30/11/2018

VOI TÄTÄ MUOTIA!




Kyllä muoti on käsittämätön asia! Ai ei vai?  En kyllä jaksa ymmärtää tätä muotia kun kesät talvet kuljetaan tossuissa, jotka eivät lämmitä pätkääkään ja imevät kaiken kosteuden maasta itseensä.

Onneksi on sentään sukat, joissa lyhyet varren tyngät, joten se imetty kosteus ei pääse koko säären mitalle. Näin tuuli pääsee kuivattelemaan paljaan säären jos vaikka jotain loskaa sinne olisikin roiskunut. Tossut ovat kuitenkin varmaan aika liukkaat, joten luistelemista niissä tulee harjoiteltua koko pitkän talven. Tulee se kuntoilukin hoidettua ihan huomaamatta!




No, yläkropassa on sitten sitäkin enemmän lämmikettä. On paksu toppatakki, lämpimät lapaset ja kaulassa monen kertaan kaulan ympäri kierretty paksu huivi, sekä tietysti myssy.

Myssyä sopii käyttää kesälläkin; eivät pääse ainakaan hirvikärpäset hiuspohjaan mönkimään ja kaulassa on hyvä olla huivi vaikka muuten päällä olisi pienen pieni toppi!


En sitten tiedä miten sopusuhtaiselta tämä kokonaisuus näyttää ja itseä ainakin hirvitti tuuli joka pyrki housun lahkeesta ylöspäin.  Mutta tulipa kokeiltua tuota nuorison talvipukeutumista.

Toinen asia joka tällaista vanhempaa ihmistä nykymuodissa ihmetyttää on se miksi nuoret ja keski-ikäiset naiset haluavat pukeutua kuin vanhat tantat.  Joka toisella on yllään pliseerattu hame ja pusero joka näyttää entisajan crimplene-kankaasta valmistetulta ja jossa on kukkia ja rusetti kaulan alla. Näitä ennen näki vaan vanhojen täti-ihmisten päällä.

Vaikka taisi minulla itsellänikin olla nuorena musta, pliseerattu hame. Nyt ihmettelen tuntuiko se silloin tosiaan hienolta. Ainakin se oli muodikas silloin lähes (yli) neljäkymmentä vuotta sitten. Ehkä, kun on jo kerran kokenut jonkin muodin, niin ei enää halua sitä missään nimessä takaisin.


MUKAVAA VIIKONLOPPUA, PUKEUTUKAAHAN LÄMPIMÄSTI!

💙

29/11/2018

VIHDOINKIN LUNTA JA ARVONNAN VOITTAJAT


Saatiin vihdoinkin hiukan lunta tänne eteläänkin ja maisema vaaleni kivasti.

Aamulla oli lämpömittari -6:ssa asteessa ja päivällä aurinko paistoi ihanasti. Hiukan lumitöitäkin pääsi jo tekemään. Vaikka ihan pakko tuota vähäista lunta ei olisi ollut pois kolata, mutta sekin homma tuntui pitkästä aikaa ihan mukavalta. 



Pikkuhiljaa alkaa jouluisia juttuja ilmestyä niin sisälle kuin uloskin. Viikonloppuna onkin jo 1. adventti ja sen jälkeen viikot yleensä menevätkin vauhdilla ja liiankin nopeasti. Siltä joulukuu aikuisista tuntuu, vaikka lapsena se tuntui kestävän ikuisesti.


Jouluisia juttuja oli blogini arvonnassakin palkintona. Osallistujia arvontaan oli aika joukko sekä täällä blogissa että facebookin puolella ja uusia lukijoitakin on tullut kivasti. Joukossa on sekä vanhan blogini lukijoita, että ihan uusia tuttavuuksia. Uusien lukijoiden kautta olen itsekin löytänyt koko joukon uusia blogeja seurattavaksi!


Mutta nyt on aika paljastaa ketkä kaksi lukijaa voitti Kastehelmi-tuikkukipon ja lautasliinat.


Vihreän Kastehelmi-tuikkukipon voitti:  Anna S

Kirkkaan kipon voitti Marja-Liisa Kaihola


Onnittelut heille molemmille ja kiitos kaikille osallistuneille!



OIKEIN HIENOA MARRASKUUN TOISEKSI VIIMEISTÄ PÄIVÄÄ IHAN KAIKILLE!

💓







     











27/11/2018

TALVEN MERKKEJÄ



TALVI ON TULOSSA!

Kuuraa on jo mutta lunta ei vielä.

Eilen meinasin jo liukastua kun tien pinta oli petollisen jäinen.

