14/09/2024

Syksyn suosituin tapahtuma



Syksyn suuri ja hyvin suosittu juhla Skördefesten eli sadonkorjuujuhla on jo ihan ovella. Ensi viikonloppuna pääsee tutustumaan maatiloihin eri puolilla Ahvenanmaata. 






Näitä punaisia Skördefesten-kylttejä pystytetään teiden varsille ja niitä seuraamalla löytää helposti haluamalleen tilalle. Pysäköintipaikat on hyvin merkitty ja niissä on useampia opastajia viittilöimässä mihin kannattaa parkkeerata autonsa.
Jos ei omaa autoa ole käytössä, niin busseillakin näihin paikkoihin pääsee. Ja jos et innostu kiertelemisestä maaseudulla, niin Skördefestin tunnelmiin pääset myös Maarianhaminassa.

Jos siis olet Ahvenanmaalla 20-22.9 kannattaa ehdottomasti muistaa tämä hieno tapahtuma.

Lisää tietoa Sadonkorjuujuhlasta saat mm. näistä:

HEIPPA!
💛💛💛

09/09/2024

Kauniita kortteja ja paljon historiaa



Tuli kaunis kortti Saksasta Franzilta. Hän kirjoittaa että on ollut viikon kuvan esittämässä paikassa. Ihanan kesäiseltä näyttävät merimaisemat. Franzin kotiseudulla ei ole merta lähellä ja hän haluaakin matkustaa uudestaan pohjoisemmaksi missä merta on.

Hän on kortin lähettämispäivänä menossa pakohuoneeseen ja toivoo löytävänsä sieltä vielä uloskin. Onnea yritykseen Franzi ja kiitos kauniin kortin lisäksi hienoista postimerkeistä!



Kaisa Eestistä aloittaa korttinsa näin: "Moi Kristiina! Tere!" Hän lähetti tämän kortin, jossa on kuva Muhun saarella olevasta museosta. Hän kirjoittaa ettei ole Ahvenanmaalla käynyt, mutta on useasti matkallaan Tukholmaan, nähnyt Maarianhaminan sataman yöllä. Kaisa oli laittanut korttiin hienot kansallispuku-postimerkit, jotka näkyvät kortin vasemmassa reunassa. 



Tällä kertaa ovat lähettäjät laittaneet erityisen hienoja postimerkkejä ja tarroja kortteihin, eikä tämä Perrin USA.sta lähettämä kortti tehnyt poikkeusta. Perri kertoo että he ovat lähdössä Mexico Cityyn. Se on hänen ensimmäinen matkansa sinne ja hän odottaa erityisesti herkullisia ruokailuelämyksiä.




Italiasta on Gabriele lähettänyt tämän mahtavan kuvakortin. Hän on käynyt Strombolin tulivuorisaarella ja muillakin tulivuorisaarilla, jotka ovat Unescon maailmanperintökohteita. Hän kertoo haluavansa tuonne vielä uudemmankin kerran ja se onkin hänelle varsin helppoa koska hän asuu lähistöllä.


Wendy Kanadasta lähetti tämän kukkakortin, josta minulle tulee mieleen Marimekon Unikko-kukkakortit. Wendy asuu Torontossa. Kunpa voisi laittaa aina myös kortin kääntöpuolenkin tänne, sillä niin kauniisti monet ovat korttinsa koristelleet, niin myös Wendy.




Yksi toiveaiheistani korteissa on junat ja sen onkin hienosti huomioinut Martin Saksasta. Kortin kääntöpuolella on jopa junapostimerkit ja pari juna-aiheista leimaa.

Hauskana yksityiskohtana on kortissa allekirjoituksena erityisen hieno leima, jolla Martin allekirjoittaa kortteja. Leimassa on kortin osoitepuolen kuva, Martinin postcrossing-nimimerkki sekä toivotus "Happy postcrossing".



Tässä kortissa on kuva Montauk Point-majakasta. Ann Marie USA:sta on lähettänyt kortin.




Viimeinen kortti on Saksasta Hampurista, jossa Pauline asuu.  Kortin kuva on pienestä Quedlinburgin kaupungista joka myös kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Kaupunki sijaitsee Bodejoen varrella ja siellä on n. 24.000 asukasta.
Quedlinburgin kaupunki on vanha ja niin on tämä talokin jossa ovet ja ikkunat ovat hiukan vinksin vonksin.



Tein näiden korttien postimerkeistä kollaasin, josta näkyy miten hienoja postimerkit voivat olla.




Taas opin korttien myötä paljon uutta ja vanhaa. On tämä mielenkiintoista.


Kiitos kaikille korttien lähettäjille ja mukavaa uutta viikkoa lukijoille!
💚💚💚

05/09/2024

Vain kolme kuvaa - syyskuu



Syyskuu, ja se merkitsee tietysti sitä että Kolme kuvaa kuukaudessa-haasteen kuvat alkavat S-kirjaimella.

