13/12/2018

KOTONA TAAS




Terveisiä Turusta!


Käytiin ystäviä tapaamassa ja vietettiin aikaa vanhassa kotikaupungissamme. Jutustelua, hyvää ruokaa ja juomaa ja kaupungilla kävelyä. Sainpa muutaman jouluun liittyvän jutunkin hankittua.

Tänään havahduin siihen että joulu on melkeinpä ensi viikolla. Olen ajatellut sen olevan vielä vaikka kuinka kaukana. Jouluvalmistelut eivät vielä ole kovin pitkällä, mutta jouluvalot ja joulukuusikin ovat jo paikoillaan. Joulukuusemme on jo useana vuonna ollut muovikuusi ja siitä olen ottanut oksan tuohon ylläolevassa kuvassa näkyvään jouluiseen koristeeseenkin joka on säilynyt hyvänä koko vuoden ja ripustin sen samaan paikkaan kuin viime vuonnakin.

Kun joka huoneessa on hiukan jouluvaloja, niin ei yhtään harmita aikaisin pimenevät illat, päinvastoin. Tänään on joulukuun kolmastoista päivä ja se täällä ruotsinkielisellä seudulla on Lucianpäivä. En ole tottunut sitä viettämään sillä lapsuudessani ja nuoruudessani eivät suomenkieliset Luciaa viettäneet. Mutta nyt kun asutaan täällä Ahvenanmaalla niin Lucia on tullut tutummaksi, joskaan kummempia tunteita se ei meikäläiselle aiheuta. 

Jos sää pysyy hyvänä, niin voi olla että illalla lähdetään katsomaan kaupungin Lucia-kulkuetta.



KIVAA PÄIVÄÄ SINULLEKIN!


💛💛



5 kommenttia:

  1. Kivaa päivää myös sinne. :)

    VastaaPoista
  2. Ihana koriste! Mulla on ollut mielessä kuivatella noita appelsiininsiivuja (uunissa vissiin?), koska näyttää niin kivoilta ja raikkailta. Ja ehkä tuoksuukin hyvälle?

    Lucia on myös mulle ihan vieras perinne. Tai siis tuttu kyllä, mutta omaan elämään kuulumaton.

    Hyvää mieltä sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En laittanut noita uuniin, vaan ihan pöydällä talouspaperin päällä annoin itsekseen kuivua. Tuoksua ei pahemmin enää ole kun ovat vuosi sitten valmistettuja, mutta hyvin on ulkonäöllisesti selvinnyt.
      Sinulle myös mukavaa viikkoa!

      Poista
  3. Ihana reissu teillä. Arvaas mitä meillä meni uuni rikki ja ehditäänkö saada uutta uunia kinkkua varten, oijoi. Joulu on nyt ihan liian ovella.

    Sydämellistä viikonloppua Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, toivottavasti saatte uuden että kinkun paisto onnistuu!

      Poista