Kodin terassi on valmistautunut talveen. Olen tuonut havuja kukkaruukkuihin. Sieltä havujen alta saattaa vielä pilkistää viiruhelpin varsia, jotka jätin talveksi ruukkuun ja toivon että tuo heinä selviää pakkasista havujen alla.

Lyhdyssä on paristoilla ja ajastimella varustettu kynttilä, joka valaisee  illalla pimeyden tultua.




Tuleekohan noista pilvistä talven ensimmäinen lumisade? Säätiedotuksessa oli jo lumihiutaleen kuva meidänkin tienoilla, joten lupaavalta näyttää.
Naapuritalossa on jo adventtitähti ripustettu paikoilleen. Meillä joulukoristelua aloitellaan viikonloppuna.



Kukkamaa näyttää aika lohduttoman viluiselta. Ja muutama päivä sitten näin pieniä sipulikukkien alkuja pilkistämässä mullan seasta! Mitenkähän keväisen kukkimisen käy jos nuo lähtevät jo nyt kasvamaan? 




Marraskuun viimeisiä päiviä mennään ja aurinkoa on mahtunut tähänkin kuukauteen.  Ei tullut lunta tänään.






Yön yli seuraavaan päivään herättyä näytti jo tällaiselta. Miltä  muualla päin näyttää tällä hetkellä, sitä voit katsoa TÄÄLTÄ.




Vielä tänään ja huomenna ehtii osallistumaan blogin arvontaan, jossa palkintoina on hienot Kastehelmi-tuikkukipot. Osallistumaan pääset TÄÄLLÄ.




💙





                                                            



25/11/2018

VIIKON BLOGI - KAIKKI PAKETISSA

Taas ollaan sunnuntaissa ja vuorossa on viikon blogin esittely.

Tällä viikolla esittelen Aleksin ja Janin blogin KAIKKI PAKETISSA. Jouluna jos koskaan paketteja paketoidaan, eikä aina niin kauniistikaan. Mutta Janin ja Aleksin blogissa ei muunlaisia paketteja tehdäkään kuin kauniita.

Jos haluat itsekin oppia tekemään kauniita lahjapaketteja tai askarteluja, niin klikkaa ihmeessä poikien blogiin.

Ja onhan heidän blogissaan muutakin.





Keitä nämä kaverit sitten ovat?


Jani ja Aleksi asuvat Järvenpäässä ja aloittivat yhteisen bloginsa v. 2014.

Blogi KAIKKI PAKETISSA on pääosaltaan askartelu-blogi jossa toteutetaan itse tehden toinen toistaan hienompia ideoita.



Pojat sanovat että heidän ohjeillaan kuka tahansa onnistuu saamaan aikaan toivotun lopputuloksen. Uskoisko tuota ?!



Aleksi tekee päivätyönään opettajan hommia. Vapaa-ajalla hänestä kehkeytyy taitava askartelija ja suurin osa blogissa esitellyistä töistä onkin hänen tekemiään.



Jani työskentelee videosisältöjen parissa. Hän harrastaa valokuvausta, on luova ja hänellä on paljon hyviä ideoita, jotka hän malttamattomana haluaisi toteuttaa aina mahdollisimman pian.




Pojilta syntyvät lahjapaketit näppärästi ja lopputulos on aina jotain mielettömän kaunista ja hiukan erilaista. Klikkaamalla TÄSTÄ näet miten pojat tekivät tähän lahjapakettiin persoonallisen lahjanauhan.





Lähestyvä joulu aiheuttaa meistä monelle päänvaivaa sopivien lahjojen ostossa. Jos olet päätynyt lahjakorttiin, tai vaikka rahalahjaan, niin miten pakata se hiukan persoonallisemmin kuin pelkkään kirjekuoreen? 

Poropaketin ohjeet löydät TÄÄLTÄ. Mikä olisikaan jouluisempi idea kuin porokortti tai -paketti.




Eivät Jani ja Aleksi blogissaan pelkästään askartele ja kääri paketteja, vaan välillä on kiva lähteä hiukan matkustelemaan.

Matkasta SAARENMAALLE  syntyi upea kertomus blogin sivuille TÄÄLLÄ.




Kukapa ei kaipaisi vinkkiä joululahjaksi tai jouluviemisiksi ystävälle?
Klikkaamalla TÄSTÄ saat ohjeet siihen mitä herkulliseen joulukoriin voi valmistaa ja pakata.




Ja entäs itse tehty jäätelö? Siihenkin Janin ja Aleksin blogista löytyy resepti.
Tämän jäätelön voit valmistaa ilman jäätelökonetta ja ohje löytyy TÄÄLTÄ.

