05/01/2024

Ei ihan onnistunutkaan



Aurinko paistoi tänään kauniisti ja viimeiset jouluun viittaavat jutut otettiin pois. Kuusi ja kyntteliköt meiltä lähtivät jo uudenvuodenpäivänä, mutta pihan ja terassin valonauhat olivat vielä paikoillaan.

Kuten kuvasta näkyy, lunta on meillekin tullut aika paljon. Viime päivinä on lämpötila kuitenkin ollut sen verran kylmä, että lumenluonti terassilta on jäänyt. Syksyn kukkaistutuksistakaan ei näy muuta kuin hiukan punaisia tupsuja lumen alta.





Tein käytävän kaiteen viereen jottei ihan hangessa tarvinnut rämpiä. Tästä osasta kaidetta olen jo valonauhan poistanut. Olimme kiinnittäneet ne nippusiteillä ja onnistuin irroittamaan ne aika helposti, vaikka kaiteiden päälläkin oli lunta. 




Kesähuoneen katolta on tippumassa kohta lisää lunta terassille ja aurinko on sulattanut hienoja jääpuikkoja räystäälle.




Aurinko lämmitti jo kivasti ja tein polun koko terassin mitalle. Kunhan hiukan lämpenee vielä, niin loputkin lumet saa poistettua.

Tai ei ihan kaikkea ehkä vielä sittenkään pois saa, kun paikoin on lumen alla kovia jääkokkareita joita ei pysty poistamaan ennenkuin ne alkavat sulaa.





Nyt kävi sitten niin etten saanutkaan valoja kokonaan pois sillä paikoitellen lamppujen johto oli jäätynyt kiinni, enkä uskaltanut sitä väkisin ruveta irrottelemaan. Laitoin jo irroitetut muovikassiin ja loppu nauhasta on vielä kaiteessa kiinni odottamassa jään sulamista.



Ihailin vielä auringon viime säteitä lumella. Kaunista on, vaikkakin kylmää. Meillä ei tosin ole sellaisia lukemia ollut kuin manner-Suomessa, mutta kun tuuli on ollut raaka, niin palella on saanut täälläkin. Supersäästä luin että kun meillä nyt on -13, niin tuntuu kuin olisi -19 eli aika paljon tuo tuuli vaikuttaa lämpimyyden tuntuun. 

Ensi viikolla maanantaina luvataan jo plussakeliä, joten ehkä silloin saan irroitettua loput valoista ja voin pakata ne joulukoristelaatikkoon.


KIVAA VIIKONLOPPUA!
💙💙💙

22 kommenttia:

  1. Kaunista! Silloin, kun minulla on ollut valosarjoja ulkona, olen suosiolla jättänyt ne paikoilleen kevääseen asti, kun lumen alta on niin mahdotonta saada johtoa pois.
    Täällä Korppoosta pohjoiseen näyttää mittari nyt -18,8. Erikoisen kylmää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla että minunkin valot saavat olla kauan kaiteessa. Teillä on aika samanlainen säätila kuin meillä, saaristossa kun tekin olette.

      Poista
  2. On siellä teilläkin lunta riittämiin❄️
    Ihana tuo aurinkokuva, kyllä tuosta valopallosta saa niin virtaa.
    Kyllä oli tänä aamuna jo hyvä mieli kun mittari näytti -20. Kun eilen oli vielä-30.
    Saa nähdä kiristyykö huomiseksi keli.
    Niinpä tuulen kera pakkanen sielläkin päi on purevaa.
    Hyvää loppiais viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä on aika paljon lunta. Toisaalta se voi sulaa aika äkkiä jos ilma lämpenee. Aikoinaan kun tyttäremme asui Lapissa oli siellä tosi kylmää. Mutta se kylmyys ei kuitenkaan tuntunut niin kylmältä kuin jos meillä täällä saaristossa on vaikka puolta vähemmän pakkasta mutta tuulista.
      Toivotaan että kaikkein kovimmat pakkaset teiltäkin ovat ohitse.

      Poista
  3. Anonyymi5/1/24 18:31

    Kaunista ja on kyllä paljon lunta. Meilläkin oli 34 astetta pakkasta. Kylmää on. Ihana tuo jääpuikkokuva, jossa aurinko paistaa. Ihan selvä kevään merkki. Ihanaa kun kevät tulee. (enkulinkäsityöt)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonto on nyt kauneimmillaan. Keväiseltä tuntuikin eilen kun tuota valonauhaa yritin ottaa alas. Edes sormia ei paleltanut kun aurinko lämmitti.
      Kevät<3

      Poista
  4. Täällä oulun pohj.puolella tänään -29. Harmitellut tässä koululaisia joilla joululoma eivätkä päässet luistelemaan koko viikolla [ajattelen lähinnä omia luistelijoita..] Kaunis aurinkokuva, ei mene enää kauaa kun se tosiaankin lämmittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sään äärivaihtelut ovat kyllä harmillisia jos sattuvat juuri koululaisten loma-aikaan. Teillä kylmyys voi estää ulkoilun, meillä usein talvisinkin sataa silkkaa vettä ja niinpä ei pulkkailusta tai hiihtämisestä tule mitään.

