Sivut

sunnuntai 5. tammikuuta 2020

KATTOKIN LÄHTI LENTOONIhana tammikuun päivä!
Ensin oltiin mökillä hiukan hommissa ja kotimatkalla ajettiin Kastelholman linnan kautta. Aurinko paistoi ja vesi oli peilityyni. Tosi hyvä ulkoiluilma ja olihan tämä kaunis päivä saanut ihmiset liikkeelle. Tuossakin linnan kupeessa, joka muuten on näin talvisaikaan aika hiljainen, tuli vastaan useita sunnuntaikävelyllä olevia.
 Kyllä voi talvipäivä ilman luntakin olla kaunis. Nyt sää muistutti enemmän kevättä kuin talvea. Mietin, että oikeastaan en lunta taida enää kaivatakaan. Mutta lapsille ja talviurheilusta tykkääville lunta olisi kiva saada. 


Viime vuonna näihin aikoihin oli täällä kaikkien aikojen talvimyrsky ja viime päivinä on tänäkin vuonna ollut tosi myrskyisää, mutta niin pahaa ilmaa kuin vuosi sitten ei onneksi ole ollut. Laivavuoroja tosin on jouduttu kovan merenkäynnin vuoksi perumaan.

Eilen oli niin tuulista että pihamme lintulaudan katto lensi useaan kertaan maahan ja se piti lopulta sitoa narulla kiinni että pysyy paikoillaan. Kattoahan ei voi kiinni naulata kun linnunruoat laitetaan katon kautta.

Ovat muuten aika kranttuja nämä nykypäivän linnut. Auringonkukansiemenet eivät kelpaa jos eivät ole kuorittuja. En tiedä sitten jos tulee kovat pakkaset ja paljon lunta, niin kelpaisivatko lopulta sitten kuorimattomatkin kun ei muuta olisi tarjolla. OIKEIN MUKAVAA SUNNUNTAITA!
💛💛💛
 

26 kommenttia:

 1. Teillä ei ole lunta ollenkaan.Meillä Pohjanmaalla satoi eilen lunta, joten ei ihan lumeton maa ole.Hyvää sunnuntaita sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole. Mökillä kun käytiin niin siellä oli tullut rakeita, mutta täällä kotona ei niitäkään.
   Kiitos, samoin sinne!

   Poista
 2. Kovalla pakkasella lintujen auringonkukan siemenestä saama energia menee lähes kokonaan sen kuoren avaamiseen, joten ainakin silloin kannattaa tarjota lintusille jotain helppoa take away -ruokaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun kerroit. Ollaan niin alkajia tossa ruokinnassa ettei aina osata :)

   Poista
 3. On kyllä kauniit maisemat! Meidän talonyhtiö on kieltänyt lintujen ruokkimisen, rottia pelätään täällä. Minä niin haluaisin laittaa kauralyhteen pihalle, mutta en uskalla uhmata sääntöjä.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niin kaunis päivä ja tyyntä. Monissa yhtiöissä onkin ruokkiminen kielletty, mutta täällä ei ole mitään ruokkimisesta sanottu.
   Kiitos Outi ja samoin sinulle <3

   Poista
 4. Vai on linnutkin valikoivia :) Upeat maisemat ja niin kaunista ollut täälläkin, ettei voi valittaa. Mietin ihan samaa, että en välttämättä kaipaa lunta jos olis tälläistä pikkupakkasta. Lumi tuo aina mukanaan loskaa ja se on koirien omistajana talvisin aika tuskastuttavaa.

  Mukavaa loppiaista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kyllä. Tänään oli tosi hieno päivä, aurinkoa, tuuletonta ja hiukan pakkasta.
   Oikein hyvää loppiaista sinullekin <3

   Poista
 5. Kylläpä on kaunista ❤️ Kastelholman linnan kuva on aivan satumainen ❤️

  VastaaPoista
 6. Ohos, että siemenetkin kuorittuina! Miten kävisi ihrapalleron kanssa?

  Teillä on kyllä siellä hurjan kaunista. Kuvasi ovat tavattoman kauniita. Lumi tietysti luo ihan omanlaisensa tunnelman.

  Meillä on ollut aivan hullut säät. Yli 20 C lämmintä ja sitten mennään jonnekin pariin asteesen öiseen aikaan. Ja sitten taas lämpöiseen. Tuulee ja puhaltaa. Mä nyt vain toivon, että tulisi yksi lumipäivä. Sillä olisi talvi pelastettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä myydäänkin sekä kuorimattomina että kuorittuina. En tiedä tuosta talopallosta kun ei olla kokeiltu. Niitä ei suositellakaan ripustamaan niin että niissä on se verkko, sillä lintu voi takertua jalastaan siihen verkkoon eikä pääse irti.
   Onhan täällä kaunista, sitä ei voi kieltää.
   Teillä sitten vaihtelua lämpötiloissa riittää aika tavalla. Toivon että saisit edes sen yhden lumipäivän!