Tällä kerralla olen valinnut haasteen kuvat minulla olevista korteista ja olen käyttänyt tarkoitukseen suosittuja Inge Löök-kortteja.

Ensimmäisen kuvan sana on SKOOL tai skål. Nuo iloiset mummelit osaavat ottaa ilon irti vaikka mistä. Tässä he istuvat syksyisessä pihapiirissä korttia pelaten ja punaviiniä siemaillen, lämpimiin shaaleihin kietoutuneina. 

Mutta mikä puu kukkii vielä noin kauniisti? Tähän kysymykseen Anna antoikin kommenteissa ihan järkeen käyvän selityksen, johon minäkin yhdyn!



Toisen kortin sana on tietysti SADONKORJUU. Kävelykeppiä apuna käyttäen saa omenat hienosti tiputettua käsilaukkuun.




Kolmannen kuvan sana on SEILAAMINEN ja se näyttää käyvän hyvin kun purjeena on aurinkovarjo.

Oikein ihanaa kesäisen lämmintä syyskuuta!
💛💛💛

Omat kuvansa syyskuun haasteeseen ovat julkaisseet jo nämä bloggaajat:




03/09/2024

Kävele kanssani



Tänään lähdin pitkästä aikaa kävelylle. Kumma juttu että kesäisin aina laiskistun, eikä askelia kerry ollenkaan niin paljon kuin muina vuodenaikoina.

Kotikadullamme tehdään korjauksia ja tie päättyy meidän taloyhtiön kohdalle tällä hetkellä. Tien päättymismerkkiä eivät kaikki autoilijat huomaa vaan ajavat vaan sen ohi, kunnes tie sitten todella päättyy ja joutuvat kääntymään takaisin.




Poikkesin katsomaan miltä näyttää entinen Godbyn hotelli. No samanlaiselta kuin se on näyttänyt jo vuosikaudet sen jälkeen kun tulipalo sen tuhosi. Vain sisäänkäynnin pielet ovat jäljellä ja seinään on ilmestynyt keltainen kyltti jossa varoitetaan sortumavaarasta. Ilmeisesti jotkut lapset ovat käyneet siellä leikkimässä. 



Pihlajissa on täälläkin runsaasti marjoja tänä vuonna.




Ja bussipysäkin ryteikössä omenapuu on täynnä omenoita.




Ruusunmarja tunkee aidan välistä ja siinäkin punertaa hienosti.




On meidän kylässä pari kerrostaloakin. Niissä aloitetaan jonkinlaista remonttia julkisivuissa luultavasti, sillä talon takana oli jo telineet valmiina.




Tie kulkee ihan maalaistalon vierustaa ja heinäpaalit ovat siistissä rivissä. Niiden takana näkyy nyt käytöstä poistettu vesitorni.




Maalaistalon lähellä kun ollaan, niin täällä käyskentelee usein lehmiä ja toisinaan ne tallustelevat ihan tielläkin. Nyt niitä ei onneksi näy, sillä muuten olisin kääntynyt jo takaisin sinne mistä tulinkin. Lehmien vesiastia on kukkuroillaan vettä.




"Katson maalaismaisemaa "....🎵🎶🎵




Tie katkeaa paikka paikoin tällaisiin ritilöihin, joiden tarkoitus on pitää lehmät jommalla kummalla puolella ritilää. Autot ja ihmiset pääsevät näistä yli. Itse katson tarkkaan miten jalkani asetan, ettei vaan jalka luiskahda väärässä asennossa ritilän läpi.

Tuo keltainen kyltti on ilmestynyt tuohon sitten viime kerran kun tästä kuljin. Yleensä näillä kylteillä varoitetaan leikkivistä lapsista, mutta täällä leikkivistä eläkeläisistä.




Muita eläkeläisiä en täällä itseni lisäksi nähnyt, enkä minäkään ollut leikkivällä tuulella.




Muutamat kukat jaksavat vielä tien vierustalla kukkia.




Tässä on joku ollut leikkisällä päällä ja rakentanut pienoiskaupungin.




Itäauton linjakasta muotoiluakin sain ihailla.




Tässä sivuutan metsänomistajainyhdistyksen talon.




Nyt olen jo melkein kotona ja kotitie on tästä kohtaa remontin alla. Minä käännyn tästä kohtaa kuitenkin vasemmalle. . .



. . . ja nyt olen jo talomme edustalla. Kuljen tämän pihatien päähän ja sitten olenkin jo kotiovellamme.




Oven vieressä minulla on keväällä ystäviltä saatu hortensia, joka nyt on aloittanut toisen kukkimisen ja uusia nuppuja on vaikka kuinka paljon. Taidan istuttaa sen talveksi maahan ja katsoa jos saisin sen selviytymään talven yli.


Tänään olen liikkumiseeni tyytyväinen sillä askelia kertyi yli tavoittelemani 10.000 askelta.  


Mukavaa päivän jatkoa!
💛💛💛