25/07/2024

The Tall Ships Races Mariehamn 2024



Eilen avattiin The Tall Ships Races-tapahtuma Maarianhaminassa ja sinne mentiin mekin tietysti. Epävakainen sää sai miettimään viimeiseen asti lähteäkö vai siirtääkö meno seuraaville päiville. Vielä kaupunkiin ajaessamme ripotteli vettä hiukan, mutta itse paikalla ei sitten enää satanut, vaan aurinko paistoi.

Meidän lisäksemme liikkeellä oli muutama muukin ja tuttujakin tavattiin.
Joka paikassa tietysti oli jonoja ja voisi sanoa että meno oli kansainvälistä.

Askelia kertyi kun paikasta toiseen käveltiin. Välillä nautittiin lounasta ja annettiin jaloille lepohetki. 

Laivoista ei oikein hienoja kuvia saanut, sillä kauempaa ei päässyt kuvaamaan niin että olisi saanut "kokonaisia" kuvia niistä. Kuvia kertyi kuitenkin aika liuta. Vähemmän tekstiä, enemmän kuvia, se on tämän päivän teema.







Ahvenanmaan ylpeys, Pommern, ei yhtään hävennyt omalla paikallaan. On se komea!








Pyykkipäivä se on laivallakin.  Laivoja katsoessa miettii että jos olisi ollut veneellä liikkeellä niin niistä olisi saanut upeita kuvia. 






Toinen ahvenanmaalainen alus, Albanus, on yleensä Itäsatamassa, mutta oli juhlan kunniaksi nyt täällä Länsisatamassa. 















The Tall Ships Races-tapahtuma on vielä kolme päivää täällä. Voi olla että mennään vielä toisen kerran paikalle.

Oletko sinä käynyt ko. tapahtumassa täällä tai jossain muussa kaupungissa?


💙💙💙

24 kommenttia:

  1. Paljon ja hyviä kuvia laivoista olit saanutkin. Kävin Turussa ja se väenpaljous alkoi mennä sietorajani yli. Joka paikkaan näytti olevan mielettömän pitkät jonot, eteneminen alueella tapahtui melkein kokonaan massan mukana, ei päässyt eteen, taakse eikä sivulle. Isojen laivojen ansiosta oli kuitenkin erikoinen ja hieno tunnelma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisin kyllä halunnut enemmän kauempaa otettuja että koko laiva näkyisi, mutta ei voi mitään. Olen myös kuullut Turun ruuhkaisista oloista ja onneksi täällä ei sentään massan mukaan tai tahdissa tarvinnut kulkea. Ja ruokailua vartenkin löytyi sopivasti istumatilaa.

      Poista
  2. Upeita laivoja! Käsittämätöntä, että on paljon ihmisiä, joiden elämä on lähes kokonaan laivoilla. Maakrapuna vaikea ymmärtää ;)Olen nähnyt nuo laivat jonain vuonna Kotkassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat kyllä upeita. Minulle tuli hiukan sellainen tunne, että laivoissa viettiin eräänlaista "mustalaiselämää", tai sirkuslaisten elämää; aina menossa paikasta toiseen.

      Poista
  3. Upeita kuvia olet saanut otettua!
    Joo, se välillä harmittaa, että kuvakulmaa ei saa juuri sellaiseksi kuten haluaa. Turussakin oli tosi vaikeaa kuvata laivoja, kun porukkaa oli paljon eikä edemmälle päässyt kuvaamaan, koska vastaan tuli ajotie heti Aurajoen rannalla. Olen tosin vieraillut siellä vuonna 2017, edellisen tapahtuman aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nadine. Meillä kauempaa kuvaamisen esti se, että jos ei ollut jotain aitaa estämässä kuvaamista, niin sitten tuli vastaan kallioseinämä muutaman metrin päästä laivasta, joten tarpeeksi kauas ei päässyt. Mereltä käsin olisi ollut hyvä kuvata.

      Poista
  4. Hienoja kuvia! Meinasin käydä täällä Helsingissä katsomassa, mutta luin sitten jostain väenpaljoudesta, joten jätin menemättä. Ihmismassat(kin) ahdistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole kiva olla paikassa jossa väkeä on niin paljon että tulee klaustrofobinen tunne.

      Poista
  5. Tänään kierrettiin. Askelia tosiaan kertyi ja samaa harmittelin kuvien suhteen. Mereltä tosiaan olisi saanut varmaan hienompia kuvia. Kiva ilma ja hyvä tunnelma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi ollut niin hienoa jos olisi saanut komeat laivat kokonaan kuviin. Vastarannalta näkisi, mutta kännykkäkamera ei varmaan kovin hienoja kuvia tuota jos sieltä asti kuvaa, vaikka välimatka ei kovin pitkä ole. Ilma ja tunnelma ihan kohdillaan. Voi olla että menemme vielä toisen kerran.

