30/12/2021

Helpot itse tehdyt tuliaiset



Tänä jouluna saivat läheiseni enimmäkseen itse tekemiäni lahjoja. En enää tänä vuonna ole osallistunut kansalaisopiston kudontaryhmään ja minulla oli aika paljon trikookudetta jäljellä mattojen kutomisesta. 

Jotenkin halusin niitä hyödyntää ja niinpä päätin kokeilla korin virkkausta niistä. Tarpeeksi iso virkkuukoukkukin löytyi puikko-ja koukkukokoelmastani, joten oli helppo aloittaa. 

Aluksi tuntui ettei virkkuu oikein tahdo luistaa, mutta rupesihan se pikku hiljaa sujumaan paremmin. Koreja syntyi yksi toisensa perään ja mietinkin mitä niiden kaikkien kanssa teen. Tuntuu että aina kun jotain rupean tekemään, niin sitten ei loppua näy. Ensin hurahdin miniryijyihin, joita on edelleen kaapissa iso pino. Sitten tulivat vuoroon villasukat. Niitä syntyi pari poikineen, mutta niille onneksi käyttäjiä aina on löytynyt. Itsellänikin on aina kylmään vuodenaikaan kotona villasukat jalassa. Ja kun niitä päivittäin käyttää, niin kantapäät tahtovat niistä mennä puhki aika piankin, vaikka vahvistettua neuletta ovatkin.

Villasukkia kudon vain talvisin, sillä kesällä ei villalankojen kädessä pitäminen houkuta. Sitten innostuin pannulappujen virkkaamiseen ja nyt näihin koreihin.






Tein eri kokoisia koreja ja virkatessani mietin aina jo valmiiksi kuka kyseisen korin saa. Tein koreja lähes kymmenkunta. Lahjaksi antaessani laitoin koreihin sisälle makeisia tai lahjakortin johonkin sopivaan myymälään. Uskoisin että tällaiselle korille löytyy aina jotain käyttöä. Ja sitähän ei ole pakko pitää esillä, jos ei halua, vaan sen voi piilottaa kaappiinkin esim. kylpyhuoneessa ja säilyttää siinä pikkutavaroita.




Joistakin koreista löytyi tekemäni pannulaput. Niitäkin minulla on vielä jäljellä ja ne ovat mielestäni sopiva tuliainen vaikka kukkien sijasta (sitten kun taas vierailuja uskaltaa tehdä).




Minulla oli vielä jäljellä näitä handmade-lappuja ja kiinnitin koreihinkin niitä. Pujotin myös nauhan korin ympäri ja solmin siihen rusetin.



Korien ja pannulappujen lisäksi olin kutonut lahjaksi kahdet villasukat ja yhden kaulaliinan. Vielä laitoin paketteihin jotain pientä ja niin oli tämän joulun lahjat valmiina,

Mitähän keksin ensi vuodeksi? Ehdotuksia otetaan vastaan.

Tämä olikin tämän vuoden viimeinen postaus, joten toivotan kaikille lukijoille:


HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!

🎉🎉🎉



27/12/2021

Kuvailen kotiamme

Nyt kun joulu on jo omasta mielestäni ohi, voi keskittyä muunlaisiin postausaiheisiin. Sisustuslehdistä nappaamiini kysymyksiin annan omat vastaukseni.



Tässä tulevat kysymykset ja vastaukset:


Miten asut?

Asun neljä vuotta vanhassa rivitalossa, päätyhuoneistossa. Yhtiössämme on vain tämä talo ja siinä viisi huoneistoa. Kotimme on n. 15km:n päässä Maarianhaminasta, maaseutumaisessa suurehkossa taajamassa, ainakin Ahvenanmaan mittapuulla. Kaikki palvelut ovat kävelymatkan päässä kodistamme.




Mitä värit merkitsevät sinulle?

Värit ovat minulle tärkeitä. En haluaisi asua liian valkoisessa kodissa ja olemmekin joko maalanneet tai tapetoineet osan seinistä kodissamme. Alun perin kaikki seinäpinnat täällä olivat valkoisia. Tykkään värikkäistä yksityiskohdista, mutta liian kirjavaa ei kuitenkaan saa olla.


Miten vietät aikaa kotonasi?

