23/05/2019

TERASSILLA TAPAHTUU



"Olisi kiva hankkia vaikka mitä puitakin, mutta kaksi syytä estää niitä hankkimasta"


Viime päivät ovat olleet tosi lämpimiä, jopa helteisiä ja aika on mennyt suureksi osaksi ulkosalla. Kesäkukatkin on terassille istutettu. Tuntuu vaan että mikään kukkien määrä ei ole riittävä, sillä terassimme on suuri. Olisi kiva hankkia vaikka mitä puitakin, mutta kaksi syytä estää niitä hankkimasta.

Isot puut (ja pienetkin) ovat varsin hintavia ja sitten mietityttää niiden talvettaminen. Meillä ei ole mitään sellaista tilaa jossa kasveja, varsinkin isompia voisi talvella säilyttää.




"Siinä se roikkuu ja onhan se kaunis, mutta se hinta"


Hiukan taas harmitti kun mantereella HongKong-myymälä mainostaa ihan samanlaista amppelia joka meille ostettiin terassille, ja Honkkarin hinta on 7,99€. Me maksoimme täällä paikallisessa puutarhamyymälässä samaisesta amppelista 24€!

No, siinä se nyt roikkuu ja onhan se kaunis, mutta se hinta!

Samaa kukkaa on terassin laatikoissa.



"Ei ollutkaan ihan helppo homma saada sitä kiskottua ylös aiemmasta ruukusta"


Enkä minä olisi minä jos en muuttelisi istutuksia paikasta toiseen jatkuvasti. Kuvan mustaan laatikkoonhan istutimme jokin aika sitten kaksi helmipihlaja-angervoa TÄÄLLÄ. Eikä siinä mitään, hyvin ne siinä laatikossa tuntuivat viihtyvän, mutta päätettiin kuitenkin varmuuden vuoksi istuttaa ne maahan. Nyt ne ovat etupihan kukkapenkin lähettyvillä ja voimme niitä ihailla paitsi tietysti aamuaurinkoisella kahvittelupaikalla, niin keittiön ikkunasta. Kohta niihin luultavasti puhkeavat valkoiset kukinnot ja syksymmällä on odotettavissa kaunis syysväri.

Laatikkoon istutin pienemmästä ruukusta ylös kaivelemamme viiruhelpin, joka viihtyy missä vaan, myös talven yli.

Ei ollutkaan ihan helppo homma saada sitä kiskottua ylös aiemmasta ruukusta. Siinä tarvittiin kahden ihmisen lisäksi puukkoakin! Se oli kasvattanut niin suuren juuriston että ei millään meinannut irrota ruukusta.
  



"Miljoonakello on jo monen vuoden ajan ollut luottokukkani mökin kukkalaatikoissa"

Miljoonakello on jo monen vuoden ajan ollut luottokukkani mökin kukkalaatikoissa. Se viihtyy tosi hyvin ja myöhemmin kesällä suorastaan ryöppyää laatikon reunojen yli. Toivon tietysti samaa onnistumista täällä kotona.

Nyt alkavat kukka-asiat täällä kotona olla kunnossa, mutta mökillä ei vielä kesäkukkia ole.



JOKO TEILLÄ ON KESÄKUKKIA ISTUTELTU?


💗💗💗 

16 kommenttia:

  1. Meillä oli täällä viime lauantaina kukkamarkkinat paikallisella torilla ja sieltä ostin pari isoa Verbena-amppelia samalta myyjältä, jolta olen ostanut aiemminkin.
    Maksoivat myös parikymppiä kappale, mutta sen hinnan olen valmis ihan mieluusti paikalliselle puutarhurille pulittamaan, koska on koko kesän ilo kuitenkin ja toiset on tehneet kovasti töitä taimien kasvattamiseen. Ja kyllä niitten amppelikukkien laadussakin ainakin mun kokemuksen mukaan on eroja verrattuna vaikkapa Tokmannin halpisversioihin.

    Kauniilta näyttää teidän terassilla <3. Toivotaan, ettei enää tule mitään ylläriraekuuroja tai muita. Täällä on nyt parina päivänä ukkostanut ihan kunnolla ja satanut hetken todella rankasti. Onneksi ehdin siirtää kukat turvaan siksi aikaa.

    Mukavia mökki- ja kotipäiviä sinne, kummalla sitten ikinä olettekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottahan tuokin on että paikalliset puutarhuritkin tarvitsevan palkkansa, mutta kuitenkin. En ole HongKongin kukkia nähnyt, joten laadusta en osaa sanoa mitään. Toivottavasti nämä,niinkuin sinunkin amppelisi kestävät kauniina.
      Tännekin sadetta on ennusteltu, mutta ainakin toistaiseksi sitä ei ole saatu.
      Rankkasateesta ei olisi väliä, mutta sellainen tasainen muutaman tunnin sade olisi tervetullut.
      Sinulle myös ihania alkukesän päiviä!