      Poista
  5. Aurinkoinen talvipäivä on kyllä kaunista katseltavaa!
    Meillä tällä viikolla on ollut melkein joka päivä lähes 30 astetta pakkasta, hurjin lukema minkä näin oli -34. Onneksi on lunta kasvien suojana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinko ja lumi, mikä ihana yhdistelmä! 30 pakkasasteen lukemat ovat kyllä ihan järkyttäviä. 5-10 astetta olisi omasta mielestäni sellainen sopiva.
      Toivottavasti kasvisi pärjäävät talven yli!

      Poista
  6. O how I love to look to your snow. But so cold....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Snow makes nature so fine. We have only -13 celcius now, but in North Finland they have -47 !

      Poista
  7. Tämä talvi on ollut harvinaisen kaunista. Ja kylmää. Mittari kipuaa päivästä toiseen -18 tai kylmemmäksi. Nyt aurinko lämmittää sen verran, että mittari näyttää -12 - varjoisemmalla puolella -17.
    Päätin jättää osan valosarjoista odottamaan säitä lämpimämpiä. Saattavat rikkoutua, jos niitä jäisinä lähtee kiskomaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunista ja kylmää, se on kyllä niin totta. Auringon lämmittävä vaikutus tuntuu jo hetkittäin. Tuota rikkoutumista pelkäsin minäkin ja jääpeite oli paikoin sen verran paksua ettei niitä sen alta olisi saanutkaan pois.

      Poista
  8. Täällä yksi haastevastaus pitäisi olla....

    VastaaPoista
  9. Teillä on iso ja kaunis terassi.
    Onpas sielläkin talvista. Voi hyvin uskoa, että meren äärellä -13 tuntuu kuin olisi -19. Tännekin on luvassa pari plusastetta tiistaiksi. Kyllä passaa! :)
    Ihanaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosi iso, vaikka siitä osa on lohkaistu kesähuoneelle. No, alkaa pikku hiljaa täyttyä tuo terassi. Aluksi tuntui että on aivan liian avara.
      Lunta ja pakkasta on täälläkin ihan riittämiin. Kivalta tuntuu että tulee lämpimämpää.
      Sinulle myös oikein hienoa tätä päivää!

      Poista
  10. Hui miten teilläkin on ollut kylmää. Meren kosteus tekee tosiaan kelistä raa'an.
    Ihanan kirkasta ja kaunista! Näin kun itse on päivät töissä, ei valitettavasti ehdi edes nähdä päivän kauneutta sen kuvaamisesta puhumattakaan. Onneksi päivä on jo pidentynyt ainakin muutaman minuutin. Sen kirjaimellisesti huomaa, kun töistä lähtiessä on vielä valoisaa, toisin kuin juuri ennen joulua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika kylmää on ollut, varsinkin kun huomioi tuulet. Eläkeläisenä on onni saada ulkoilla valoisaan aikaan. Illalla ei tulekaan lähdettyä mihinkään. Valoisuuden lisääntyminen tuo kevään!

      Poista
  11. Kaunis talvinen maisema teidän pihalla! Mutta onpa sielläkin paljon lunta. Meren läheisyys ja kosteus on varmasti Ahvenanmaalla läsnä koko talven vähän samalla tavalla kuin Helsingin kauppatorilla missä on aina minusta talvella todella kylmä kun meri on auki Suomenlinnan lautan takia.

    Toivottavasti saat tuon valoköynnöksen johdon irti jäästä jossain vaiheessa ja loputkin valot kerätty pois. Minulta on myös yhtenä vuotena jäätynyt parvekevalo kiinni parvekkeen betonilattiaan siten, että meni useita viikkoja ennen kuin sen irrotettua.

    Meillä joulu kerätään pois nyt Nuutinpäivän joten hetken vielä nautimme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosi paljon lunta, mutta nyt taas on paljon sulanut. Ilma on aika raaka täällä useinkin, vaikka pakkaslukemat eivät niin suuria olisikaan. Kohta varmaan on jää sulanut johdon päältä ja saan kerätä tuon viimeisen joulusta muistuttavan pois. Nauttikaa viime päivien joulutunnelmista.

      Poista