Sivut

perjantai 14. kesäkuuta 2019

KESÄAPULAINEN TYÖSSÄÄNEdellisvuonna meille tuli mökille ruohonleikkaajaksi robottiruohonleikkuri, joka sai heti kutsumanimen "Roope". 

Silmä tarkkana seurasimme (tai ainakin minä) sen touhuja. Tuntuu kuin se olisi perheemme lemmikkieläin ja miten söpösti se hoitaakaan tehtävänsä.
 Nurmikkomme on kaikkea muuta kuin tasainen. Siinä on kuoppaa ja muhkuraa ja myös paljaita paikkoja, joita aina paikkaillaan hyvällä tai huonommalla menestyksellä.

Välillä "Roope" on jäänyt jumiin ja on tarvinnut hiukan apua jatkaakseen töitä, mutta kun pahimmin epätasaiset kuopat on täytetty niin työ sujuu hienosti. 
 Viime kesä oli tosi kuiva, emmekä käyttäneet "Roopea" ollenkaan vaan se vietti koko kesän varastossa. 

Ensimmäisen kesän käytön jälkeen huomasimme että "Roopen" kapasiteetti olisi riittänyt suuremmankin nurmialueen leikkuuseen, joten keräsimme vihreän johdon (kuvassa) rullalle ja päätimme asentaa sen uudestaan tänä kesänä. Tuo johtohan rajoittaa sen alueen joka robottiruohonleikkurin on tarkoitus leikata ja leikkuri pysähtyy ja kääntyy oikeaan suuntaan kun tulee tarpeeksi lähelle johtoa. Nyt kun johto on juuri asennettu se vielä näkyy, mutta jonkin ajan kuluttua se on peittynyt ruohon alle. Sille ei tarvitse asennettaessa kaivaa uraa vaan se naputellaan tappien avulla paikoilleen nurmen pintaan.

Pari viikkoa sitten asensimme johdon uudestaan ja suurensimme leikkuualuetta. Leikkurin ohjeissa sanottiin että kestää muutaman leikkuukerran ennenkuin leikkuri "osaa" leikata koko alueen moitteettomasti.

Juuri tämä koulutusvaihe meillä on nyt meneillään ja muutaman kerran leikkurin näyttöruudussa on ollut teksti "nurmikko valmis", vaikka koko aluetta ei suinkaan ole leikattu. Silloin olen lähettänyt "Roopen" uusintakierrokselle. Vielä on leikkaamattomia alueita, mutta harjoitus jatkuu.
 Kun virta alkaa loppua akusta, palaa "Roope" omatoimisesti telakalleen latautumaan. Ja latauksen tultua täyteen jatkaa taas leikkuuta.

Leikkurin pystyy ohjelmoimaan siten että se leikkaa vaikka kaksi kertaa viikossa, mutta me olemme päätyneet manuaaliseen käyttöön eli lähetämme sen leikkaamaan joko puhelimeen ladattavan ohjelman avulla tai painelemalla määrättyjä nappuloita  leikkurin päältä.
 Kesäkukkasetkin on mökille vihdoin hankittu ja istutettu. Samettiruusuja istutin pitkästä aikaa, mutta ehkä se ei ollut paras mahdollinen valinta. Vielä ei voi sanoa miltä näyttävät kun vähän rehevöityvät.

Samettiruusuja olisi pitänyt ehkä istuttaa kukkamaahankin, sillä juuri aukeamaisillaan olleita unikkoja on häipynyt taas parempiin suihin. Samperin jänikset tai kaurisko lienee ollut asialla. Samettiruusujen sanotaan karkoittavan kutsumattomat vieraat, joten niiden avulla ehkä unikon kukat olisivat säilyneet.
 Terassille istutin pari pelargonia, joiden uskon sentään saavan olla rauhassa. Tuskin mikään eläin sentään ihan terassille asti uskaltaa hypätä. Eilen ja tänään on ollut sateista ja sumuista ,  mutta viikonlopuksi on luvattu ainakin hiukan lämpenevää. Sade olikin tarpeen sillä niin kuivaa on meillä päin ollut. Tomaatit ja kurkut kasvavat kasvihuoneessa ja ulkona laatikoissaan ovat herneen varretkin jo muutaman sentin pituisia. Kohta niille pitää laittaa tukikeppejä jotta eivät kierry toistensa ympäri.

Sateen ansiosta nurmikko vihertää ja kasvaa vauhdilla, joten työttömäksi "Roope" ei jää.AURINKOISTA VIIKONLOPPUA JA KIVAA LOMAA KAIKILLE LOMALAISILLE!


💛💛💛

 

26 kommenttia:

 1. Tuo Roope vaikuttaa kyllä niin kätevältä! Tuolla konstilla nurmikko näyttäisi aina siistiltä. Ruohonleikkuu on raskasta puuhaa, vaikkakin hyvää liikuntaa.
  Mukavaa kesäkuisia viikonloppua ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se aika vekkuli. Tykkään kyllä ruohonleikkuusta ja aikaakin mulla olisi, mutta kun tuo aikoinaan saatiin niin onhan sitä ja sen työskentelyä kiva seurata. Itse leikkaan sitten reunat joita Roope ei pysy leikkaamaan.
   Totta että epätasainen ja hiukan huonokuntoisempikin nurmikko näyttää robottiruohonleikkurin jäljiltä aika hyvältä.