      Poista
  6. Oi että on kauniit ja uljaan näköiset laivat

    VastaaPoista
  7. On se hieno tapahtuma! Nyt en muista, olenko käynyt, mutta on ihan sellainen tunne, että olen, varmaan synnyinkaupungissani Helsingissä joskus. Olisi ollut hienoa tehdä kauppareissu Nauvoon sinä päivänä, kun laivat menivät Turkuun tai lähtivät sieltä, kun se väylä on sama, jota yhteysaluksemmekin menee pätkän verran.
    Pommern on tosiaan upea! Se oli kohokohta aina silloin, kun purjehdittiin ja saavuttiin Maarianhaminaan. Jokunen kerta siellä käytiin myös sisällä tutustumassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hieno ja kun ei usein tänne tule, niin nyt pitää ottaa siitä kaikki irti. Olisi hienoa nähdä ne merellä.
      Pommern on hieno ja Merenkulkumuseo sen yhteydessä melkein vielä hienompi, palkintojakin saanut.

      Poista
  8. Mahtavat kuvat!

    En ole käynyt tapahtumassa aikaisemmin enkä tänäkään vuonna. Täytyy pitää ihan retkilistaan, että tulee jatkossa käytyä. Mielenkiintoinen tapahtuma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna. Tämä oli mullekin ensimmäinen kerta. Isommissa kaupungeissa on ollut kovaa tungosta näissä tapahtumissa, mutta täällä, vaikka olikin paljon kävijöitä, niin mahtui silti oikein hyvin liikkumaan. Jos tämä vielä minun elinaikanani tulee tänne, niin ehdottomasti menen mukaan.
      Edellisen kerran oli yli kolmekymmentä vuotta sitten eli jos yhtä pitkä väli nyt tulee seuraavaan, niin olen silloin sitten jo yli satavuotias :)))

      Poista
  9. Kyllä on ihana näköisiä laivoja. Suurin osa vielä kunnon puulaivoja! Varmaan ihana nähdä kaikki ihan livenä....noissa toisissa laivoissa on kauniita yksityiskohtia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosi ihanaa nähdä nuo laivat ja kaikki muu niiden ympärillä. Käytiin kolme kertaa katsomassa. Laivojen lähtöpäivänä tunnelma oli aivan huippu. Erään laivan kannella orkesteri soitti mukaansa tempaavaa musiikkia ja esittivät jopa "Paratiisin" suomeksi. Me tietysti suomenkielisinä innostuttiin, mutta eivät suuri osa täkäläisistä, ruotsalaisista puhumattakaan mitenkään huomioineet kappaletta.
      Hieno tapahtuma kaiken kaikkiaan ja tulisivatpa pian uudestaan.

      Poista
  10. Tapahtuma on minulle tuttu eli kerran on nähnyt laivat aiemmin Helsingissä 2013 ja toisen kerran siellä Turussa 2017 sekä toki tänä kesänä kun olivat taas pääkaupungissamme ennen Turku ja Ahvenanmaata. Joka kerta purjelaivat ovat vaikuttavia ja tapahtumassa on paljon katsottavaa sekä koettavaa. Itse koin, että Turussa oli kiva kulkea kun laivat olivat molemmin puoli Aurajokea kun taas usein Helsingissä laivoja on jouduttu jakamaan useaan satamapaikkaan.
    Seuraavaa laivatapahtumaa jo odotellen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä mantereella ne käyvätkin useammin kuin täällä pienellä saarella. Vaikuttavia ovat tosiaan ja tämä tapahtuma oli mielestäni tämän kesän parasta antia täällä. Tuo ei kuulosta kovin kivalta että on jaettu useaan satamapaikkaan. Täällä ne onneksi olivat kuitenkin vierekkäin suhteellisen lyhyellä alueella. Todellakin odotellaan että seuraava kerta tulisi oikein nopeasti!

      Poista
  11. Oih - minun kuvat ovat vielä kännykässä. Lähdimme suoraan reisuun ja on postaus tekemättä. Turussa siis kävimme ihastelemassa ja ainutlaatuiseksi kokemuksesta sen teki tälläkertaa, että äitini pääsi ne myös ihan livenä näkemään - aiempina vuosina olen lähetellyt hänelle vain kuvia. Oli aivan haltioissaan...
    Ystävien tykö olisi ollut kutsu sunnuntaina, kun Airistoa pitkin alkoivat siirtyä teille mennä katsomaan niiden purjeiden avausta.. mutta olimme jo reisun päällä... upea näky heidän mökiltään.... videon sitten saimme, ehkä neljän vuoden kuluttua. Sinä olet ottanut upeita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kännykässä ne ovat tallessa. Ehkä näytät ne joskus blogissa. Kannatti käydä useamman kerrankin noita laivoja katsomassa ja aistimassa tunnelmia. Ja kun vielä ilmaiseksi pääsee niin mikäs sen parempaa.

      Poista
  12. Hei Kristiina!
    Oikein kiva tapahtuma, ensimmäisen kerran näin Helsingissä 1988.
    Terveisin Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marika! Minä olen nähnyt vain täällä Maarianhaminassa. Täällä se on ollut vain kaksi kertaa: v. 1988 ja nyt tänä vuonna. Toivottavasti ei kestä noin kauan ennen kuin seuraavan kerran tänne tulee.

      Poista