Kesällä vietän aika paljon aikaa pihalla kukkamaita kuokkimassa ja kasveja paikasta toiseen siirtelemässä. Talvella aika kuluu kotitöiden lisäksi tv:n, käsitöiden ja blogin parissa. 


Mitä designklassikoita kotoasi löytyy?

Meiltä ei löydy mitään designklassikoita. Tai hetkinen, löytyyhän meiltä Aalto-maljakko ja Paratiisi-astioita, sekä Teemaa. Haluaisin kotiimme designvalaisimia, kuten Alvar Aallon Mehiläispesän, tai Louis Poulsenin PH 5-valaisimen,mutta ainakin toistaiseksi ne ovat vielä haaveissa.


Mikä soi kotonasi?

Ei juuri mikään. En oikeastaan koskaan kuuntele musiikkia, ja koen taustamusiikin ainoastaan häiritseväksi. Myöskin kaikenlaiset musiikkiohjelmat tv:ssä jäävät minulta katsomatta, paitsi Elämäni biisi, jossa juontaja, artistit ja orkesteri ovat vertaansa vailla.





Mistä kotisi kalustus on peräisin?

Osa kirpputoreilta, osa tavallisista huonekalukaupoista. Aika paljon Ikeaakin. Antiikkia ei meillä ole. On sentään yksi talonpoikaisantiikkinen puutuoli.



Mitä ystäväsi eivät tiedä kodistanne?

Onkohan enää mitään mitä ystävämme eivät kodistamme tietäisi? 



Mitä paikkoja suosittelet lähikulmiltasi?

Stallhagenin panimo/ravintola on ihan lähellä, samoin kahvila Uffe på berget. Ja on meillä täällä Godbyssä hieno uimahallikin. Tuohon uimahalliin olen minäkin vihdoin uskaltautunut tämän syksyn aikana. Luonto on aina lähellä, eikä merellekään ole pitkä matka.


Kuvaile kotiasi kolmella sanalla?

Kodikas, oman näköinen, sopivan kokoinen.






Onko kotonasi aina ollut viherkasveja?

Aina on ollut jonkin verran. 80-luvulla oli tosi paljon amppelikasveja, sitten välillä kasveja oli vähemmän. Nyt taas pikku hiljaa olen innostunut niistä uudestaan, mutta pitäisi olla enemmän tasoja ikkunoiden läheisyydessä että saisi kaikki kasvit mahdutettua valoisille paikoille.


Miten kuvailet sisustustyyliäsi?

Rento, kaikenlaista tyyliä sekaisin, kodikasta.



Mistä olet ottanut vaikutteita sisustukseen?

Sisustuslehdistä, sisustusohjelmista tv:ssä, sisustusblogeista.




Mikä on parasta kodissasi?

Tykkään tosi paljon siitä että keittiö ja olohuone ovat yhtenäistä tilaa. Tilava kylpyhuone/sauna on myös onnistunut ja mieleiseni. Jos saisi vielä toivoa jotain, niin lisäksi toinen wc olisi hyvä, vaikka meitä onkin vaan kaksi tässä kodissa asumassa.

Piha, jossa saan hoitaa kukkia ja jossa voimme nauttia aamukahvista on myös ihana. Ja tietysti terassi kesähuoneineen on ihan parasta.


Oletko tiptop vai boheemi?

Olen varmaan jotain siltä väliltä. En tykkää jos tavaroita kertyy paikkoihin joihin ne eivät kuulu, joten mitään "kasoja" meillä ei juurikaan näy. Mutta sitten saattaa mennä jopa pari viikkoa ilman imurointia ja pölyjen pyyhkimistä.





Mistä et luopuisi?

En luopuisi meidän sängystä. Se on niin mukava. Joulun aikaan teini-ikäinen lapsenlapsemme sanoi, että hän menee nyt vähän loikoilemaan meidän ihanaan sänkyyn, joten on se muidenkin mielestä mukava!

Pesukoneesta ja tiskikoneesta en myöskään haluaisi luopua. No, enkä telkkarista. Enkä tietokoneesta. 


Millaisesta asumismuodosta haaveilet?

En haaveile enää muunlaisesta asumismuodosta, sillä tämä on hyvä. Mutta jos joskus olisi pakko muuttaa Ahvenanmaalta pois, niin silloin haluaisin asua Turussa lähellä keskustaa, vanhassa paksuseinäisessä kerrostalossa, ehkä jugend-tyylisessä.




