sunnuntai 15. syyskuuta 2019

KASVIHUONEESSA SYKSYLLÄEilen aamulla oli verkossa mahtavan kokoisia ahvenia ja se tiesi maukasta päivällistä. Mieheni on ruoanlaittaja meidän taloudessa (minä saan valmistaa joskus arkiruoan). Tässä saalis perkausta odottamassa ulkona kasvarin vieressä. Kalanperkuuseenkin tuo istutuspöytä on mitä parhain. Istutuspöydän J teki muutama vuosi sitten.

Jos kiinnostuit istutuspöydästä niin TÄSTÄ voit katsoa lisää.
 Viimeisetkin tomaatit on nyt korjattu pois ja innostuin siivoamaan kasvihuoneen. Kannoimme pergolan huonekalut sisälle kasvihuoneeseen. Siirtelin hiukan muutenkin tavaroita ja saimme hyvän tilan jossa sopii vaikka ruokailemaan. Taas kerran on aikomuksenani yrittää talvettaa pelargonioita. Minulla on niitä vain nämä kaksi joten kovin suurta tilaa ne eivät vie. Olen lukenut että talvetetut pelargonit leikataan keväällä, mutta kun kyllästyin näiden kukkien terälehtien varisteluun niin leikkasin niitä jonkin verran jo nyt.Toivottavasti ei nyt koko talvetuksen idea vesittynyt.

Kohta kun sää kylmenee pitää nämä viedä mökkiin sisälle, mutta toistaiseksi saavat vielä olla kasvihuoneessa. 
Olen taas innostunut keräämään askelia aktiivisuusmittariin ja niinpä mökkitie kutsui tänäänkin kävelylle. Päivän tavoite saavutettu!Syksyllä tekee mieli sytytellä kynttilöitä ja tuikkuja ja kynttilän sytytinkin kasvihuoneeseen kun katoin sinne ruokapöytää. Vähän valoisaa vielä oli, mutta elävä tuli tuo kuitenkin tunnelmaa. 
Lautasillamme oli nyt osa aamun ahvensaaliista  keitettyjen perunoiden, kermakastikkeen ja salaatin kanssa. Ruokajuomana oli punaviini, joka tuntuu nyt ilmojen viilennyttyä sopivan valkoviiniä paremmin. Illan pimennyttyä palasin vielä kasvihuoneeseen kuvaamaan. Ulkona tuuli oli yltynyt, mutta täällä sisällä siitä ei ollut haittaa. Yöllä tuuli oli yltynyt entisestään ja heräsin sen pauhintaan. Tuntui ihan siltä kuin olisin ollut laivalla hytissä ja saatoinpa tuntea mökin jopa hiukan keinuvan:)

Tuulen kohinalta en saanut nukuttua ja nousin ylös kahdelta. Ikkunasta ulos katsoessa ei nähnyt muuta kuin pihavalojen palavan, muuten oli ihan mustaa. Vain sade ropisi ikkunaruutuihin. Pari tuntia luin blogeja ja pyörin facebookissa ja instagramissa, kunnes tuntui että uni voisi vielä tulla takaisin. 

Takaisin sänkyyn ja sainkin nukuttua pari tuntia. Aamun valjettua melkeinpä varovasti kurkistin ikkunasta. Oliko puita kaatunut, retkottiko kasvihuoneen ovi sepposen selällään?

Kasvihuoneen oven oli raivoisa tuuli riuhtaissut auki kun en ollut sitä huomannut pöngätä kiinni, mutta puita ei onneksi ollut kaatunut. 

Tänään näyttää tulevan sadepäivä ja tuuli on vieläkin melkoisen kova, ainakin täällä meren rannalla. Tänään tuskin askelmäärä nousee kovin suureksi.


MUKAVAA PÄIVÄÄ!

💦💦💦

Blogin arvontaan ehtii vielä. Klikkaa TÄSTÄ niin pääset osallistumaan.  


12 kommenttia:

 1. Onpa upean kokoisia ahvenia! Tässä jo kuvaa katsoessa herahti vesi kielellä ja viimeistään kun näki valmiin kala-annoksen lautasella. Pitäisikö itsekin syödä tänään kalaa :)

  Meillä Espoossa on tuuli ollut puuskaista ja kovaa muutamana päivänä. Olin huolissani miten omat parvekekukat pärjäävät sen ja sateen kourissa lasittamattomalla parvekkeella. Sade on ehkä enemmän piiskannut niitä kuin tuuli. Tällä hetkellä harmaata mutta vähän sateista. Kyllä se tästä vielä kirkastuu kun tämä matalapainen menee ohi.

  Kasvihuone näyttää tunnelmalliselta ja kynttilöitä on kyllä ihana poltella jo kotosalla.
  Mukavaa sunnuntaita Kristiina säästä huolimatta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika valtavia olivat. Ja kyllä maistui. Toivottavasti kukkasi parvekkeella selvisivät suuremmitta kolhuitta puuskittaisesta tuulesta.
   Meillä sade loppuikin jo ja tuulikin on hiukan vaimentunut.

   Poista
 2. Teillähän on ollut oikein herkkuruokaa! Itse hankitut ruoka-aineet tekevät ruuasta aina entistäkin parempaa. Meillä nautiskeltiin kantarellikastikkeesta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jo oli, aivan ihanalta maistui. Kantarellikastike on niin hyvää!

   Poista
 3. Juhla-ateria. Ahvenet ovat herkkua. Ihana tunnelma kasvarissa ja kaunis mökki. Täällä on tuullut ja satanut kaatamalla koko päivän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä. Ahvenet on niin hyviä.
   Täälläkin on tänään satanut ja tuullut rankasti.

   Poista
 4. Olen aidosti kateellinen sulle ja kaikille muillekin, joilla on kokkaava mies. Ei sillä, että haluaisin omaani kehenkään vaihtaa, mutta pelkkä ajatus siitä, että mies tekisi ruokaa ja itse saisi vaan istua syömään tuntuu uskomattomalta luksukselta. Mutta kaikkea ei vissiin voi saada, enkähän itsekään ole mikään kodin hengetär tai kätevä kokki, eikä siitä ole tullut valituksia, joten en valita minäkään.

  Kasvariin saa kyllä kauniita syystunnelmia kynttilöillä! Mulla ei ole vielä tainnut kynttilät palaa tänä syksynä kertaakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän tunteen. Onneksi hän tykkää tosi paljon ruoanlaitosta ja minä taas en, joten hyvin jakautuu ruokahommat meillä. Minä raivaan kaiken sitten syömisen jälkeen.
   Kynttilät tulee mieleen yhä useammin nyt kun illat hämärtyvät ja pimenevät.

   Poista
 5. Komea saalis!
  Ihanaa syystunnelmaa!
  Iloista viikonjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavan kokoiset ahvenet ja maukkaat.
   Sinulle myös oikein ihanaa viikkoa!

   Poista
 6. Onpas pulskia ahvenia ja millaista herkkuruokaa niistä saakaan! Vesi ihan herahtaa kielelle kuvia katsellessa.
  Mukava tunnelma on kasvihuoneessa. Siellä onkin kiva näin syksyllä viettää aikaa.
  Oikein mukavia syyspäiviä 🍄 ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahvenet, mitä herkkua tosiaan! Kasvihuoneessa voi jatkaa kesää🌿😊🕯️

   Poista