja se on inhimillistä.
   Voin vain kuvitella miten montaa mielipidettä ihmisillä on tuollaisen yhteiskunnallisemman blogin postauksiin. Siinä pitää olla melko kovanahkainen että pystyy ottamaan vastaan kaikenlaiset "paremmin tietävien" mielipiteet.

   Poista
 9. Ups, rupesi omatunto kolkuttamaan😅Tahallani en ole tölväissyt, mutta vahingossa🤔
  Oikein hyvä postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä turhaan tunne omantunnontuskia. Kiitos, tuntuu mukavalta kun joku tykkää :)

   Poista
 10. En liene töväisijä... Susannan tapaan olen varmaan semmoinen "positiivinen tölväisijä". Kiinnostavista kuvista ja asioista kommentoin. En ole törmännyt tölväisijöihin blogissani minäkään. Facebookissa on ainakin yhdessä ryhmässä joskus tosi ikävää kommentointia, tölväisyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et olekaan. Ehkäpä noita ei toivottuja kommentteja tuleekin enemmän juuri facebookin puolella.

   Poista
 11. Tuttua vaikka meikäläiselle on tölvitty ihan suoraankin. Olen toki saattanut itsekin törttöillä ja kehua ajattelematta kuvassa jotain muuta kaunista, kuin mitä kuvaaja haluaa esitellä. En nyt muista, mutta hyvinkin saattanut tehdä niin ja ihan vilpittömästi, koska kuvassa jokin muu onkin kiinnittänyt huomioni kuin vaikka se koira. Tämä sai ajattelemaan, että pitääpä kiinnittää vielä tarkemmin huomiota mitä kuvan ottaja haluaa esitellä. Ylipäänsä koen vanhan kliseen toimivaksi, pysy hiljaa, jos et löydä mitään positiivista sanottavaa.

  Ihanaa päivää Kristiina. 🤗💛🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulle tulee niin paljon noita kommentteja että ikäviäkin varmaan mahtuu joukkoon aina silloin tällöin ja kateus saa jotkut kirjoittamaan mitä vaan jotta voisi hiukan lytätä suosittua bloggaajaa.
   Sinullekin oikein ihanaa päivää <3

   Poista
 12. No tämä kyllä oli hyvä postaus ja toivottavasti upposi niihin ketkä näin menettelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila. En tiedä auttaako tällainen postaus mitään, mutta piti päästää vähän höyryjä ulos :)

   Poista
 13. Jäin oikein miettimään, mahdanko olla tuollainen. Jos olen, niin vahingossa. Saatan ihastua johonkin kuvassa, enkä niin ajattele, mitä kuvaaja oikeasti haluaa sanoa tai mitä odottaa. Esimerkiksi tuosta kuvasta, jossa on Mini, olisin kyllä varmaankin kehunut sitä. En välttämättä olisi osannut ajatella, että minun "pitää" kehua arkkitehtuuria (tuo ei ollut tölväisy, vaan koetan selittää, mitä tarkoitan) Ehkä se on se oma into ja ihastuksen kohde, joka pistää kehumaan jotakin muuta? Koetanpa miettiä tarkemmin jatkossa :)
  Tahallisiin tölvijöihin törmää kyllä välillä ja se jos mikä on inhottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole havainnut blogini lukijoissa tölväisijöitä. Tottakai omat kiinnostuksen kohteet määrittävät sen mihin kuvissa eniten huomiota kiinnittää ja näin se on itsellänikin. Mutta bloggaajasta tuntuu varmaankin kivalta jos lukija jollain tavalla huomioi itse postauksen pääaiheenkin ja näinhän pääasiassa aina tapahtuukin.
   Tahalliset tölväisijät ovat sitten ihan omaa luokkaansa ja heitähän emme haluaisi blogimaailmassa nähdä ollenkaan.

   Poista