Millainen remontoija olet?

Olen aika huono remontoija, mutta ideoita ei minulta puutu. Onneksi saan yleensä mieheni helposti toteuttamaan suunnitelmani. Vielä hän ei kuitenkaan ole lämmennyt sille suunnitelmalle, että laajentaisimme keittiö/olohuonetta viereiseen huoneeseen ja saisimme tällä tavalla erillisen ruokailutilan, joka voisi silti toimia myös satunnaisten yövieraiden nukkumapaikkana. Kovin paljoa en ole häntä tähän painostanut, sillä ehkä se ei sittenkään ole ihan loppuun harkittu suunnitelma.

Olisi kiva kuulla muidenkin bloggaajien ajatuksia samasta aiheesta.

Tällä kertaa haastan mukaan seuraavat bloggaajat:


Ja tietysti muutkin, jotka innostuvat näistä kirjoittamaan ovat tervetulleita vastaamaan haasteeseen.


💙💙💙








25/12/2021

"Anna meillekin jouluksi lunta.."



"Anna meillekin jouluksi lunta...."


Valkoinen joulu saatiin. Eilen tuiskutti oikein kunnolla ja vaikka pihalta lumi oli kolattu pois kaksi kertaa, niin illalla käytävät olivat taas lumen peitossa.





Muutama talventörröttäjä sentään vielä näkyy. Aamulla näkyi pienen pieniä jalanjälkijä lumella. En tiedä mikä eläin ne oli tehnyt.




Eilinen jouluaattoilta meni tavanomaisissa merkeissä. Meitä oli koolla yksitoista henkeä, nuorin 8v ja vanhin 70v, loput siltä väliltä. Nyyttikestiperiaatteella koottu joulupöytä maistui, lahjoja saatiin ja ilta vierähti mukavasti.

Joulupukki ei kiireiltään ehtinyt meille sisälle, mutta saunan lauteille oli kummallisesti kertynyt paketti poikineen. Varastossakin oli muutama ja ulko-ovelta löytyivät loput paketit.

Tänään tein lyhyen kävelylenkin kylällä. Tiet olivat vielä auraamatta ja jalkakäytävillä oli sen verran paljon lunta, ettei pitkästä kävelystä ollut puhettakaan. Pääasia oli kuitenkin että sain hiukan raitista ilmaa kun viime päivät ovat menneet pääasiassa sisätiloissa.




Terassille kertynyt lumi ja jouluvalot saavat kaiken näyttämään ihan satumaiselta.
Eikä tummansininen iltataivas kuvaa ainakaan huononna.



Tänään sattui pieni haaveri joulukuusen kanssa. 
Me olimme ottaneet kesähuoneesta pöydän olohuoneeseen, jotta saatiin istumapaikat kaikille jouluaaton ruokailijoille. Tänään nostimme pöydän takaisin kesähuoneeseen, jossa myös joulukuusemme tänä vuonna on.

Tilat olivat kuitenkin aika ahtaat kun kuusikin vei tilasta osan ja niinpä kun pöytää siirsimme kesähuoneessa omalle paikalleen otti jokin pöydän kulma kuusen oksaan kiinni ja koko kuusi valoineen ja koristeineen rojahti pitkin pituuttaan lattialle.

Tuli sellainen tunne, että näin käy vain filmeissä, mutta totta se oli. Kuusen valot loistivat kaatumisesta huolimatta ihan entisenlaisina ja koristepalloistakin meni vain pari rikki. 


Miten sinun joulusi on tähän asti sujunut? Viikon päästä ollaankin jo ensi vuoden puolella.


MUKAVAA JOULUNPYHIEN JATKUMISTA!

💛💝💛💝

22/12/2021

Hyvää joulua!




Kristiina K-blogi toivottaa kaikille lukijoilleen


Oikein hyvää ja rauhallista joulua!

💝💝💝

21/12/2021

Mistä saisin hänen puhelinnumeronsa?



Hei!  Postilaatikossa odotti iso yllätys. Sain joulukortin lapsuudenystävältäni, jota en ole tavannut yli neljäänkymmeneen vuoteen. Olimme parhaat kaverit, mutta tiemme erosivat jostain syystä, niin kuin useinkin käy.