Näyttää niin hyvältä että pitäisi ensitilassa kokeilla!






Himmelin tekokaan ei ole näille kavereille ongelma, eikä ole meille muillekaan kunhan noudatamme blogista löytyviä ohjeita.

Himmelin valmistamisohjeet kohta kohdalta ja hiukan historiatietoa himmelistä löydät  TÄSTÄ.





Janilta ja Aleksilta on ilmestynyt  askartelukirja jossa yli kahdellasadalla sivulla annetaan vinkkejä ja ohjeita kauniiden ja kekseliäiden pakettien tekoon sekä paljon muuta. 

Jani ja Aleksi ovat esiintyneet myös Ylen aamu-tv:ssä, julkaisevat juttujaan youtubessa sekä ovat mukana niin facebookissa, instagramissa kuin pinterestissäkin. Linkit näihin kaikkiin kanaviin löydät heidän blogistaan.

Kaiken kaikkiaan KAIKKI PAKETISSA-blogi on tutustumisen arvoinen blogi ja oikea aarreaitta kaikille niille, jotka tykkäävät itse valmistaa kaikkea kaunista ja haluavat saada uusia vinkkejä.



Tämä oli neljäs blogi sarjassa "Viikon blogi". Nyt pidän  tauon blogiesittelyistä ja palaan niihin joskus myöhemmin.


Aikaisemmin olen esitellyt nämä kolme blogia: Keltainen kahvipannu, Tuulia ja tyrskyjä, sekä Oma maa mansikka.





NYT KAIKILLE OIKEIN IHANAA SUNNUNTAITA JA MARRASKUUN VIIMEISIÄ PÄIVIÄ!


💙



23/11/2018

VOI HAPPY SENTÄÄN KUN OTTAA PÄÄHÄN



Tein tänään hankinnan!


Olen vannoutunut reppujen käyttäjä, eikä minun tyyliini mitkään hienot, ladymäiset laukut sovikaan.

Tällaisen laukun, mutta eri väreissä, olen nähnyt molemmilla tyttärilläni ja tykkään näiden rennosta tyylistä. Laukku on Fjällrävenin Totepack No.1.



Laukun väri on hiukan ruskeaan vivahtavan vihreä, hintalapussa sanottiin väriksi khaki-hiekka. Yritin valita värin joka sopisi mahdollisimman moneen muuhun väriin.

Minulla on jo vuosia ollut saman valmistajan Kånken-reppu ja siihen olen ollut erittäin tyytyväinen. Tämä nyt ostamani laukku on ulkonäöltään asteen verran "hienompi", vaikka toiminnoiltaan oikeastaan ihan sama kuin tuo Kånken, eli laukussa on kädessä kantamista varten nahkaiset kantohihnat. Lisäksi on pidemmät hihnat, joten laukkua voi kantaa olkapäällä. Ja jos haluaa niin vetämällä nuo pidemmät hihnat toiseen asentoon, tulee laukusta reppu.




Laukku on vahvatekoinen ja huolitellut yksityiskohdat ovat kivat. Värivalikoimaa löytyy vaikka kuinka paljon.


Muuttaminen olkapäällä kannettavasta laukusta, reppuna selässä kannettavaan, tapahtuu yksinkertaisesti vetämällä näistä kantohihnoista.

Kun laukku on reppuna se asettuu mukavasti selkään ja tarvittaessa siihen mahtuu paljonkin tavaraa, mutta tyhjänä se taas on hyvinkin litteä.

Laukun/repun materiaali on vettähylkivä.





Vaikka nyt tyrkytetään joka tuutista Black friday- (tai jopa black week-) tarjouksia, niin tämä ei ollut sellainen, vaan ostin sen ihan normaalihintaan.


Mitä mieltä muuten olet tuosta Black friday-kampanjasta? 

Jos minulta kysytään, niin minun puolestani kaikki tällaiset hömpötykset ja halloweenit olisivat saaneet jäädä sinne mistä tulivatkin!

Ja voi että ottaa päähän kun joka asiaa toivotetaan englanniksi, kuten "Happy Birthday", "Happy holidays".....  Siis mikä toi happy holidays-toivotus oikeastaan on?! Kun joulun aikaankin toivotetaan hyvää lomaa, niin en käsitä onko kaikilla amerikkalaisilla silloin loma? Ainakin minun kouluenglannillani holiday tarkoitti lomaa.

No pääsinpä päästelemään hiukan höyryjä ulos!


Oletko jo muuten osallistunut blogini arvontaan? Jos et, niin  KLIKKAAMALLA TÄSTÄ pääset osallistumaan Kastehelmi-kynttilälyhtyjen arvontaan.




