Teinpä pitkästä aikaa ruokapostauksen, kun Makrotex-haasteen teemana oli tällä viikolla HERKULLINEN. En yleensä lue lehtien reseptejä kun en ole perheen ruokavastaava, mutta nyt Kotivinkissä oli niin hauska kuva tonnikalapiirakoista että mielenkiinto heräsi ja rupesin lukemaan reseptiä hiukan tarkemmin. Nuo paprikarenkaiden sisällä olevat kananmunat kiinnittivät huomioni. Ohje oli mielestäni simppeli ja niin innostuin kokeilemaan näiden piirakoiden tekoa. Tässä resepti: 500g lehtevää kaurataikinaa (Myllyn paras) 1 kevätsipuli 2 rkl tilliä 2 prk tonnikalaa (a` 150g) 100g tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti) 1/2tl limepippuria (käytin sitruunapippuria kun meillä oli sitä) 2dl juustoraastetta 1 punainen paprika 5 munaa 1. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan 2. Hienonna kevätsipuli ja tilli. Valuta tonnikalat. Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää sipulit, tilli, tonnikala ja limepippuri. Sekoita kevyesti. 3. Levitä tonnikalatäyte tasaisesti piirakkapohjille. Ripottele päälle juustoraastetta. 4. leikkaa paprikasta viisi rengasta. Paina renkaita hieman täytteeseen ja tee munalle kolo paprikan sisään. Riko munat yksitellen ja valuta paprikarenkaiden sisään. 5. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 15-20 min. Näistä tuli tosi maukkaita ja jos ei ihan hirmu nälkäisiä syöjiä ole, niin tästä annoksesta riittää viidelle. Lisäksi meillä oli salaattia. 💚💚💚 |
18/01/2021
Helpot ja maukkaat tonnikalapiirakat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
No nuo pitää kyllä kokeilla mutta onko tuo taikina suolainen. En ole tainnut koskaan ostaa. Kiva kiitos.
VastaaPoistaTaikinassa on hiukan suolaa joten se sopii oikein hyvin tällaisiin suolaisiin leivonnaisiin. Kannattaa kokeilla. Ja voihan tuon taikinan valmistaa itsekin jos ei ostotaikinaa halua käyttää.
PoistaJa hyviä ne olivatkin!
VastaaPoistaOmg so nice, thanks for the recipie! <3
VastaaPoistawww.pimentamaisdoce.blogspot.com a
They are very delicious. I hope you like them!
PoistaNuohan näyttää kivoilta vierasvarajutuiltakin! Kiitos vinkistä.
VastaaPoistaIllanistujaisiin ystävien kanssa erittäin sopivia.
PoistaHauska resepti, tätä on kokeiltava! Kiitos ohjeesta ja ihanaa talvipäivää Sinulle ☃️❤️
VastaaPoistaKyllä kannattaa kokeilla. Ovat erittäin maukkaita ja näyttäviäkin. Kiitos samoin sinulle<3
PoistaNäitä on ihan pakko kokeilla, nam. Tein tapaninpäivänä ison määrän tonnikalapasteijoita ja ne meni kaikki päivässä. Luulin, että niitä jää useaksi päiväksi, mutta ei kaikki meni miltei meidän pojan suuhun, joka hurmuna niihin. Niissä täytteenä valkosipuli Creme Bonjouria ja tonnikalaa tahnana. Täytyy taas tehdä, jotta itsekin pääsee nauttimaan.
VastaaPoistaIhanaa talviviikkoa Kristiina. <3
Varmaan tykkäisitte näistäkin. Helppoja tehdä ja aika ruokaisia. Meillä syödään näitä vielä tänäänkin, nam!
PoistaLumista ja ihanaa viikkoa sinullekin!<3
Näitä pitääkin kokeille. Voin perheen miehille tehdä tonnikalalla ja itselleni kalkkunalla :)
VastaaPoistaHerkullista iltaa sinulle Kristiina <3
Nämä olivat tosi hyviä eikä jää ainoaksi kerraksi kun näitä teen. 😊
PoistaUskon, että oli hyvää! Saatanpa kokeillakin!
VastaaPoistaKyllä maistuivat.
PoistaNäyttää herkulliselta.
VastaaPoistaJa ovat hyviä!
PoistaNämä menee kokeiluun 👍 Huomenna yritän tehdä Ahvenanmaan pannukakun riisipuurolla, katsotaan miten nyt käy.
VastaaPoistaMe tykättiin näistä kovasti. Pidän peukkuja että pannukakku onnistuu😊
PoistaHyvä, kun pidit peukkuja. Riisipuurosta tehtynä tuli paksua ja mehevää. Tarjoiltiin kermavaahdon ja mansikka-metsämansikka hillon kanssa :) Ja olipa todella hyvää!
VastaaPoistaNo hyvä että auttoi. Tuo hillokin kuulostaa hyvältä. 😊
PoistaNäitä pitää ehdottomasti kokeilla. Itse etsin helppoja ja terveellisiä reseptejä, muuten minulla on taipumus tehdä samantyylisiä ruokia.
VastaaPoistaAika usein sitä turvautuu niihin tuttuihin resepteihin jotka on hyviksi havainnut.
PoistaSuosittelen! Aivan mahtavan hyviä.
VastaaPoistaAi ehdit jo tehdä. Kiva että tykkäsit.
Poista