maanantai 29. heinäkuuta 2019

MÖKKITERASSIN UUDISTUSMökin terassin seinät on nyt maalattu sisäpuolelta. Terassille rakennettiin seinät runsaat kymmenen vuotta sitten, koska yleensä mereltä puhaltava tuuli on niin kova ettei terassilla voinut istua saati syödä.

Terassi on kuitenkin avoin yhdeltä sivulta joten mikään suljettu tila tämä ei ole.

 Terassin seinät ovat koko sen olemassaolon ajan olleet harmaat eli samaa väriä kuin koko mökkikin. Olemme tykänneet harmaasta kovasti, mutta nyt tuli maalaaminen ajankohtaiseksi sillä aurinko ja merituuli ovat kuluttaneet maalipintaa melkoisesti.

Koska olemme jo maalanneet saunamökin ja varastorakennuksen mustiksi, niin mökin tuleva väri on myös musta. Ainoastaan ikkunoiden ympärillä on hiukan valkoista. Mökin maalausta emme vielä kuitenkaan tänä vuonna tee, mutta nämä terassin ulkoseinät maalataan nyt. 

Minua on koko ajan hiukan häirinnyt se että kun terassiseinät ovat samaa väriä kuin mökin seinät, niin niitä ei tavallaan erota toisistaan vaan kaikki näyttää yhdeltä ja samalta rakennukselta. Kauempaa katsottuna kokonaisuus ei kuitenkaan ihan ole näyttänyt siltä kuin tarkoitus on. 

 Niinpä nyt maalataankin terassiseinät myös ulkopuolelta valkoisiksi. Näin toivottavasti saadaan toivottu vaikutelma aikaiseksi eli että terassi on ikäänkuin oma erillinen tilansa, mutta kuitenkin kiinteästi mökkiin kuuluva.
Koska terassin ikkunat ovat vanhat, paikallisesta kierrätyskeskuksesta aikoinaan ostetut, piti niiden kittaukset uusia ja kaikki puitteet maalattiin uudestaan valkoisiksi. Pelkästään tällä toimenpiteellä terassin ilme raikastui ihmeesti.

Sillä aikaa kun J kittasi ja maalasi ikkunoita ulkopuolelta aloitin minä sisäpuolella seinien maalauksen. Olimme sopineet että minä maalaan alaosat niin pitkälle kuin yletän ja J maalaa yläosat.

Kolme maalauskertaa vaadittiin ennenkuin tulos oli hyvä. Voi sitä hämähäkinseittien määrää mikä harjattiin pois ennenkuin malaus voitiin aloittaa! Villiviinit asettivat myös omat hankaluutensa maalaukseen.
 
Suurin osa villiviinistä on onneksi kattorakenteissa jotka jätettiin entiselleen. Ajateltiin että jos katon tummat puuosat alkavat liiaksi häiritä niin maalataan ne myöhemmin. Pitihän se kokeilla miltä kahvi maistuu "uudella" terassilla, eikä siinä valittamista ollutkaan. Nyt on paljon valoisampi ilme koko terassilla ja kohta käydään ulkopuolen kimppuun. Pelargonitkin sopivat hyvin valkoista seinäpintaa vasten. Mutta voi olla että ne ja valkoinen seinäpinta yhdessä ovat hiukan liian romanttinen yhdistelmä minun makuuni, joten ensi vuonna en laita pelargonioita, vaan ehkä jotain pelkkää vihreää!

Ikkunat on vielä pestävä ja ylimääräinen kitti ja maali rapsuteltava pois, mutta sitten pärjätään  taas muutama vuosi näin.


MUKAVAA PÄIVÄÄ KAIKILLE LUKIJOILLE!


💚💚💚

33 kommenttia:

 1. On kyllä ihana terassi ja tuo harmaa on niin kaunis sävy ♥

  VastaaPoista
 2. Ihana terassi teillä kyllä on se sitten harmaa tai valkoinen. Minä en pidä ollenkaan maalauksesta mutta sitä on meilläkin edessä tänä vuonna jonkinverran ja jonkinverran on jo maalattukkin. Pelakuut kyllä sopivat mainiosti minusta valkoiseen sävyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopiva määrä maalattavaa tuntuu kyllä kivalta, mutta siihenkin kyllästyy jos maalattavaa on paljon.