      Poista
  2. Minun pitäisi hankkia kotipihalle perennoja. Olen nyt saanut vanhat kukat ja vihreät kukkapenkistä hävitettyä. Meillä on se ongelma, kun kesällä ollaan siellä saaressa, niin kotipihan kukkasia ei kukaan hoida. Ja siksikin tuo hävitys. Vielä en ole ehtinyt Kukkatalolle, olenkohan jo myöhässä?
    Teidän terassinne näyttää kauniilta. Ihanan värisiä kukkia. Onko sinulla jotain vinkkejä hyvistä perennosita?
    Kukkivaa kesää sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on vielä tyhjiä paikkoja perennapenkissä sekä kotona että mökillä. Et varmaan ole myöhässä. Kukkatalon valikoimia kaipaan. Kävin siellä aina ostoksilla kun Turussa asuimme. En kyllä osaa antaa vinkkejä perennoista, niitähän on vaikka kuinka paljon. Mökillä olen kasvattanut laventelia ja siitä tykkään joten jaoin niitä ja otin hiukan tänne kotipihallekin. Mutta meillä on tuo etupihan puoli aamuauringossa ja luulen että laventeli tarvitsisi enemmän aurinkoa viihtyäkseen. Kaikenlaiset heinät viihtyisivät vähällä hoidollakin.
      Toivottavasti löydät mieleisiäsi perennoja <3

      Poista
  3. Kesäkukat on niin ihania, mutta niiden hinta kauhistuttaa itseänikin. Satasella ei saa vielä oikein mitään. Minä ajattelin hankkia mökille sinisten orvokkien lisäksi vain erilaisia heiniä. Koska olemme arjet täällä arkikodissa, niin mökin kukkien täytyy sietää kuivuutta ja kuumuutta. Kotiin hankin ainoastaan paljon sellaisia isolehtisiä muraatteja, en tiedä niiden oikeaa nimeä. Sinä olet valinnut kotiinne ihania pinkkejä kukkia. Vihreä ja vaaleanpunainen on kerrassaan ihana väripari! Mahtaisiko tuo viiruhelpi viihtyä meidän mökillä? Onko se kova leviämään? Yhteen rinteeseen tarvitsisimme jonkun maanpeittokasvin, joka tulisi toimeen vaatimattomissa olosuhteissa.
    Aiotteko muuttaa pian jo mökille nauttimaan kesästä? Vaikka on teillä mahtavat puitteet viettää ulkoilmaelämää uudessa kodissakin. Leppoisia alkukesän päiviä sulle ja J:lle❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heinät ovatkin melkein parhaita, kun ne heiluvat kesätuulessa! Ja kun kuivuutta sietäviä kasveja haluat niin uskon heinien olevan juurikin sopivia. Kuule, viiruhelpi viihtyy missä vaan ja on tosi kaunis, mutta kova leviämään, joten älä istuta sitä sellaisiin paikkoihin joissa se ei saa levitä. Ruukussa kasvattaminen on hyvä vaihtoehto sen kanssa. Rinteeseen voisi olla hyvä vaihtoehto hopeahärkki joka on vaatimaton kasvupaikkansa suhteen ja kukkii herttaisin valkoisin kukin. Se muodostaa nopeasti kauniita mattoja.
      Tänä kesänä olemme ajatelleet olla vuorotellen molemmissa paikoissa, sillä viihdytään nyt yhtä hyvin molemmissa.
      Oikein ihanaa alkukesää sinulle ja perheellesi myös <3

      Poista
  4. Tiedän, mitä on jakaa ruukussa kasvanutta viiruhelpiä! Jakaminen kannattaa tehdä useammin, en sitä tajunnut. Mikä mehikasvi sulla on tuossa pyöreässä saviruukussa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voimia siihen tarvitaan! Kasvi joka minulla ruukussa kasvaa on mökiltä tuomani komeamaksaruoho, jota peurat tai lieneekö jänis ei jätä mökillä rauhaan vaan napsii aina latvat pois. Täällä kotona uskon ettei sitä vaaraa ole. Komeamaksaruoho on mielestäni kaunis kasvi ja syksyllä se kukkii kanervanvärisin kukin, joita voi leikata maljakkoonkin jossa kestävät ja kestävät.

      Poista
  5. Ihania kesäkukkia! Meidän pitäisi ostaa ruukut ja kukat. Muutaman Tähtisilmän ostin etupihalle uuteen amppeliruukkuun, mutta haluaisin pari isompaa laatikkoa vielä talon edustalle ja taakse terassille jotain kivaa pientä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sannis! Joka kevät löytyy ostettavaa vaikka tykkää että kaikkea jo on. Tähtisilmät onkin kauniita.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  6. Ihania kukkia! Mutta tosiaan kesäkukkien hinnat on aika hurjat. Aurinkoa viikonloppuusi☀️☀️☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina. Aika suuren summan noihin saa menemään.
      Sinulle myös ihanaa viikonloppua!

      Poista
  7. Kesäkukkien istutus on hieman myöhässä, kun olemme vielä hieman arkailleet säiden takia ostoa. Ehkä ensi viikonloppuna sitä voisi mennä kesäkukkaostoksille. Viime vuonna istutetut tulppaanit sentään ilahduttavat kukkamaalla tällä hetkellä. Kauniilta näyttää teilläkin. Ihania kukkia ja värejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä ehtii hyvin kesäkukat istuttaa. Mulla on mökillä vielä homma tekemättä.
      Mukavaa kesän alkua! 🌸🌼

      Poista
  8. Meinaan tehdä aiheesta postauksen mutta hinnoissa on paljon eroa. Samoin laadussa. Honkkarin ja Tokmannin taimet jätin kauppaan😏
    Kova työ niiden kasvattamisessa on, ja kun en itse viitsi, niin hyvä kun joku osaa sen homman.
    Täällä ainakin sataa toista päivää peräkkäin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Honkkarista olen aikoinaan ostanut paljonkin taimia silloiseen uuteen pihaan ja nyt kun ollen ajellut tuon pihan ohi niin hyvin ovat kaikki kasvaneet. Tokmannin kasveista ei ole kokemusta. Toki niiden alkukasvattamisessa on työtä. Täällä myös sataa nyt jo toista päivää.

      Poista