08/03/2024

Vain kolme kuvaa - maaliskuu



Maaliskuu ja tämän kuukauden kirjain "Vain kolme kuvaa kuukaudessa"-haasteessa on tietysti M.

MURATTI

Ensimmäisessä kuvassa on vastikään hankkimani muratti. Ostimme sille pikkuisen hyllyn joka kiinnitettiin keittiökaapin seinään. Näin muratti on lähellä ikkunaa itä-ikkunassa. Olen suihkutellut murattia ahkerasti, eikä sitä saa päästää kuivumaan.

Aikaisemmat kokemukseni muratin kasvattamisesta sisällä eivät ole hääppöiset, mutta katsotaan miten tämän käy.




MUUMIMUKI

Mukit ovat lempiastioitani, enkä muusta, kuin mukista halua kahviani juodakaan. Näitä on kertynyt jo aika monta ja ovat käytössä päivittäin. Tosin aamulla haluan isomman mukin kahvilleni.



MARIMEKKO

Marimekko on ikisuosikkini ja maaliskuuhun sopii hyvin kuva heidän tuotteestaan. Marimekkolaukkuja minulla on ollut monia ja tällä hetkelläkin muutama. Hienoista merkkilaukuista en tykkää yhtään, mutta Marimekon laukut ovat juuri minulle sopivia: kestäviä, ei liian hienoja, sopivan kokoisia, kauniita.

Tässä olivat minun M-kuvani. 

Tähän mennessä maaliskuussa mukana:

PuikoillanikinArkisin, , NäpertelijäRuusuperhonenTikusta asiaa,Kaikkea muutaVilla Emilia, Kuvakirjeitä KarsikonperältäKieltenopen kotiblogi, Repolainen reissaa ja räpeltääSuvikumpuMaijun tekeleitäEnkulin käsityöt,Satavuotiaan sylissä, StanstaLandiaRetkiä & hetkiäPian ja nopeasti,Sweets & SocksAnun puutarhaMarjatan kirjat ja mietteetSilmukka soikoonUminomatHiidenkiven puutarhassaTau(v)on paikka


50 kommenttia:

  1. Ihania kuvia kivoista m-asioista!
    Minulla kasvaa ulkona yksi muratti, joka yleensä talvehtii lumen alla aika hyvin. (Viime syksynä se alkoi kuitenkin näyttää hieman huonolta.)
    Muumit ja Marimekko, siinäpä kaksi suomalaista ikonia!
    Mukavaa naistenpäivän iltaa!
    Postaan huomenna kolme kuvaa -postaukseni. Kiitos kivasta haasteesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkona on mullakin parasta aikaa yksi muratti, mutta kun täällä tuo lumipeite ei ole ollenkaan itsestään selvyys, niin niiden selviäminen ei ole aina taattu. Huomasinkin että sinulla on jo tuo haastepostaus tehtynä. Olen linkittänyt jo aikaisemmin blogiisi ko. teemasta, mutta nyt pitää muuttaa tuo linkitys tähän uuteen postaukseen.

      Poista
    2. Huomenta ja kiitos!
      Nykyään jännittää lumentulo jo täälläkin. No, tänä talvena lunta tuli ajoissa ja reilusti... Saapa nähdä milloin nämä sulavat. :)
      Leppoisaa lauantaita!

      Poista
    3. Toivotaan lumille pikaista sulamista. Ihanaa lauantaita sinulle myös!

      Poista
  2. Muumit ja Marimekko, kaksi suomalaisuuden peruskäsitettä. Muumimukejahan on myös vähän isompia, sellaisia aamukahviin sopivia.
    Tsemppiä muratin hoitoon. Se on kaunis kasvi, vaikka vähän vaativa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin peruskäsitteitä! Olen huomannut että Muumimukeja on suurempaakin kokoa, mutta mulla on Paratiisi-sarjasta isommat mukit, joten niistä juon aamukahvini. Muumimukeja minulla alkaa olla tarpeellinen määrä, joten itse en taida niitä enempää ostaa.
      Suihkuttelen murattia ahkerasti ja yritän pitää sen tasaisen kosteana, muttei kuitenkaan liian märkänä.

      Poista
  3. Ihania m-kirjaimella alkavia juttuja ♥ Minulla on sama juttu tuon muratin kanssa eli saan sen menestymään parvekkeella mutta en sisällä kotona. Jotain teen väärin mutta en ole keksinyt mitä. Mukit ovat arkikäytössä kyllä äärimmäisen käteviä ja niitä tulee käytetty enemmän kahvin ja teen juotiin kuin itse kuppeja. Tosin kun tulee vieraita haluan kattaa kupit esille vaikka Muumimukit ihania ovatkin ♥ Minulla ei taida olla kuin 10 kpl Muumimukeja ja osan niistä olen saanut lahjaksi. Marimekon laukut ovat ihania ja itsekin kuolannut yhtä mutta jättänyt sen toistaiseksi ostamatta.

