keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

YKSI NUMERO VÄHEMMÄNTänä päivänä alkaa jo lähes kaikilla olla käytössään kännykät. Lankapuhelimia ei juurikaan enää käytetä. Kännykkä onkin kätevä laite: se on pienikokoinen, helppo pitää mukana ja siinä on helposti valittavissa numero johon soittaa ilman että pitää muistaa ulkoa numeroa tai etsiä sitä puhelinluettelosta. Saattaapa tuossa kännykän numeroiden listassa olla monia sellaisiakin, joiden kanssa ei oikeastaan koskaan tule soiteltua. Numero on vaan jostain syystä jäänyt puhelimeen tallennetuksi. Ei ole tullut poistettua, vaan varmuuden vuoksi jätetty sinne luettelon jatkoksi. Ja sitten on niitä numeroita joihin useimmiten tulee soitettua tai joiden haltija itselle useimmiten soittaa.

Nämä numerot kuuluvat luonnollisestikin yleensä kaikkein läheisimmille ihmisille.

Tällaisen ihmisen poismenon jälkeen tulee eteen se tilanne että hänen yhteystietonsa pitäisi poistaa puhelimesta. Se ei olekaan ihan niin helppoa kuin voisi luulla.

Jostain syystä tuntuu kuin tuosta ihmisestä voisi jotenkin vielä pitää kiinni niin kauan kuin hänen numeronsa on tallennettuna omassa puhelimessa. Tuntuu kuin poismeno tulisi vielä enemmän todeksi sen jälkeen kun numeron poistaa. 

Monen monta numeroa olen elämäni aikana jo joutunut poistamaan.Muutama päivä sitten poistin taas yhden numeron.


💓


22 kommenttia:

 1. Lämmin osanottoni <3

  Olen monesti miettinyt näitä samoja ajatuksia. Kännykässä on joidenkin edesmenneiden numeroita ja nimiä. Sähköpostiosoitevalikoimassa on ajasta ikuisuuteen siirtyneiden kontaktien yhteystietoja. Facebookissakin olen vielä joidenkin pois nukkuneiden läheisten ystävä. En muuten ole heidän ystävälistojensa mukaan todellakaan ainut.

  Eiväthän ne yhteystiedot ja ystävyydet mitään haittaakaan. Ikääntyneenä kuolleen ihmisen yhteystietojen poistaminen on olevinaan jotenkin helpompaa kuin nuoremmassa iässä luotamme poistuneiden läheisten tietojen poistaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna. Olen poistanut melko pian kaikkien menehtyneiden numerot sillä minusta tuntuisi kammottavalta että näkisin heidän nimensä sattumalta kun etsin jonkun muun numeroa.

   Poista
 2. Tuo asia on juuri noin. En ole vieläkään poistanut isäni numeroa, vaikka olemme olleet jo kuusi vuotta ilman häntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Lankapuhelinaikaan nuo numerot olivat vaan jossain puhelinmuistiossa eivätkä ne pompanneet näkyville samalla tavalla kuin kännykässä saattaa käydä.

   Poista
 3. O I understand (after the dead of my parents), But I love your photos. They are great.

  VastaaPoista
 4. Niin tuttuja ovat nämä tuntemuksesi. Lämmin osanottoni Krisse ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kullekin nämä tilanteet tulevat eteen ennemmin tai myöhemmin. Kiitos Ansku.

   Poista
 5. Niin surullista, ja niin totta. Pahoillani menetyksesi vuoksi.

  VastaaPoista
 6. Samaa asiaa olen joskus miettinyt ja pitänyt numeroa tallessa se on ollut niin vaikea poistaa. Jaksuja <3
  ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppoa se ei ole. Sitä ajattelee että ei koskaan enää kun puhelin soi tule tuo tuttu nimi näkyviin.

   Poista
 7. Äidin numero oli kauan Äidin poismenon jälkeen puhelimessani...kuten tekstiviestitkin, joita Äiti vahongossa minulle lähetti...niissä ei lukenut mitään, mutta jotain hän oli tutkinut ja saanut aikaiseksi viestin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka numeron poistaminen on vaikeaa, niin en kuitenkaan halua sitä enää säilyttää puhelimessani. Pelkään niitä hetkiä kun nimi vahingossa pulpahtaa näkyviin ja kaikki muistot palaavat mieleen.

   Poista
 8. Puhuimme juuri hiljattain tästä aiheesta muutaman työkaverin kanssa ja totesimme, että numeron poistaminen tälläisestä syystä on tosi vaikeaa ja raskasta. Jotenkin, kun numero on puhelimessa, se tuo vielä sen tunteen, että josko vielä kerran voisi soittaa sille omalle rakkaalle läheiselle. Voimia, Kristiina ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei halua kohdata sitä lopullisuutta minkä numeron poistaminen tuo.
   Kiitos kaimaseni <3

   Poista
 9. Osanottoni suruusi <3
  Äitini kuoli 2016 lokakuussa ja minulla on vieläkin hänen numeronsa
  kännykässä. En vain pysty poistamaan sitä. Ainakaan vielä...

  VastaaPoista