   Poista
 3. Onpa kaunis terassi! Valkoinen väri piristi terassi mutta pidin myös tuosta harmaasta. Maalaaminen on minusta hauskaa puuhaa kun ei vain ole liian kuuma. Kyllä tuolla nyt kelpaa istuskella ja juoda kaffetta. Kivaa uutta viikkoa Kristiina ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo. Molempi parempi, mutta nyt tuntuu hyvältä tämä valkoinen.

   Poista
 4. Upea terassi! Komppaan muita, nätti oli harmaanakin, mutta piristäähän se uusi valkoinen pinta! Iloista viikonalkua! =)

  VastaaPoista
 5. Näyttää todella raikkaalta uudistukselta ja tälläinen kesäterassi on kyllä sellainen, jossa kesällä tulee vietettyä paljon aikaa. Kahvikin maistuu paremmalta. <3

  Ihanaa uutta viikkoa Kristiina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä tosi hyvä paikka tuulisella säällä niinkuin täällä tuppaa yleensä olemaan.
   Samoin sinulle, mukavaa viikkoa <3

   Poista
 6. Uudistettu terassi näyttää niin kutsuvalta! Kyllä värillä on väliä. Valkoinen on nappivalinta terdelle, siinä on ripaus ihanaa huvilatunnelmaa. Mukavaa heinäkuun viimeistä viikkoa❤️!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain tuollaista huvilatunnelman tapaista itsellekin tuli tämän maalauksen aikana mieleen. Kunhan ei vaan liian romanttista!
   Sinulle myös ja mukavaa töihin paluuta hienon loman jälkeen <3

   Poista
 7. On hyvännäköinen nyt!Raikastui kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudistui kivasti ja tuntuu puhtaalta kun sai valkoisen värin.

   Poista
 8. It is so nice now. Thanks for the great photos.

  VastaaPoista
 9. Onpa ihana terassi! Kannatti maalata! Hyvin ymmärrän, että meren puolella pitää seinä olla. On tuo meri melko aava tuolta kohtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seinä on ihan välttämätön tässä. Virittelimme ensin jos jonkinlaista pressua tuulensuojaksi kunnes päädyimme tähän.

   Poista
 10. Onpas kaunis lopputulos. Tyylikäs ja kaunis.

  VastaaPoista
 11. Ihana huvilatunnelma välittyy noista terassikuvista. Kova homma on kitata ja maalata ikkunoita, mutta kyllä valmis tulos sitten palkitsee. Ja ne hämähäkit vasta ahkeria ovatkin.
  Kauniita kesäpäiviä Sinulle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika homma tosiaan kittauksessa. Ja kun tumman päälle maalaa valkoista niin yksi tai kaksi kertaa ei tahdo riittää.
   Oikein hyvää kesän jatkumista sinullekin♥️🌼

   Poista
 12. Ihana terassi <3 Pelargoniat ikkunalaudalla sopivat upeasti valkoiselle terassille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Valkoinen on kyllä hyvä taustaväri noille pellargoneille.

   Poista
 13. Ison työn teitte, kokemuksesta tiedän, huh. Valkoinen raikastaa mielestäni kokonaisuutta, ja pelakuut (näin meillä niitä kutsutaan) sopivat eivätkä ole yltiöromanttisia. Mutta makunsa kullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkopuoli on vielä maalaamatta mutta nyt viikonloppuna maalataan se jos vain sää sallii. Valkoinen sopii kyllä hyvin tähän.

   Poista
 14. Ihanan näköinen terassi, hyvin onnistui teillä uudistus! Meillä on sama edessä mökillä. Jostain syystä siinä on käytetty paljon rautaosia reunoissa ja palkkeina, niin mietin olisiko hiekkapuhallus suorilta käsin paras vaihtoehto poistamaan ruosteen ynnä muun.

  VastaaPoista