   Poista
 2. Onpa kyllä kätevä kesäapulainen tuo Roope :)
  En kestä miten kaunista teillä siellä on! Ja varsinkin tuo viimeinen kuva on aivan kertakaikkisen IHANA ❤
  Lämmintä ja leppoisaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 3. Never seen such a machine, but love to read about it! Your geranium plants are perfect! I hope it will blossom from spring until fall.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. We have had this machine three years. They are very popular here in Åland. Geranium plants are big and I hope I dont kill them :)

   Poista
 4. Kyllä Roope oppii hommansa. Olen naapurissa tuommoista seurannut, ja kyllä vaan, kuin elävää olentoa😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että Roope oppii kohta. Hiukan on vielä hakusessa, mutta tänään on leikkuu jo sujunut melkein täydellisesti. Pieni pläntti on vielä jäänyt leikkaamatta ja jännitän lähteekö se vielä latauduttuaan sitä leikkaamaan.

   Poista
 5. Roope on ahkera ja pitää teidän pihan kunnossa! Katselin kerran kun oltiin ystävän luona istumassa iltaa kun heidän vastaavanlainen leikkuri teki siinä pihamaalla pilkuntarkkaa jälkeä puuhissaan.

  Oih, miten kauniita teidän pihamaalla ja terassilla näyttää. Rakastan pelargonioita.
  Hyvää viikonloppua Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En jaksa käsittää että tuollaisenkin koneen joku on keksinyt. Tuijottelen ihan lumoutuneena sen työskentelyä.
   Pelargonit on ihania. Tällä kertaa ajattelin kokeilla talvettamista ettei joka kevät tarvitsisi kaikkia ostaa. Saa nähdä kuinka käy.

   Poista
 6. Tätä oli kiva lukea. Mieheni on kovasti puhunut, että hankittaisiin robottileikkuri, mutta itse en ole oikein ns. lämmennyt ajatukselle. Koen ruohonleikkuun sellaisena hyötyliikuntana, että tavallaan kai harmittaisi luopua siitä :) Toki sitten sekin, että näen mielessäni kuinka roboleikkuri surisi selällään kuin kaatunut kilpikonna, koska pihamme on todella epätasainen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika. Minäkin tykkään ruohonleikkuusta ja olenkin se joka aina täällä mökillä ruohon leikkaa. Emme olisi tuollaista robottia itse hankkineet, mutta kun sain sen palkkiona tehdystä työstä, niin en tietenkään kieltäytynyt. Onhan se aika kiva laite, joten voin kyllä suositella sellaisen hankkimista. Ei se ainakaan pettymystä ole tuottanut vaan leikkaa kyllä tarkasti merkatun alueen, eikä tarvitse muuta polttoainetta kuin välillä hiukan akun lataamista ja senkin tekee ihan itsekseen :) Meidänkin piha on tosi epätasainen, mutta tuo selviää kyllä aika hankalistakin paikoista.

   Poista
 7. Aika nerosti rakennettu tämä Roope! Toivottavasti ei osu siili sen eteen! Olen lukenut lehdestä näistä kohtaamisista. Siilille käynyt huonosti. Ihana terassi maisemineen sinulla mökillä. Sataisipa meilläkin. Viime yönä tuli muutama tippa, joisa ei paljon iloa ole

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeellinen laite tosiaan. Meidän tontilla ei siilejä ole näkynyt ja eivätkös ne liikukin enimmäkseen hämärän tultua. Roope työskentelee vaan päiväsaikaan, joten siilin kohtaaminen on epäodennäköistä.
   Sade teki todella hyvää, mutta olisi sitä voinut tännekin hiukan enemmän tulla.

   Poista
 8. Tuo Roope on kyllä kätevä ja reipas apulainen! Samettikukat ovat ihania. Äitini laittaa myös aina samettikukkia mökille, kun ne ovat niin kestäviä. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roope on <3. Odotan noiden samettikukkien kasvamista. Nyt ovat vielä hiukan surkean ja vaatimattoman näköisiä.
   Tänään aurinkokin on näyttäytynyt ja sää on lämpimämpi kuin muutamana viime päivänä.

   Poista
 9. Teillä on siellä niin kaunista ♥ Ihana tuo teidän terassi. Minullakin on samettikukkia ja osa on rehevöitynyt jo mukavasti, mutta osa ei. Neljä samettikukkaa odottaa pääsyä kasvulavaan. Suunnittelin ne sinne juuri tuon takia, että niiden sanotaan pitävän tuholaiset loitolla. Ihmeellinen on maailma, kun ruohoakin pystyy leikkaamaan robotin avulla. Roope on ahkera kaveri. Olisi tervetullut meidänkin pihalle.

  Hyvää viikonloppua, Kristiina ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina. Mulla on onneksi kasvulavojen ympärillä aita joten sinne ei ylimääräiset vieraat pääse. Yhtenä yönä oli portti jäänyt auki, mutta onneksi kukaan ei sinne ollut eksynyt. Toivottavasti saat kutsumattomat vieraat pysymään loitolla samettikukkien avulla!
   Roope on kyllä ylittänyt kaikki odotukset, vaikka nyt alueen uusien rajojen laittamisen jälkeen vielä hiukan opetteleekin leikkausta. Kohta se varmaan osaa jo kuin vanha tekijä, tuo kolmevuotias :)

   Poista
 10. Niin kaunista! Varmasti nautitte olostanne noissa maisemissa. Roope on kyllä kiva kaveri! Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä nautitaan. On nautittu tästä paikasta jo 31 vuotta😊

   Poista
 11. Mekin halutaan oma Roope😍

  Ihanaa päivää 💚

  VastaaPoista
 12. Kätevä tuollainen ahkera apulainen.

  VastaaPoista
 13. Vastaukset
  1. Roope on ahkera ja hänen työskentelyään on mukava seurata. Yrittää vieläkin hiukan fuskata ja jättää yhden pienen alueen leikkaamatta! 😊♥️

   Poista