Viimeksi tavatessamme olin jo naimisissa, joten hän tietää nykyisen sukunimeni ja on siten saanut selville osoitteeni. Minäkin tiedän hänen nykyisen sukunimensä ja sen millä paikkakunnalla hän asuu, mutta hänen osoitettaan en tiedä. Haluaisin lähettää hänelle viestin ja kiittää kortista, mutta minulla ei ole hänen puhelinnumeroaankaan. 

Olen yrittänyt selvittää puhelinnumeroa useasta paikasta, mutta mistään sitä ei löydy, joten se ehkä on salainen. Onko mitään mahdollisuutta saada sitä selville? Kerro jos tiedät.

Ja sinä ystäväni, joka kortin lähetit, jos satut lukemaan tämän, niin voitko lähettää minulle vaikka sähköpostia, niin voidaan vaihtaa kuulumisia? e-mail osoitteeni on: kristiinakblogi@gmail.com. 

- ooo -


Kyllä Facebook auttaa. Tämä ystäväni ei ole itse fb:ssa, mutta kun googlasin hänen nimeään, niin löysin hänen miehensä Facebook-sivun ja sielläpä ystäväni olikin yhdessä kuvassa ja sitä kautta sain yhteyden ystävään.


💝💝💝



14/12/2021

Uusi koti jouluksi?!




En ole aikaisemmin törmännyt tällaiseen myynti-ilmoitukseen. Nimittäin kiinteistövälittäjä myy piparkakkutaloa!

Kyseessä on tarjousperiaatteella myytävä 3000cm2, kolmikerroksinen huvila, joka valmistui piparkakkuelementeistä v. 2021. Huvilaa ympäröi kaunis, luonnonpuustoinen piha, eikä naapureita ole lähietäisyydellä. Sopii erityisesti lapsiperheille. Kesäaikaan pystyy nauttimaan maisemista kattoterassilta. Keittiön jatkeena on tunnelmallinen lasihuone, joka sopii mainiosti ruokailutilaksi.

Huonejärjestys on avoin ja huvila mahdollistaa perinteisen ja tunnelmallisen joulun vieton koko perheelle.





Tarjoukset alk. 100€. Tuotto menee syöpää sairastavien lasten hyväksi (Ålands Barncancerfond).

Korkein tarjous on tällä hetkellä 1100€ ja tarjousten jättöaika päättyy 20.12 klo 12.


Tätä huvilaa välittää Lyyski Fastigheter. En mainosta tätä mitään korvausta vastaan, vaan mielestäni idea on tosi hieno ja siksi halusin vinkata tästä.


Tarjouskilpailun voittajaksi tuli talovalmistaja Nora-hus, joka lahjoitti piparkakkutalon Ahvenanmaan Keskussairaalan lastenosastolle ja rahat, 1100€, menevät syöpää sairastavien lasten hyväksi. 


💖💖💖










12/12/2021

Joulumarkkinoilla



Maarianhaminan Merikorttelissa järjestettiin tänä viikonloppuna joulumarkkinat. Sinne suunnistimme mekin aamupäivällä. Meiltä kotoa on viitisentoista kilometriä Maarianhaminaan ja keli oli varsin liukas. Kaikki ajoivat rauhallisesti, eikä kukaan ohitellut muita.

Aurinko paistoi matalalta kauniisti ja pienoinen usva auringon edessä sai maiseman näyttämään tosi kauniilta. Lumet ovat sulaneet.

Päivä oli jo valjennut kun saavuimme Merikortteliin, joten kovin tunnelmallisia jouluvalaistuja kuvia ei saanut. Liukkaus tuntui kävellessäkin, joten parasta oli olla varovainen. Kiertelimme jonkin aikaa paikalla ja ihmisiä oli sopivasti liikkeellä, joten mitään suurempaa tungosta ei missään ollut.

Pari pientä joululahjahankintaa saimme tehtyä, joten nyt onkin enimmät lahjaostokset tehty.






Meri on jäätynyt, mutta paikoitellen näkyy vielä sulapaikkoja.  Retkiluistelijoita on jo näkynyt sellaisilla paikoilla joissa meri on enemmän jäätynyt, mutta parista jäihinkin putoamisesta on juttua lehdissä ollut. Katsoin juuri yhden videon jossa kaksi nuorta miestä luisteli lasinkirkkaalla jäällä ja hienolta se näytti ja ymmärrän varsin hyvin viehätyksen päästä luistelemaan tuollaiselle jäälle. Vaan minusta ei siihen olisi, vaikka hiukan maksettaisikin, hui!








