tiistai 17. syyskuuta 2019

VIELÄ EHTIIPitkästä aikaa ajattelin osallistua Pieni Lintu-blogin Makrotex haasteeseen, jossa tällä viikolla on aiheena SYYSKUU.

Syyskuu toi mukanaan sateet. Melkein päivittäin on saatu sadetta ja sademittaria saakin ahkerasti nyt tyhjennellä, mikä tietysti on hyvä asia kuivan kesän jälkeen.

Kesäkukat voivat vielä hyvin ja tämä perennakin (komea maksaruoho) jonka olen keväällä istuttanut ruukkuun on aloittanut kukintansa. Myöhemmin syksyllä istutan sen kukkapenkkiin. Tätäkään kukkaa ei kannata meidän mökillä kasvattaa, sillä aina ehtii joku ahmatti napsia sen suuhunsa ennenkuin kukat ehtivät edes aukeamaan. Täällä kotiterassilla se onneksi saa rauhassa kukoistaa.Mökillä on villiviini kauniisti punastunut ja koivuista alkaa tippua lehtiä. Nurmikko voi paremmin kuin pitkään aikaan. Sitä tuskin enää tänä vuonna leikataan. Tai mistä sen tietää minkälainen mahdollinen kesäsää vielä saa sen kasvamaan.

Roope on hoitanut tämän kesän ruohonleikkuun esimerkillisesti ja jo viime mökkivierailulla tarkoituksenamme oli laittaa se sisälle talviteloille, mutta meidät yllättänyt rankkasade sai jättämään tuon puuhan toiseen kertaan. Jos et muista Roopea, niin TÄÄLTÄ voit tutustua tuohon uurastajaan.

Syksyn tulo tuntuu nyt ihan mukavalta ja tuntui että kesä oli juuri sopivan pituinen ja liikaa kuumuuttakin kesti vain siedettävän pitkän ajan.


Muistutan vielä blogin arvonnasta, jossa yksi onnekas saa omakseen kaksi Hamam-pyyhettä. Arvontaan ehdit osallistua vielä tänään ja huomenna. Klikkaa TÄSTÄ niin saat osallistumisohjeet.OIKEIN IHANAA JA RAIKASTA SYYSKUUN PÄIVÄÄ!

💧💧💧  

22 kommenttia:

 1. Tuollaiset Roopet ovat käteviä perheenjäseniä :D

  Villiviini punertaa täällä Hgissä samalla tavalla kuin kuvassasi, muuten on vielä todella vihreää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roope on niin vaatimaton ja hiljainen. :)
   Täälläkin on kyllä muuten vihreää vielä.

   Poista
 2. Villiviini on ihana syksyn kaunistus, samoin tuo komeamaksaruoho: Märkää on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nolemmista tykkään minäkin, varsinkin näin alkusyksyllä.

   Poista
 3. Ihanan syksyistä siellä jo!
  Villiviinin puna hurmaa aina! <3
  Lempeää syyskuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on sekä syksyistä että vielä hiukan kesäistäkin. Kesäkukat amppeleissa ja laatikoissa vielä tosi hyvässä kunnossa.
   Kiitos samoin sinulle, ihanaa syksyn alkua!

   Poista
 4. Mukavan näköinen tämä maksaruoho on ruukussa. Minulla on sitä kotona sekä mökillä maassa. Ihme meillä ei ole koskaan mökillä sitä kukaan syönyt vaikka peuria, kauriita ja pupuja on ihan pihapiirissä. Kaunis on mökkimaisemasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se sopii mielestäni hyvin ruukkuunkin. Ja maljakossahan se kestää viikkokausia. Sulla on käynyt hyvä tuuri kun ei ole kellekään kelvannut!

   Poista
 5. Kaunis mökkiranta ja upeat värit kasveissa.

  VastaaPoista
 6. Täälläkin on satanut ihan joka päivä ja helteillä ruskistunut nurmikkomme on nyt mitä komeimmassa kukoistuksessaan :)
  Syksyn kauniit värit kuvissasi ilahduttavat ja itse jo innolla odotan ruskan väriloistoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreys on ihanaa eikä sadekaan hullummalta tunnu kunhan ei ole jatkuvaa vaan tulee pienissä pätkissä😊

   Poista
 7. Kaunis maisema mökillä! Kauniin väriset lehdet villiviinissä. Mökin talvitelalle laittamisessa on minusta aina jotain haikeaa. Silloin talvi tuntuu niin pitkältä jaksolta edessä päin. Kauniita syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi tuosta maisemasta valittaa. Meri on niin ihana, vaikka paikka on tietysti useimmiten tuulinen.
   Tiettyä haikeutta on syksyisin mökillä, mutta sääkin on silloin usein jo niin kolea ettei kauheasti harmita vaikka ei mökille vähään aikaan tullakaan. Vaikka ollaanhan me joulujakin mökillä vietetty. joten koskaan ei tiedä milloin seuraavan kerran tullaan.
   Sinulle myös ihanaa syksyä!

   Poista
 8. Mun pitäis kanssa hankkia villiviini - rakastan sen väriä syksyisin. Turussa niitä oli meidän kotinurkilla tosi paljon, ihailin aina niitä.
  Ja hyvä kun muistutit arvonnasta, menenpä nyt osallistumaan!
  Mullakin on pipo-arvonta Facen ja Instan puolella, Lappossa valmistettu pipo. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villiviini on kyllä kaunis. Mene ihmeessä osallistumaan. Vielä on muutama tunti aikaa.
   Pitääpä tulla katsomaan pipo-arvontaan.

   Poista
 9. Oi, miten kaunis mökkimaisema ja villiviini punertaa niin ihanasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu. Villiviini on kaunis syksyllä, no tietysti kesälläkin.

   Poista