   Poista
 7. Kauniita kuvia ja näyttää tosiaan jo ihan keväälle. Ihania on nämä aurinkoiset päivät.
  Tuli ihan mieleen linnunruokinnasta se aika kun asuttiin maalla ja ruokittiin lintuja usean ruokinta-automaatin voimin. Lintuja kävi ahkerasti siellä ruokailemassa. Seurattiin niiden touhuja ikkunasta. Nyt seurataan oravia ikkunasta näkyvistä männyistä. Talomme on viisi kerroksinen ja asutaan ylimmässä kerroksessa. Nauroinkin miehelle, että ollaan kuin Tiku ja Taku itsekkin täällä korkealla.
  Hyvää loppiaista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko on kyllä ihana sateisen syksyn jälkeen. Lintuja on kiva seurailla ja sama koskee varmaan oravia.
   Mukavaa loppiaista sinne oravanpesään <3

   Poista
 8. Kauniita kuvia.
  Itsekin olen samaa mieltä, ettei lunta enää tarvitsisi tulla, mutta sen näkee sitten... Sää on tosiaan muistuttanut keväistä kovasti. Nyt tosin tuli lunta illalla, mutta jälleen ropisee vesipisarat ikkunalautoihin.
  Leppoisaa loppiaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille on yöllä tullut jonkinlainen valkoinen räntäkerros, mutta uskon että se sulaa päivän aikana, eikä se haittaa minua yhtään.
   Samoin sinulle!

   Poista
 9. Itse en kaipaa ollenkaan lunta😊Ihanat on kuvasi taas🥰 Mukavaa viikon alkua💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on aina sellainen ajatus että jos tulee lunta niin sitä pitää tulla sitten heti joulukuun alussa ja pysyä niin kauan että ollaan n. helmi-maaliskuussa. Sitten saa sulaa eikä tulla enää lisää.
   Oikein hyvää viikkoa sinullekin <3

   Poista
 10. Onpa kauniita kuvia. Todellakin, ihan keväiseltä näyttää. Meilläkin aurinkoisina päivinä on aika keväinen tunnelma, vaikka luntakin on. Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitos Anneli. Kevät keikkuen tulevi.... No ei sentään. Vielä tulee tännekin lunta ihan varmaan.
   Sinulle myös kivaa viikkoa!

   Poista
 11. Ihania kuvia ja aah mahtava aurinko, se pelastaa päivän kuin päivän ja kaunistaa maiseman. Tänään on taas niin hitsin synkeää ja tuli tuli ja lumi suli.

  Mutta ilon kautta uuteen päivään. <

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pirisää kun aurinko edes pilkahtaa. Lumi suli täälläkin ja harmaata on.
   Niinpä. Ei murehdita pienistä <3

   Poista
 12. Upeita kuvia! Ja vähän samoilla fiiliksillä olen itsekin, että kaipaanko sitä lunta loppujen lopuksi enää ollenkaan, en tiedä. Vaikka hiihtämään kyllä tekis mieli.

  Mies on käynyt joulun ja uuden vuoden aikoihin Salossa pelaamassa golfia, kun siellä on ollut kenttä auki. Mua ei ole niin paljon innostanut, että olisin lähtenyt mukaan.
  Keväämmällä kerkiää taas.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka. Meillä on viime talvina jäänyt hiihtämiset ihan kokonaan. Viimeksi ollaan hiihdetty muutama vuosi sitten Ylläksellä. Tykkään kyllä hiihtämisestä, mutta haluan hiihtää rauhassa ilman että muita on lähettyvillä.
   Keväisempiä golf-kelejä odotellessa, mukavaa päivää sinulle!

   Poista
 13. Sää on kovin vaihtelevaa. Tänään oli aurinkoinen pakkaspäivä ja huomiseksi luvataan taas jo myrskyä.
  Minäkin olen huomannut, että linnut valikoivat. Meillä on kuorittuja auringonkukansiemeniä ja pähkinöitä. Ekana syödään pähkinät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on meillä ollut kauniita päiviä. Mutta linnut eivät ole ollenkaan tulleet ruokailemaan vaikka on noita kuorittuja siemeniä.

   Poista