Merikorttelin joulumarkkinoilla taisi kaikilla myyjillä olla katto pään päällä ja aika moneen myyntipisteeseen mahtui yleisökin katon alle, mikä onkin hyvä, sillä eilenkin satoi vettä ja mekin peruimme eiliseksi aikomamme käynnin täällä sateen vuoksi.

Tänään, muutaman asteen pakkassäässä, ei sateesta ollut huolta.







Nämä olivatkin ensimmäiset, ja ehkä viimeisetkin joulumarkkinat meille tänä vuonna. Ei vaan tule lähdettyä, jos ei jotain erityistä ole tarvetta hankkia.

Miten se onkaan niin, että vanhempana ei enää innostu markkinoista eikä myyjäisistä samalla tavalla kuin nuorempana., tuntuu että ne on jo niin nähty.

Joulutunnelma kotona tuntuu kuitenkin yhtä mukavalta kuin aina ennenkin.




Oikein hyvää kolmatta adventtia!
💝💝💝

11/12/2021

Arvonta suoritettu



Blogini jouluarvonta on suoritettu. Palkintoina oli kaksi pannulappua kahdelle osallistujalle. 

Voittajat ovat Mamma63 ja Birgitta. Onnittelut molemmille!
Ilmoitattehan yhteystietonne sähköpostiini: kristiinakblogi@gmail.com.

Kiitos kaikille muillekin osallistujille!


RAUHALLISTA VIIKONLOPPUA KAIKILLE!

💝💝💝



 

08/12/2021

Kumman joulunviettotavan sinä valitsisit?


Sain jouluisen haasteen "Joulun this or that" Valokuvaajan silmin-blogin Jasulta
Tässä haasteessa valitaan kahdesta vaihtoehdosta itselle sopivin.


Minun vastaukseni tulevat tässä:


Missä vietät joulua? Kotona, perheen kanssa ja meitä on yleensä aika iso sakki.

Mitä puuhastelet joulun välipäivinä? Nautin siitä että joulu meni taas mukavasti ja nyt palataan taas arkeen.

Joulupukin kuuma linja, vai Samu Sirkan joulutervehdys? Apua, olen niin vanha, että näistä kumpikaan ei ole minulle tuttuja, joten vastaan ei kumpikaan.

Joulusauna aamulla, päivällä vai illalla? Joulusauna kuulostaa ihanalta, mutta aattona on niin paljon hässäkkää, että saunominen jää. Aatonaattona voinkin paremmin saunoa.

Joulukinkku vai graavi lohi? Nämä molemmat kuuluvat ehdottomasti joulupöytäämme. Jos pitää valita vain toinen, niin graavi lohi.

Perinteiset jouluruoat, vai erilainen joulumenu joka vuosi? Aika perinteisellä mennään, mutta vuosi vuodelta pyritään vähentämään määrää, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Mitä kuuluu joulupöytääsi? Kinkku, graavi lohi, laatikot, rosolli, lihapullat, makeiset. Jälkiruokaa ei kukaan jaksa syödä. Taatelikakun leivon kuitenkin varalta.

Jouluruokia vain aattona, vai tapaninpäivään asti? Jouluaattona ja joulupäivänä, mutta sitten rupeaa tuntumaan siltä että riittää.

Vaalea vai tumma glögi? Useimmin tumma.

Suklaakonvehdit vai vihreät kuulat? Molemmat!

Piparit vai joulutortut? Piparit




Parasta joulussa? Yhteinen aika läheisten kanssa, hyvä ruoka, tunnelma. Ja joulu katkaisee pimeän ajan mukavasti ja joulun jälkeen onkin mukava aloittaa uusi vuosi.

Joululahjojen saaminen vai antaminen? Molemmat on mukavia.

Pehmeät vai kovat paketit? Yhtä mieluisia kumpikin.

Avaatko lahjat aattona vai joulupäivänä? Tietysti aattona, sehän meillä Suomessa on tapana.

Aito joulukuusi, vai tekokuusi? Aidon tuoksua ei voita mikään, mutta meillä on jo monta vuotta ollut tekokuusi. Mutta tekokuusi ei saa näyttää harakanpesältä, vaan sen on oltava lähes oikean luonnonkuusen näköinen.

