Tuota sanontaa en ole koskaan ymmärtänyt, sillä minulla ei keskikesä ole vielä juhannuksena, vaan vasta heinäkuun puolivälissä.
Nuorempi sukupolvi sen sijaan ei varmaankaan tunne että keskikesä olisi vasta tuolla heinäkuussa, koska heidän kouluaikanaan kesäloma on yleensä päättynyt jo elokuun puolivälin paikkeilla, kun taas minun ikäisilläni kesäloma jatkui aina elokuun loppuun asti. Kouluvuosi päättyi aina toukokuun viimeinen päivä ja uusi lukuvuosi alkoi syyskuun ensimmäisenä.
Muistan aina miten kesä tuntui loputtomalta ja jo heinäkuun loppupuolella aloin odottaa kesäloman päättymistä ja koulun alkamista.
Nyt taas tuntuu että kesät menevät aivan liian nopeasti.
Juhannus oli nuorempana tosi merkittävä juhla ja jos vaikka sairastumisen vuoksi joutui sen viettämään kaupungissa, niin se oli melkeinpä maailmanloppu. Kaupunki oli kuin aavekaupunki ja kaikki paikat oli suljettu pyhän ajaksi.
Nykyään on herätty siihen että yhä useampi viettää juhannuksen kaupungissa, joko olosuhteiden pakosta, tai ihan omasta halustaan ja heille halutaan järjestää mahdollisuus mukavan juhannuksen viettoon. Tämä on hyvä asia ja antaa enemmän vaihtoehtoja siihen millaisen juhannuksen, tai muun juhlapäivän, itselleen järjestää.
Itse olen viettänyt juhannukset lähes poikkeuksetta mökkimaisemissa, joko isovanhempien mökillä tai myöhemmin omassa kesäpaikassa. Teini-ikäisenä tosin tuli muutama juhannus vietettyä kaupungissa.
Nykyään minulle sopii juhannuksen vietto yhtä hyvin kotona kuin mökilläkin.
Miten sinä olet juhannuksia viettänyt?
HYVÄÄ JA TURVALLISTA JUHANNUSTA KAIKILLE!
🌸🌼🌿🌼🌸