HAVE A NICE EV..... EI KUN MUKAVAA ILTAA!


💚



21/11/2018

ARVONTA BLOGISSA

Kerroinkin jo pari päivää sitten blogini tulevasta arvonnasta, joka on ihan ensimmäinen laatuaan tässä nuoressa blogissa.

Mietin pitkään mikä voisi olla kiva palkinto tässä arvonnassa ja päädyin sitten näihin:





Palkintona on kahdelle onnekkaalle yksi Kastehelmi-kynttilälyhty sekä siihen sopivat kahviliinat.

Kastehelmi-sarja on varmaan tuttu meille kaikille, onhan sitä jo valmistettu vuodesta 1964. Tuotanto lopetettiin v. 1988, mutta suosituimmat osiot tuosta sarjasta pääsivät uudestaan tuotantoon v. 2010.



Toinen voittajista saa tämän kirkkaan kynttilälyhdyn ja joulunpunaiset kahviliinat. 



Ja toinen onnekas puolestaan saa tämän smaragdinvihreän lyhdyn. Liinoissa toistuu sama syvän vihreä väri. 



Idea Kastehelmi-sarjaan syntyi kun Oiva Toikka halusi peittää saumat jotka puristelasiin aina valmistuksessa muodostuvat. Lasipisarat jotka koristavat lasin pintaa saavat aikaan pintastruktuurin joka sekä korostaa lasin elävyyttä että heijastaa kauniisti valoa. 



Mukaan tähän arvontaan pääset seuraavasti:


- Kirjautumalla lukijaksi (tai olemalla jo kirjautunut) ja kommentoimalla tähän postaukseen saat yhden arvan.

- Facebookin kautta seuraavat ja kommentoivat saavat niinikään yhden arvan.

- Jos vielä jaat facebookissa postauksen, tai linkität sen omaan blogiisi saat toisen arvan.


Kerrothan kommentissasi osallistutko yhdellä vai kahdella arvalla!



Jos osallistut anonyyminä, niin laitathan kommenttiisi nimimerkin.

Arvonnan suoritan viikon päästä keskiviikkona 28.11 ja kaikki viimeistään sen päivän aikana osallistuneet ehtivät mukaan. 





ONNEA ARVONTAAN!

💓



ARVONTA ON SUORITETTU!




20/11/2018

FLUNSSAN EHKÄISYÄ - INKIVÄÄRISHOTTI





Joko olet sairastanut flunssan?

Hyvä jos olet säästynyt siltä. Etkä varmaan toivo sairastuvasi vastaisuudessakaan, joten on aika valmistaa flunssan ehkäisyjuoma, INKIVÄÄRISHOTTI! Tämän reseptin olen julkaissut ennenkin, mutta sitä aina silloin tällöin kysellään, joten tässä se tulee.


Inkiväärin uskotaan olevan terveellistä ja ehkäisevän mm. flunssaa. Kannattaa siis kokeilla.

Tähän juomaan tarvitset: 

200g inkivääriraastetta
1l vettä
1/2dl hunajaa
2 sitruunan mehu
hyppysellinen kurkumaa
hyppysellinen cayennepippuria

- kuumenna vesi kattilassa ja keitä vedessä inkivääriraastetta 20min.


- siilaa pois inkivääri (säästä vesi!) ja lisää veteen hunaja jonka jälkeen anna jäähtyä
- lisää vielä sitruunamehu, kurkuma ja cayennepippuri

- säilytä jääkaapissa korkillisessa pullossa

- nauti 1/2dl päivässä



Tavallista flunssaa ei pidä tietenkään sekoittaa influenssaan, jota vastaan rokotukset on taas aloitettu.



Influenssan oireet ovat hyvin samanlaisia kuin tavallisen flunssan, mutta yleensä voimakkaampia ja pitkäkestoisempia.



Maksuttoman influenssarokotuksen saavat:


- 6kk-6v. lapset
- yli 65v.
- riskiryhmiin kuuluvat (vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri, varusmiehet, sosiaali-ja terveydenhuollossa hoitoa ja hoivaa antavat henkilöt, raskaana olevat)


Influenssarokotuksesta ja rokotuksista yleensä ollaan montaa mieltä. Viime vuonna otin ensimmäisen kerran influenssarokotuksen ja taidan tänäkin vuonna sen ottaa.


💜






19/11/2018

AURINKOISTA MARRASKUUN PÄIVÄÄ




Viikonlopun mökkimatkan varrella oli pysähdyttävä kuvaamaan maisemaa. Harmillista vaan että kamera ei ollut mukana ja oli tyydyttävä kännykällä kuvaamiseen.


