Sivut

maanantai 12. elokuuta 2019

PIENTÄ SÄÄTÖÄ KOTONATerassimme on tuulinen niin kotona kuin mökilläkin. Mökin terassista ja sen tuulensuojaseinämästä olenkin kirjoitellut tänne useaan otteeseen, mutta kodin terassi on  jäänyt  vähemmälle huomiolle.

Eipä ole tainnut montaakaan sellaista päivää tänäkään kesänä olla että kotiterassilla olisi haluttanut istuskella tai vaikka ruokailla, juuri tuulen takia. Ollaan siirrelty pöytää puolelta toiselle mutta hyvää ratkaisua tähän ei ole löydetty.

Tuulelta ja sateelta suojaamaan olisi lasitettu terassi tietysti aivan ehdoton, mutta sellaiseen ei nyt tällä hetkellä ole mahdollisuuksia satsata, joten jotain muuta oli keksittävä. 
Asumme rivitalossa ja kotimme on päätyhuoneisto. Talo on mäen päällä , joten kaikki tuulet tahtovat sopia tänne. Keväällä hankimme paviljongin jonka pystytimme terassin ulkokulmaan joka on aurinkoisin paikka, mutta samalla tuulisin.  

Paviljonkiimme kuuluu verhot jotka saa vedettyä joka sivulta suojaa antamaan, mutta kuka haluaa istua umpinaisessa tilassa syömässä. Yhden kerran käytimme noita verhoja, mutta nyt ne on jo otettu kokonaan pois.

Pari päivää sitten  mieleeni tuli sellainen ajatus että mitä jos kuitenkin siirtäisimme paviljongin terassin sisänurkkaukseen joka on tuulelta paljon paremmin suojassa kuin tuo paviljongin ensimmäinen paikka, vaikka onkin sitten varjoisampi. 

Niinpä   siirsimme paviljongin tähän nurkkaan. Kevyt se oli siirtää, mutta jokaiseen tolppaan oli hyvä saada kiinnipitäjä ettei paviljonki vääntyile siirrettäessä ja ettei tuulenpuuska nappaa katoksesta kiinni ja lennätä sitä vaikka minne.

Sitten piti vielä ruuvata tolpat kiinni alustaan. 

Tänään tuuli melkoisesti, mutta me pystyimme hyvin ruokailemaan tässä uudessa paikassa . Paviljongin katto varjostaa sopivasti makuuhuoneen ikkunaakin niin että helteillä ei tule sisälle niin kuumaa. Paviljongin kaksi sivustaa rajoittuu seiniin, joten paikka on vähätuulisin paikka terassillamme. Tähän paistaa aurinko iltapäivästä iltaan.

Paikka on sisustukseltaan vielä keskeneräinen. Seinälle sopisi hylly. Ja lyhtyjä, kasveja ym. vielä kaivataan.

Nyt on hyvä paikka ruokaryhmälle ja aurinkoa voi ottaa siinä paikassa josta paviljonki on siirretty pois.


OIKEIN MUKAVAA UUTTA VIIKKOA KAIKILLE!

💛💛💛

16 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää! Suojassa tuulelta ja sateelta.

  VastaaPoista
 2. Eihän tuulisessa paikassa mikään kiva ole oleskella! Meillä ei ole kotona eikä mökillä terassilla minkäänlaista suojaa. Eli niissä ei tuulella oleskella. Onneksi noita tuulettomia päiviä riittänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan. Miten meille aina osuvatkin tuuliset paikat :)
   Lisää tuulettomia päiviä niin teille kuin meillekin!

   Poista
 3. Hyvä parannus! Ja mikä parasta, vieläpä ilmainen :).

  Täällä totutellaan arkeenpaluuseen ja ihmetellään, miten voikin yksi työtunti kestää niin kauan, kun yksi lomapäivä puolestaan kuluu hetkessä..

  Taitaa olla turha toivotella tuuletonta uutta viikkoa, mutta hyvää tuulta kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmaiset parantelut ja muutokset tuovat aina niin hyvän mielen.
   Toivottavasti sinulla oli hyvä loma. Eiköhän se työkin rupea sujumaan kun vauhtiin pääset. Loman jälkeen tahtoo aina olla hiukan tahmeaa :)

   Poista
 4. No nyt taisi löytyä se paras paikka paviljongille! Ja bonuksena saitte vielä paahteelta suojaa makkariinne :)

  VastaaPoista
 5. Paviljonki 'istuu' hyvin suojaiseen nurkkaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin hiukan ajateltiin paikkaa varjoisaksi, mutta tämähän on paljon lämpimämpi paikka kuin tuo ensimmäinen kun ei ole tuulinen.

   Poista
 6. Hyvä idea!
  Varmasti suojaisa paikka. Tänä kesänä on kyllä tuulta piisannut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hyvältä vaikuttaa. No täällä tuulee aina, siltä tuntuu😊

   Poista
 7. No vähiin on jäänyt minunkin istuskelut terassilla, vaikka viimein saatiin ulkopöytäkin hommattua. Mutta kun se tuuli. :D

  VastaaPoista