perjantai 28. helmikuuta 2020

TALVI VAI KEVÄT?HELMIKUU 2020


Helmikuu on ollut varsin keväinen tänä vuonna. Vedet ovat vapaina ja kevätkukat availevat nuppujaan. Sinivuokkojakin on jo meillä päin nähty.

Lunta ei ainakaan vielä ole tänä talvena saatu ja totta puhuakseni en enää sitä haluaisikaan. Sääli vaan, että koululaisten hiihtoloma on täällä jo ohitse ja tavanomaiset talviset harrastykset jäivät nyt vain toiveeksi. Laskiaisen pulkkamäki on paljaana.

Käväisimme mökillä ja ranta näytti niin hienolta nyt kun vesi on korkealla. Kasvihuoneessa oli lämmintä ja siellä olisi voinut kahvitella, mutta eväitä ei nyt ollut mukana.

Viime vuodesta minulle jäi kaksi pelargoniaa talvehtimaan mökille ja olen kastellut niitä tosi niukasti talven aikana. Nyt toin ne kotiin ja tarkoitukseni on vaihtaa niille uusi multa. Näyttävät kyllä niin riutuneilta, että saa nähdä tuleeko niistä enää mitään. 

Ennustettua lumisadetta ei tullut, mutta tänä aamuna mittari näytti -12 astetta, mikä on tottumattomalle jo tosi kylmä.


Millaista talvea teillä päin vietetään?OIKEIN KAUNISTA JA MUKAVAA VIIKONLOPPUA LUKIJOILLE!

💛💛💛

22 kommenttia:

 1. Niin keväisiä kuvia! Nyt vaan sääennusteet lupaavat lunta ainakin tänne meille. Kyllä pelargonioista hyvää tulee. Aina ne näyttävät keväällä siltä, että ovat juuri kuolemassa.
  Ihanaa perjantaita, Kristiina ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain räntää näkyi kuvissa olevan, mutta se varmaan sulaa saman tien. Saa nähdä kuinka käy pelargonien kanssa. Niissä ei näy mitään vihreää!
   Sinulle myös oikein mukavaa perjantaita ja viikonloppua <3

   Poista
 2. Ihania kuvia! Keväisestä näyttää täällä Turun seudullakin. Meidän mökkiranta vaan ei näytä yhtä kauniilta kuin teidän. Dubaissa ollessamme täällä on ollut oikein kunnon myrsky ja myräkkä. Mökkirantaa koristaa nyt valtava röykkiö kaislaa ja kaatunut mänty. Se tietää fyysistä urakointia viikonlopulle. Mukavaa helmikuun vikaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevättä on kyllä ollut ilmassa jo pidemmän aikaa. Kunhan ei enää talvisiä säitä tule! Meidän mökkiranta kaunistui myrskyn ansiosta ja se on kyllä ennenkuulumaton juttu. Mutta hyvä niin.
   Saatte liikuntaa ja raitista ulkoilmaa! :)
   Sinulle myös ihanaa helmikuun toiseksi viimeistä päivää, sillä nythän on karkausvuosi <3

   Poista
 3. Ihania kuvia Kristiina! Täällä on nyt jo useamman päivän ollut aivan ihanan aurinkoinen, mutta viileä sää.
  Ihanaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi. Kevättä on ollut ilmassa. Tänä aamuna maa oli valkoinen!

   Poista
 4. Aivan ihanan aurinkoista päivää on tänään vietetty. Kyllä niin kevättää jo kovasti.
  Katsotaan, tuleeko lunta niin kuin on luvattu.
  Ihanaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta on tullut hiukan yön aikana niin että maa on nyt sitten valkoinen. Kohta se kuitenkin varmaan sulaa :)

   Poista
 5. Kaunis kuvakollaasi <3
  Aurinkoista, mutta viileää on täällä ollut nyt. Lumetkin suli lähes kokonaan, vaan taitaa uutta olla tulossa jos sääennuste pitää paikkansa. Minäkään en haluaisi enää lunta. Olen niin valmis keväälle.
  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanne. Meillä on tullut yön aikana hiukan lunta :(
   Kevättä kohti kuitenkin mennään!