    Kivaa ja aurinkoista viikonloppua Kristiina ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muratti on ilmeisen vaativa hoidon suhteen. Meillä mennään aina mukeilla, oli vieraita tai vaan oma väki. Kun juon kahvini maidolla, niin kuppiin ei maidon lisäksi paljon kahvia mahdu, joten muki on mukavampi. Paheeni on juuri Marimekon laukut, joita minulla on ollut kymmeniä, parhaillaan taitaa olla kuusi kappaletta.
      Ihanaa viikonloppua sinulle myös!<3

      Poista
  4. Minulla käy muratin kanssa niin että ulkona se kyllä pärjää mutta sisällä ei. Komea valikoima muumimukeja, tuo Näkymätön Ninni on suosikkini 💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon että saan tämän säilymään nyt sisällä, sillä se sopii niin kivasti tuohon keittiön kaapin seinämään. Muumimukeja on kertynyt aika paljon, kuvassa vain muutama kokoelmastani. Itsekin tykkään eniten pastellisävyisistä.

      Poista
  5. Muratti on suosikkini huonekasvien joukossa ja meilläkin on sellainen.
    En ole liiemmin hoidellut, se pärjää kun ei laita suoraan aurinkoon.
    Marimekko ja Muumit, suomalaisuutta ja laatua. Mainio valinta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin tämä on nyt itä-ikkunalla, eikä aurinko pääse siihen paistamaan suoraan.

      Poista
  6. Kaunista ja tyylikästä!

    VastaaPoista
  7. Vastasin maaliskuun haasteeseen. 💚
    https://ritamentor.blogspot.com/2024/03/vain-kolme-kuvaa-maaliskuun-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienosti olit taas keksinyt kuvat ja M:llä alkavia sanoja oli postaus tulvillaan.

      Poista
  8. Tuollainen muratti on kivan näköinen pikkuisella hyllyllä. Välillä haaveilen laittavani jonkun vastaavan, mutta sitten taas muistan ne aiemmat kuolleet viritelmäni ;)
    Lempimukit ovat tärkeitä kahvittelussa, eikä lempilaukkua korvaa mikään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se vaara tuossa muratissa on ettei sitä saa viihtymään. Toistaiseksi kaikki hyvin, kop, kop.
      Marimekon laukut ovat vaan niin mieleeni, reiluja ja yksinkertaisia.

      Poista
  9. Maailmalla osataan yhdistää Suomi, Muumit ja Marimekko.
    Hyvät maaliskuvien valinnat, löytyivät kotisi seinien sisäpuolelta.
    Itselläni ei ole yhtään näistä mukeista, ei ole marimekkoakaan, mutta muraatin ostin jouluksi. Tuskin saan pysymään hengissä kevääseen.
    Oma haastevastaukseni, https://kommintanhua.blogspot.com/2024/03/maaliskuun-kolme-kuvaa.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnettuja brändejä nuo ovat. Luin jostain että murattia pitää suihkuttaa ahkerasti. Kävinkin jo jättämässä kommentin postaukseesi.

      Poista
  10. Mukeja täälläkin.... eli mukiin menevä maaliskuu!! Hih...
    Oih Marimekko, juurikin Unikko-kuosin kera olisi voinut kuvastaa minunkin maaliskuuta... ja kaikkia muitakin kuukausia - meillä taitaa olla samanlaiset pikkulaukut... vai onkohan tuo sinun hieman isompi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukiin menevä :))) Tuo minun on isompi versio. Se on tosi kaunis, mutta hiukan epäkäytännöllinen mielestäni siinä mielessä, että olkahihna on kiinnitetty mielestäni hassusti. Olen suunnitellut vieväni sen suutarille hiukan muokattavaksi.

      Poista
  11. Anonyymi9/3/24 09:47

    M niin kuin Maaliskuun haaste vastaanotettu blogissani mikäli haluat käydä katsomassa :)

    VastaaPoista
  12. Hyvät sanat eikä olisi tullut itselle mieleen, vaikka meilläkin on muumimukeja ja marimekkoa. Laitan oman kuvahaasteen ens viikonlopulle blogiin ja sitä ennen saa jännätä, onko muilla samoja. Se tässä on kivaa että mitä sanoja ihmisillä tulee mieleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä nuo mukit ja marimekot ovat liian tuttuja ja liian lähellä jotta niitä edes tulisi ajatelleeksi. Joo, mukavinta on kun tulee uusia sanoja haasteen edetessä kuukauden loppua kohti.

      Poista
  13. Kivat M-sanat. Itselläni on vielä vähän auki, mitä valitsen maaliskuulle.
    En ole saanut murattia pärjäämään sisällä. Sen sijaan ulkona hyvinkin, kun olen kaivanut muratin syksyllä kasvilavan multaan. Kohta päästään taas jännäämään, kuinka viime kesän muratit ovat selvinneet talvesta.
    Tykkään mukeista, joista meillä juodaan kahvit likimain aina. Tosi harvoin tulee enää katettua kahvikuppeja asetteineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maaliskuuta riittää vielä pitkälti, joten ei kiirettä. Mulla on myös yksi muratti terassin suuressa laatikossa, mutta en tiedä onko se selvinnyt. Aika ruskeilta lehdet ainakin näyttävät tällä hetkellä, tosin osa vihreämpiä.
      Itse olen laittanut kahvikuppini, ne vähät jotka meillä vielä on, kaapin hyllylle, eikä niitä enää käytetä ollenkaan. Ajattelen niin, että meille ei niin hienoja tilaisuuksia tule, missä ei voisi mukeista kahvia juoda.