Suomenkieliset vai kansainväliset joululaulut? Kumpi vaan kelpaa, kunhan niissä ei ole liiaksi kulkusten kilinöitä ja tonttuja, vaan ovat rauhallisia. En kuitenkaan kovin paljoa joululauluja kuuntele.

Jouluna juhlavaatteet vai rento asu? Ainakin siistit pitää olla, mutta jos joulua yksin viettäisin, niin voipa olla että ihan tavallisella kotiasutyylillä sitä viettäisin.

Joulutähti, hyasintti vai amaryllis? Hyasintti, sillä sen tuoksu tuo mieleen lapsuuden ihanat jouluaamut.

Jouluaattona, leffoja vai lautapelejä? Ei ainakaan leffoja. Jos lastenlapset haluavat pelata jotain, niin ilman muuta pelataan.

Kuvaile perinteistä jouluaattoasi? Ennen kävimme aina hautausmaalla aamutuimaan viemässä kynttilät, mutta nyt asumme niin kaukana omaisten haudoista, että se on jäänyt. Aamupäivällä valmistellaan jouluruokia ja katetaan pöytä. Nostetaan kesähuoneesta toinen pöytä ruokapöydän lisäksi, että kaikki mahtuvat illalla pöydän ääreen. Laitamme lahjat kuusen alle. Kahdeltatoista kuuntelemme yleensä joulurauhan julistuksen. 
Iltapäivällä tulevat lapset perheineen ja nautimme jouluruoista. Sen jälkeen on lahjojen vuoro. Pyrimme siihen, että lahjat avataan vuorotellen kaikessa rauhassa, mutta pienempien on vaikeaa malttaa avata hitaasti.

Joulupäivänä, jotain ohjelmaa vai yökkäreissä rennosti kotosalla? Joulupäivänä kokoonnumme yleensä melko samalla porukalla ja kaivelemme esiin samoja jouluruokia mitä jo aattona on ollut tarjolla.

Joulukoristeet pois heti joulun pyhien jälkeen, vai vasta loppiaisena? Aika usein jo tapaninpäivänä alkaa tuntua siltä, että joulua on jo tarpeeksi kauan katseltu ja voi olla että jo silloin lähtevät ensimmäiset joulukoristeet.






Kumpi mieluimmin?



Skippaisit joulun - skippaisit uudenvuoden

Luopuisit suklaasta - luopuisit juustoista

Joulutee - joulukahvi

Paljon lahjoja - lahjaton joulu. Lahjoja on kiva saada, mutta sopivasti.

Joulu ilman musiikkia - joulu ilman leffoja

Joulu kotona - joulu muualla

Voisit syödä vain jälkkäreitä - vain suolaista

Valokuvaisit kaiken - et voisi käyttää kameraa ollenkaan



Moni kysymys oli sellainen, että olisi voinut valita molemmat vaihtoehdot, tai sitten kumpikaan ei tuntunut ihan sopivalta.

Miten itse olisit vastannut?

Joko osallistuit blogini arvontaan?



💗💗💗



07/12/2021

Meillekin tuli talvi



Talvi tuli meillekin, ainakin vähäksi aikaa. Maisemat ovat todella kauniit ja aurinkoisia päiviä on ollut useita. Eilen tuli lunta ja se kimalsi kauniisti auringonpaisteessa. Pihan pikku puun valot  vielä näkyvät hiukan lumen seasta. Tällainen talvisää kun olisikin aina.

Pakkasta on ollut kylmimmillään -20 ja se tuntuu tottumattomasta jo hiukan kylmältä. Nyt on silti mukava tehdä iltaisin pieni kävelylenkki ja ihastella kaikkia jouluvaloja pihoissa.



Lintulaudalla on käynyt tali-ja sinitiaisia, sekä jokunen varpunen. Silloin kun näkee lintulaudan heilahtelevan, voi olla varma että herra harakka on hypähtänyt laudalle. Sekin onnistuu jonkun siemenen sieltä nappaamaan, vaikka hiukan pienempiä lintuja onkin tarkoitus ruokkia.






Vielä ei olla lumitöihin ryhdytty, mutta sen verran lunta on jo pihakäytävälläkin, että kohta pitänee kaivaa lumikola esiin. Nurmikolla näkyy jäljet, jotka näyttävät kauriin jättämiltä. Ne tulevat pelkäämättä ihan talojen lähellekin.





