22/01/2024

Kyllä kelpasi kulkea



Mukavaa uutta viikkoa kaikille!

Täksi päiväksi oli luvattu vesisadetta ja lähdin heti aamukahdeksan jälkeen kävelylenkille, kun tuntui epävarmalta millaiseksi sää kehittyy päivän mittaan. 

Ilokseni huomasin että kävelytiet olivat puhtaan lumesta ja ne oli hiekoitettu tosi tunnollisesti. Pakkasta ei ollut, mutta tuuli oli melkoinen. Muutamia pienempiä teitä ei vielä oltu hiekoitettu, mutta hyvin pääsin niilläkin liukastumatta kulkemaan kun oli nastakengät jalassa. Hiukan pirskotteli vettä, mutta hyvältä tuntui kun tuli tehtyä lenkki heti aamusta.

Kinokset ovat madaltuneet huomattavasti ja jos enemmän vesisadetta saadaan, niin pian on maa taas paljaana.

Pitäisikin ottaa tavaksi tehdä heti aamulla tuollainen lenkki. Tuntui että piristyin huomattavasti lenkistä. Askelien kerääminen on viime päivinä tullut minulle oikein intohimoksi.

Mikä tuon intohimon sai aikaan? Siitä kerron ensi kerralla.

💚💚💚





20 kommenttia:

  1. Muuton jälkeen minullakin kävelyt lisääntyneet ja täytyy sanoa, että nautin asmukävelyistä pidemmälle bussipysäkillä. Joskus ei tule yhtään ihmistä vastaan koko matkalla. Ihanaa viikkoa sinulle Kristiina ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuntui että sain lisää potkua päivän aloitukseen, hyvä me! Minua vastaan tuli eilen yksi koirantaluttaja, sillä sää oli melkeinpä myrskyinen ja hiukan satoi vettäkin.
      Sinulle myös kivaa viikkoa<3

      Poista
  2. Sama intohimo on iskenyt minuunkin😊
    Niin piristävää tehdä aamun lenkki.
    Täällä lunta tuiskuttaa ja kinokset korkeat, voi teitä onnellisia jos siellä jo maa kohta näkyy😍
    Onpa hyvin hiekoitettu, turvallinen kävellä.
    Mukavia ulkoilu hetkiä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä! Lumi on nyt sulanut todella paljon. Terassiltakin se on kokonaan poissa. Annan kyllä ruusukimpun kunnan teiden kunnossapidolle tuosta hiekoituksesta.
      Samoin, kerätään askelia!

      Poista
  3. Meillä sataa vettä vaakasuoraan. Ei käy elämä tylsäksi, kun sään vaihtelut pitävät jatkuvassa jännityksessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vettä on tullut täälläkin koko eilisen päivän. Todella vaihtelevaa on ollut tämän talven sää. Nyt voisin jo melkein toivoa ettei lunta enää tulisikaan.

      Poista
  4. Täällä on ollut talvimyrsky. Vettä tai räntää sataa kovan tuulen voimalla. Loskakeli eikä huvita lähteä lenkille. Mukavampia säitä odotellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myrskyä on tainnut olla koko Suomessa. Minullekin tuli kävelyllä välillä sellainen tunne että tuuli vie mukanaan! Tänään tiet näyttävät tosi jäisiltä ja osittain loskaisilta, joten saa nähdä miten käy kävelyn.

      Poista
  5. Minäkin olen askelien kerääminen. Olen työmatkakävelijä :) Täällä on tänään satanut lunta kiivaasti viistosti. Huhhuh! Olipa melkoinen sää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin ihan parasta kun voi yhdistää huvin ja hyödyn, eli työmatkakävely kunniaan. Täällä ei tullut lunta, mutta vettä satoi koko päivän.

      Poista
  6. Mahtava aamukokemus!
    Voisin pystyä tuohon samaan valoisampaan aikaan vuodesta, mutta en nyt.
    Tyttäreni on myös aamu-ulkoilija 🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teki kyllä kivan olon. Minäkin yleensä teen kävelyni valoisalla, mutta nyt iski jokin tarmon puuska ja lähdin liikkeelle heti aamusta.

      Poista
  7. Kävely on kivaa kuntoilua.

    Tein kolmen kuvan haasteeseesi postauksen.
    Hykerryttävä fiilis kertoilla omasta rakkaasta tanssiharrastuksesta 💚

    Reipasta tätä päivää 🍎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävely on ihan parasta. Tulenpa katsomaan postauksesi. Hyvä kun kerroit siitä täällä niin ei jää huomaamatta.
      Huomaan että olet ollut aikaisin hereillä, kuten minäkin täällä. Kuuden maissa on joka aamu herääminen.

      Poista
  8. Kävely on mukavaa niin fyysisen kunnon kuin mielen hyvinvoinninkin kannalta. Tykkään tehdä kävelylenkkejä, kun samalla voi havainnoida kaikenlaisia ympäristön asioita.
    Meillä ei ole nyt ulos menemista ilman piikkikenkiä. Maanantai-illalla alkoi räntäsade, joka eilen muuttui koko päivän kestäneeksi vesisateeksi. Nyt sitten joka paikka on peilijäässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävellessä saa ihan rauhassa vaikka olla omissa ajatuksissaan. Piikkikengät pitää täälläkin olla ja pidänkin niitä aina koko talven. Aamulla satoi vettä, nyt räntää. Tein onneksi ennen sateita heti aamulla lenkin. Jäiset kadut ovatkin harmittavin juttu talvessa.

      Poista
  9. Nastat on kyllä loistokeksintö. Ei ole mitään tekosyytä lähteä lenkille ja lopuksi kuitenkin sitä on tyytyväinen, että tuli lähdettyä🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman nastoja ei ainakaan minulla ole rohkeutta lähteä jäisille teille luistelemaan. Kummallista miten nuorena ei teiden jäisyyttä tiedostanut ollenkaan! Mieliala kohentuu aina lenkillä.

      Poista
  10. Yritin plarata blogikirjoituksiasi, mutten löytänyt yhtään juttua omenatarhoista. Onko niitä siellä paljonkin, kun jostain muistan lukeneeni, että 70% Suomen omenoista kasvatetaan siellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä ole tainnut tehdä postausta omenatarhoista. Totta on että jopa 75% kotimaisista omenoista tulee Ahvenanmaalta. Kiitos vinkistä, voin yrittää tehdä jonkinlaisen yhteenvedon omenanviljelystä täällä. Mutta ehkä keskitalvi ei ole parasta aikaa tuon jutun tekemiseen, katsotaan mitä saan kokoon.

      Poista