   Poista
 6. Aivan ihanat kuvat! Täällä Helsingissä on ollut just minun talvi😊Ei lunta ei siis lumitöitä❤Pensaassa on jo silmuja. Mukavaa viikonloppua sinulle❤🌹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina. Samanlainen on talvi ollut täälläkin. Aina olen luullut että minun talveeni kuuluu ehdottomasti lumi, mutta tänä vuonna olen huomannut että ilmankin olen pärjännyt ihan hyvin.

   Poista
 7. Vähälumista. Yhtenä päivänä satoi lunta ja siinäpä se. Nyt taas on ollut pari yötä, että melkein on mennyt mittari nollan alapuolelle. Sitten välillä on taas lähes 20 C astetta lämmintä. Pukeutumisen kannalta hyvin tempoilevaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten samanlaista täällä, mutta päivälämpötilat eivät sentään noin korkealle ole kivunneet. Vaikeaa onkin valita sopivia vaatteita oikuttelevan lämpötilan takia.

   Poista
 8. Kaunis kollaasi ♥ Asun etelässä ja täällä ihan lumetonta lähes koko talven. Tänään satoi muutama hiutale ja suli samantien. Ei tarvis enää lunta tullakaan, se aika meni jo :)
  Ihanaa kuunvaihdetta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maikku. Täälläkin tuli viime yönä hiukan lunta, mutta nyt se on jo lähes pois sulanut. Minunkin mielestäni jos lumi on tullakseen, niin sitä pitää tulla jo ennen joulua, mutta jos ei siihen mennessä ole tullut, niin sitten ei tarvitse enää tullakaan.

   Poista
 9. Kauniita helmikuun kuvia ♥ Meillä pääkaupunkiseudulla ei talvesta ole ollut tietoakaan tai no kahtena aamuna lunta on ollut pari senttiä, joka on sitten sulanut heti pois. Pensaissa on lehtiä ja ensimmäinen mustarastas on jo pesinyt onnistuneesti. Pähkinäpensaat kukkivat eli siitepölyvaroituskin on jo annettu. Talvi on peruttu ja "ikuinen syksy" on jatkunut. Sateesta en ole pitänyt ja siitä, että koira aina kurassa lenkkien jälkeen. Onneksi huomenna alkaa virallisesti kevät kun maaliskuu. Kivaa viikonloppua Kristiina ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo. Täällä myös eräs tuttu oli nähnyt mustarastaan onnistuneen pesinnän. Katselin juuri säätiedotteesta josko koivun kukinta olisi jo alkanut ja allergialääkitys osaltani tulisi aloittaa, mutta ei vielä kuki. Täällä ei ole mielestäni kovin paljoa satanut, mutta tuulta on saatu senkin edestä. Koiran kanssa on kyllä kurjia nuo kurakelit!

   Poista
 10. Kuin marraskuulta on tuntunut, tosin tällä viikolla saatiin aurinkoa ja pakkasta ja tänään pukkaa räntää.

  kivaa sunnuntaita Kristiina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pitkä syksy koko talvi. Meilläkin tuli aamupäivällä vettä ja räntää, mutta sitten kirkastui ja aurinko tuli esiin.
   Oikein mukavaa loppuiltaa sinulle Tiia <3

   Poista
 11. Sää on vaihdellut meillä lähes joka päivä. Vaikea pukeutua, kun aamulla saattaa olla pakkasta ja iltapäivällä +7. Noh, ihanaa, kun aurinko kuitenkin on erityisesti viime päivinä paistanut kunnolla ja ollut ensi kertaa sellainen keväinen fiilis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pukeutuminen onkin näin kevättalvella vaikeaa. Kun lähtee kävelylle, niin aina tahtoo olla liikaa vaatetta. Mutta auringonpaiste on kyllä niin ihanaa!

   Poista