Miten siellä muilla, joko on talvi tullut?


IHANAA UUTTA VIIKKOA KAIKILLE!
💙💙💙

30/11/2021

Kaikki on yhtä kaaosta






Iltapäivä on jo hämärtynyt ja kello on niin paljon, että on aika sulkea työpaikan ovi ja lähteä kotiin.
Pieni jännitys kutkuttaa mukavasti vatsanpohjassa kotiin ajellessani, sillä tänään meille on tulossa mieluisia vieraita.

Vielä pitää tehdä hiukan valmisteluja ennen vieraiden tuloa. Kun pääsen kotiin , ja menen keittiöön, haluaisin sulkea silmäni, tai juosta karkuun.





Keittiön tiskialtaat ja työtasot ovat täynnä pesemättömiä astioita ja kaikkea muuta mahdollista sinne kuulumatonta tavaraa. Nyt iskee paniikki!
Vieraat ovat tulossa millä hetkellä hyvänsä ja koti on kuin myrskyn jäljiltä.

Rupean raivaamaan tiskipöytää, tarkoituksenani laittaa likaiset astiat tiskikoneeseen. Kun avaan tiskikoneen luukun, on näky vähintäänkin hämmentävä.
Kone on täynnä, ja tavaroista, jotka siellä ovat, näkyy että koneen pesuohjelma on työnsä tehnyt.

Ihan päällimmäisenä on lappeellaan pleksilevy, pleksilevy, joka normaalisti on vesimittarikaappimme sisällä suojana. Otan pleksin ulos koneesta ja sen alta paljastuu lääketarjotin, jollaisia minäkin olen työssäni täyttänyt. Ja mikä ihmeellisintä, kaikki tarjottimelle jaetut lääkkeet ovat ihan kuivia ja ehjiä. Tyttäreni, joka on sairaanhoitaja, on myös tullut meille ja kysynkin häneltä, jos hän tietäisi jotain siitä miten lääketarjotin on tiskikoneeseen joutunut. Mutta hänellä ei ole mitään tietoa tarjottimen koneeseen joutumisesta, saati siitä miten se meille on kulkeutunut.



"Nyt ajavat vieraat pihaan"

 
Nyt ajavat vieraat pihaan. Olemme saaneet paikkoja siistittyä, ja tervehdimme iloisesti vieraita kehottaen heitä käymään peremmälle. 
Rupean valmistelemaan kahvipöytää, mutta mistään ei löydy yhtäkään kuppia tai mukia. En ymmärrä mihin ne kaikki ovat hävinneet ja hermostun yhä enemmän. Rupeamme porukalla etsimään mukeja.

Sitten juolahtaa mieleeni, ettei meillä ole mitään kahvileipääkään. Vai onko?
En millään pysty muistamaan olenko leiponut jotain, tai hankkinut kaupasta.
Aikaa kuluu ja kuluu ennen kuin kaikki kaapit tutkittuani satun katsomaan alimmaiseen laatikkoon, ja sieltä löytyy pullia, kakkuja ja vaikka mitä.

Leikkuulaudat ovat kateissa, samoin ystävien pikkulapselle varattu syöttötuoli...

Kaikki on yhtä kaaosta ja juoksen ympäri kotia, enkä enää tiedä mitä etsin ja mistä.


"Äkkiä herään unesta"

Äkkiä herään unesta ja pomppaan ylös sängystä. Missä on kynä ja paperia? Tämä uni täytyy äkkiä kirjoittaa ylös ennen kuin unohdan sen. Vielä tokkuraisena unesta rupean kirjoittamaan muistiin unen pääkohtia. Näkemättä jäi löytyikö jostain mukeja tai kuppeja joista juoda kahvia.

Uni jäi ikään kuin kesken, mutta se ei minua harmittanut yhtään, päinvastoin.





Menen keittiöön ja kaadan itselleni ison mukillisen höyryävää kahvia. Missään ei näy jälkeäkään sotkuista, vaan kaikki on juuri niin kuin pitääkin.

Kurkistan vielä varovasti tiskikoneeseen. Se on tyhjä.



ETTÄ SELLAINEN PAINAJAISUNI!

💜💜💜

(Kirjoituskurssilla oli aiheena UNI ja tällaisen unen minä näin)

Postauksen kuvat Pixabay