      Poista
  14. Anonyymi9/3/24 19:10

    Kivat maaliskuun kuvat. Minä vielä mietin omia kuviani (enkulinkäsityöt)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan rauhassa voi miettiä maaliskuun kuvia. Itse olen turhan hätäinen näiden julkaisemisessa :)

      Poista
  15. Kiva mukitorni! Minulla on mukeja mutta vain yksi muumimuki, Muratti on kukka jota minä en saa menestymään kuin kesällä ruukuissa, sisällä kituvat ja kuolevat, toivottavasti saat Muratin kestämään! Marimekko laukut, aina muodissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tornin rakensin vain kuvausta varten. Muratti tuntuu olevan hankala kasvatettava.

      Poista
  16. Muumit ja Marimekko; perinteiset suomalaiset. Tosin kumpaakaan ei enää taideta valmistaa Suomessa, Marimekon kankaat ilmeisesti painetaan vielä Suomessa.
    Siitä huolimatta hankin uuden Mariskoolin, kun löytyy joku kiva uusi väri ja juuri perjantaina ostin uudet Piisamirotta- ja Nipsu-muumimukit. Erityisen symppis on se piisamirotta♥
    Muratti on aika vaativainen kasvatettava, ulkona tosiaan pärjää hyvin kesällä, mutta sisätiloissa on usein liian kuivaa ja lämmintä, jolloin siihen tulee tosi helposti punkkeja. Joskus olen talvettanut muratteja samassa varastossa pelakuiden kanssa, siellä ovat hyvin pärjänneet, mutta ne vievät niin paljon tilaa, että joka vuosi en edes yritä mahduttaa niitä sinne. Viime syksynä vein algerian muratit talveksi kasvihuoneeseen ja ajattelin, että katsotaan kuinka käy. Saattaa olla, että huonosti kävi niille.....
    Minun M-asiani löytyvät myös nyt blogistani, ehditkin jo löytää ne jo ennen kuin ehdin tänne kommentoimaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä taideta noita enää Suomessa valmistaa. Harmittava juttu tietenkin, mutta ei kuitenkaan estä minua heidän tuotteitaan ostamasta. Mariskooleja minulla ei jostain syystä ole yhtäkään, vaikka niistäkin tykkään.
      Joo kävin katsomassa ja laitoin blogisi nimen noihin muiden julkaistujen jatkeeksi.

      Poista
  17. Mukana haasteessa https://maijunkasityot.blogspot.com/2024/03/vain-kolme-kuvaa-kuukaudessa-haaste.html
    Ihanat kuvat sinulla! Muumimukit on ihan parhaita. Mulla on muutama. Yksi juuri sellaisen isompi versio, se on aamukahveja varten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju! Aamulla täytyy saada oikein iso mukillinen kahvia.

      Poista
  18. https://enkulinkasityot.blogspot.com/2024/03/vain-kolme-kuvaa-kuukaudessa.html täällä minun kuvat

    VastaaPoista
  19. Kivat M-sanat! Minulla on kaksi valmiina, mutta kolmas puuttuu vielä. Ja kaksi muratin rimpulaa. Ei kovin näyttäviä, heh. Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä ehtii hyvin, maaliskuutahan on jäljellä vielä suurin osa. Sinulle myös oikein kivaa viikkoa!

      Poista
  20. Muumimukit ovat meilläkin ahkerassa käytössä, nykyään myös muumilautaset:) Ne on aika kivan kokoiset ruokailuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muumilautasia meillä ei ole. Ne ovat varmaan myös kivoja, kuten mukitkin.

      Poista
  21. Maaliskuun kuvat julkaistu.
    http://rosanpunaistakultaa.blogspot.com/2024/03/vain-kolme-kuvaa-maaliskuu.html

    VastaaPoista
  22. No niin, minäkin liityin seuraan:
    https://marjatankirjat.blogspot.com/2024/03/vain-kolme-kuvaa-maaliskuu.html

    VastaaPoista
  23. Melkein viime hetkellä mukaan tähän kuuhun https://lankaakuluu.blogspot.com/2024/03/3-kuvaa-maaliskuulta.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin ehtii vielä. Yritän itse malttaa kuvieni julkaisemista kuun loppuun, mutta toistaiseksi huonolla menestyksellä.

      Poista
  24. Vielä ehdin mukaan! 👋
    https://tauvonpaikka.blogspot.com/2024/03/maaliskuiset-m-kuvat.html?m=1

    VastaaPoista