maanantai 2. syyskuuta 2019

KATSAUS TÄHÄN PÄIVÄÄNMUKAVAA SYYSKUUTA!

Elokuu vilahti vauhdilla ja nyt ollaankin jo syyskuussa. Illat hämärtyvät entistä aiemmin ja öisin on jo tosi pimeää. Koulut ovat alkaneet ja harrastuksienkin pariin pääsee jo pikkuhiljaa.

Minulla alkavat molemmat harrastukseni parin viikon päästä. Ehdin jo huolestua kun kansalaisopiston ohjelmistossa ei ollenkaan näkynyt viime talvena käymääni jooga-kurssia. Onneksi se sentään järjestetään, vaikkakaan ei kansalaisopiston puitteissa. Hinta on toki kalliimpi nyt, mutta ei kuitenkaan niin suuri että pitäisi jättää menemättä. Joogatunnin jälkeen on aina vetreä olo ja notkeutta se tuo  vanhempaankin kroppaan. 

Vielä ollaan mökkeilty ja tämä viikonloppu vierähti mökillä ystävien kanssa. Muinaistulien yötä ei päästy avotulen tekemisen merkeissä viettämään sillä tuuli oli melkoinen. Lyhdyt kuitenkin sytytettiin. Tästä alkaakin lyhtyjen ja tuikkujen polttamisen sesonki joka jatkuu kevätpuolelle asti. 

Pihatöitä riittää mökillä ja kotonakin. Puunkaadon jäljiltä on melkoista klapisouvia menossa ja uutta polttopuuta syntyy. Kohta saa jo kotona pistää takkaan tulet kunhan sää hieman viilenee. Lämmityksen vuoksi takkaa ei toki tarvitse meillä sytyttää mutta takkatulen luoma tunnelma on ihan omanlaisensa. Ja elävän tulen tuoma tuoksu on aina yhtä ihana.

Hiukan istutushommia on vielä tiedossa ja se onkin aina yhtä kivaa puuhaa. Kotipihalle istutan kukkasipuleita, mutta mökille en. Keväällä ollaan vielä enemmän kotona kuin mökillä, joten sipulikukista ehditään nauttia kotipihalla enemmän kuin mökillä.


TÄLLAISIA MIETTEITÄ TÄNÄÄN. MITÄ KUULUU SINUN PÄIVÄÄSI?

💚💚💚

16 kommenttia:

 1. Vauhdikkaan ja mukavan työpäivän jälkeen olen päässyt kotiin juuri ennen sadetta. Nyt sataa ihan mahdottomasti ja peltikatto ropisee. Huomenna on etäpäivä ja aamulla saa nukkkua pari tuntia pitempään. Elämä sujuu oikein hyvin :-)

  Upeaa viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadetta saatiin täälläkin viime yönä. Pitkät ja rauhalliset aamut ovat parhaita!

   Poista
 2. Kaunis kollaasi <3 minulla rauhallinen työpäivä takana ja nyt istuskellaan ja kilistellään sukkapuikkoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minä en ole vielä ehtinyt kaivella kudinta esille kesäsäilöstä😊

   Poista
 3. Minusta syksyn tulo on ihan mukavaa. Takkatuli onkin ihana. Meillä sillä myös lämmitetään kovien pakkasten aikaan. Mökiltä kaadetaan puista ja niillä puilla lämmitetään mökin takkaa ja saunaa ja kodin takkaa. Hyvä, että pääset mieluisten harrastusten pariin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mullakaan itään syksyn tuloa vastaan ole, vaikkei se ehkä ihan lempivuodenaika olekaan. Itse asiassa on vaikeaa valita sitä suosikkia, kun kaikista jollain tavalla tykkää. Takkatuli on kyllä ihana asia.
   Harrastusten alkaminen tuo taas sellaista rytmiä päiväohjelmaan ettei ihan juutu tähän koneen tai puhelimen ääreen!

   Poista
 4. Vuodenajat ovat ihania, vaikak en tykkää syksyn jälkeisestä ajasta, eli pimeydestä. Takkatuli, lupa olla sisällä enemmän, kynttilät, kaikki on ihanaa kesän liehuttelujen jälkeen.

  Täällä ollaan vielä euforiassa viikonlopun häiden jäljiltä.

  Ihanaa tiistaita Kristiina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pimeydestä en minäkään välittäisi. Mutta juuri tuo että voi hyvillä mielin olla sisällä ja nauttia kodin lämmöstä; se on niin ihanaa.
   Uskon että kestää hetken ennenkuin tuollaisesta tunnelatauksesta palautuu normaaliin!
   Ihanaa tiistaita sinullekin parahin Tiia <3

   Poista
 5. Paljon on siis mukavia asioita tiedossa. Parhaat puolet esiin joka vuodenajasta, se on oikein! Minäkin nautin elävästä tulesta, ja eilen sytytin kasvariin ekat lyhdyt. Varsinaisesti lämmittämään mutta oli kivan näköistäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihalla riittää mukavaa puuhastelua. Kaikki eivät pihahommista tykkää mutta minä nautin niistä. No lehtien haravoiminen ei ole ihan kamalan kivaa 😐🍁.
   Lyhdyt tekevätkin syksyisestä kasvarista ihastuttavan näköisen!

   Poista
 6. Kaunis kuvasarja ♥
  On ihanaa, että meillä on neljä vuodenaikaa, mutta pakko myöntää, että syksyn myötä lisääntyvä pimeys ei ole ollenkaan mukavaa. Toivotaan että syksy ei tuo tullessaan pelkkiä sateita, vaan saataisiin nauttia myös auringonpaisteesta ja kauniista ruskasta. Luonnossa on erityisen ihana liikkua kuulaina syyspäivinä.
  Tuikkuja polttelen kotona pimeinä iltoina ja pihalyhtyihin sytytän kynttilät. Muistinkin tässä juuri, että polttopuita pitää käydä hakemassa lisää, sillä saunominen alkaa taas syksyn edetessä maistua useammin kuin (kuumaan) kesäaikaan :)
  Mukavaa viikon jatkoa sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku. Minäkin haluan pitää kaikki neljä vuodenaikaa. Sateinen syksy ei tosiaankaan ole toivottavaa. Kuulaana syyspäivänä on kyllä ihana lähteä vaikka patikoimaan kun kuumuuskaan ei enää haittaa.
   Kiitos samoin sinulle <3

   Poista
 7. Hurmaavien kuviesi värit johdattelevat kauniisti syksyyn! Kivoja syyspuuhia riittää siellä niin kuin täälläkin. Tänään keräsin omenoita ja leikkasin nurmikkoa. Syyssateet alkavat. Nautin niistä, mutta myös kuulaista syyspäivistä sienimetsällä tai ihan muuten vaan.
  Tunnelmallista syyskuuta Sinulle 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyn puuhat ovat mukavia. Omenapuita meillä ei ole joten omenoiden keräämistä ei tarvitse tehdä. Mutta sitäkin enemmän riittää koivunlehtien haravoimista sitten myöhemmin syksyllä. Kauniit syyspäivät ovat niin ihania!

   Poista
 8. Harrastusten alkua odotellaan täälläkin. Kiva saada rutiineista kiinni.
  Kivaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee hiukan enemmän järjestystä ja säännöllisyyttä tähän elämään harrastusten myötä.
   Samoin sinulle, mukavaa loppuviikkoa!

   Poista