Lämpöasteita taisi olla kahdeksan ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Ei olisi voinut uskoa että ollaan jo ylitetty marraskuun puoliväli kun sää on näin lämmin ja hieno.


Lampaat, lehmät, hevoset ja kanat ovat vielä ulkona.





Peilityyni vesi heijasti kauniisti taivaan sinen ja kauempana meren yllä leijui hienoinen usva.




Marraskuun toiseksi viimeistä viikkoa eletään ja runsaan kuukauden päästä on jo joulu, vaikka sitä ei näitä kuvia katsoessa millään uskoisi.



Pikkujoulun lähestyessä alkaa olla aika pistää pystyyn tämän blogin ensimmäiset arpajaiset, joten käy lähipäivinä katsomassa mitä sinulla blogin lukijana on mahdollisuus voittaa!



OIKEIN HYVÄÄ VIIKKOA JA TOIVOTAN TÄSSÄ TERVETULLEEKSI UUDET LUKIJAT. TEITÄ ON JO 43!

💓 

18/11/2018

VIIKON BLOGI - OMA MAA MANSIKKA

Taas on aika esitellä VIIKON BLOGI. 

Tämän viikon blogin bloggaaja ei asukaan Suomessa vaikka suomalainen onkin ja suomeksi kirjoittaa.






Viikon bloggaaja on USA:n itäosassa asuva Johanna joka kirjoittaa mainiota 

Johanna, "oman elämänsä Peppi", kuten hän itseään kuvilee, on asunut Usa:ssa jo vuosia ja kolme lasta ovat jo opiskelemassa.





Kotinsa ympäristössä kävellessään Johanna saa nauttia näinkin "etelämaalaisista" näkymistä. Välillä sää on tukalan kuuma ja silloin Johanna usein kaipaa viileämpään ilmanalaan. 



Kovin usein Johanna ei kotiaan blogipostauksissa näytä, mutta sentään silloin tällöin. Tässä kuva Johannan hienosta kattauksesta.

Johanna on kirjoittanut blogiaan jo vuodesta 2010 eli jo kahdeksas vuosi menossa.



Johanna kuvailee blogissaa  amerikkalaista elämäntapaa suomalaisin silmin, välillä ihmetellenkin.

Ylläoleva, kuten kolme seuraavaakin kuvaa ovat asuntonäytöstä jossa oli myytävänä talo. Johannan postauksessa TÄÄLLÄ  näet lisää kuvia tuosta asunnosta.......jossa..





...koirallakin oli oma pieni huone! 





Välillä Oma maa mansikka - blogissa onni suosii jotain lukijaa ja arvonnassa palkintona voi olla vaikkapa tällainen hieno pikku laukku/lompakko. 





Kuuden vuoden tauon jälkeen Johanna tyttärineen matkusti kotimaahan katselemaan mitä muutoksia täällä oli hänen poissaollessaan tapahtunut.

Hän ihastui näkemäänsä ja kokemaansa, mutta kummastelun aiheiltakaan ei vältytty.



Klikkaamalla TÄSTÄ pääset lukemaan miten Johannan kotimaanvierailu sujui.



Ainakin sitä hän ihmetteli miksi suomalaisessa matkamuistomyymälässä myytiin villapaitoja joissa oli Norjan lippu eli ne oli valmistettu Norjassa?

No samaa ihmettelen kyllä minäkin. Vai voisiko tuo olla jokin tuotemerkki eikä tarkoitakaan että se on Norjassa valmistettu? 



Teatterissa, kirjakaupoissa ja kahviloissa Johanna kävi tutustumassa tarjontaan, ja tekipä hän junamatkankin Jyväskylän suuntaan ja siellä häntä vastassa olikin talviset maisemat. 

Johanna kirjoittaa sujuvasti ja välillä napakastikin. Ja aika usein hän, vaikka jo kauan on Amerikoissa asunutkin, ihmettelee sikäläisiä tapoja.



Tuliaisina kotiin Johanna vei laukun täydeltä ruisleipää, salmiakkia, suklaata, teetä ja sukkalankoja.

Nämä herttaiset mekot hän vei kahdelle hoitolapselleen, joiden sutkauksista silloin tällöin saamme blogista lukea.

Hauska postaus Johannan bloggausuran alkuvuosilta on TÄMÄ . Siinä Johanna kuvailee eroavaisuuksia suomalaisen ja amerikkalaisen käytöksessä kun kodissa pitää vähän siivota.

Jos haluat tutustua hiukan erilaiseen blogiin, niin OMA MAA MANSIKKA voi olla juuri oikea blogi sinulle.



💓