07/12/2021

Meillekin tuli talvi



Talvi tuli meillekin, ainakin vähäksi aikaa. Maisemat ovat todella kauniit ja aurinkoisia päiviä on ollut useita. Eilen tuli lunta ja se kimalsi kauniisti auringonpaisteessa. Pihan pikku puun valot  vielä näkyvät hiukan lumen seasta. Tällainen talvisää kun olisikin aina.

Pakkasta on ollut kylmimmillään -20 ja se tuntuu tottumattomasta jo hiukan kylmältä. Nyt on silti mukava tehdä iltaisin pieni kävelylenkki ja ihastella kaikkia jouluvaloja pihoissa.



Lintulaudalla on käynyt tali-ja sinitiaisia, sekä jokunen varpunen. Silloin kun näkee lintulaudan heilahtelevan, voi olla varma että herra harakka on hypähtänyt laudalle. Sekin onnistuu jonkun siemenen sieltä nappaamaan, vaikka hiukan pienempiä lintuja onkin tarkoitus ruokkia.






Vielä ei olla lumitöihin ryhdytty, mutta sen verran lunta on jo pihakäytävälläkin, että kohta pitänee kaivaa lumikola esiin. Nurmikolla näkyy jäljet, jotka näyttävät kauriin jättämiltä. Ne tulevat pelkäämättä ihan talojen lähellekin.





Miten siellä muilla, joko on talvi tullut?


IHANAA UUTTA VIIKKOA KAIKILLE!
💙💙💙

18 kommenttia:

  1. Voi miten kauniilta siellä Ahvenanmaalla näyttää ja todella jouluiselta! Meillä Espoossa lunta ei juurikaan ole mutta pakkasta tänäkin aamuna -16C. Sain vihdoin eilen ostettu Mimmille ulkoilupuvun mutta näyttää nostelevan tassujaan siihen malliin, että täytyy varmaan kokeilla voisiko käyttää Minnien vanhoja fleecetöppösiä. Vähän saisi pakkanen minusta hellittää otettaan.
    Kivaa, uutta viikkoa Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kyllä niin kaunista ja saisikin pysyä tällaisena. Taitaa olla hiukan liian kylmää Mimmin tassuille. Toivottavasti Minnien vanhat töppöset sopivat ja Mimmi suostuu niitä käyttämään.
      Loppuviikosta taitaa tullakin lämpimämpää.
      Samoin sinulle!<3

      Poista
  2. Kauniita, talvisia kuvia!
    Meillä on lunta olematon määrä. Ei edes puhtaan valkoista. Tosin en itse sitä kaipaakaan.
    Leppoisaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sää on ollut viime päivinä tosi kaunis. Ei kai tuo lumi täälläkään kauan pysy.
      Samoin sinulle!

      Poista
  3. Ihastuttavia lumisia heiniä ja pikkupuun valot näyttävät niin lämpimiltä. Melkein kuuluu pakkaslumen narske tänne asti.

    Meilläkin maa on juuri ja juuri valkoinen, mutta kolat ovat pysyneet vielä varastossa. Toistaiseksi on käytelty vain pihaharjaa pation lumikerroksen huiskimiseen ja jääraappaa auton ikkunoihin. Niin ja pakkanen hytisyttää myös. Hrrrr.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki tuollaiset valot näyttävät nyt niin kauniilta puhdasta lunta vasten. Tänään en ole ehtinyt ulos kävelylle, mutta huomenna sitten.

      Poista
  4. Kauniita (ja kylmän näköiset) talvimaisemat!

    Meillä on juuri nyt ulkona -22 astetta, pakkasen puolella siis. Yhtään ei houkuta lähteä ulos kävelemään. Tänään(kin) on oikein täydellinen sisäpäivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein tuollaisia lukemia meilläkin on viime päivinä ollut. Minä myös olen ollut tänään vaan sisällä.

      Poista
  5. Talvimaisemat on aina niin kauniita <3 Täällä ei ole lunta noin runsaasti, mutta hitsin kylmä on kyllä.
    Kaunista viikkoa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvi on kyllä ihana, kunhan ei kestä toukokuuhun asti.
      Kiitos samoin sinulle!<3

      Poista
  6. Täytyypä viikonloppuna laittaa meilläkin linnuille ruokintapaikat kuntoon. KIITOS VINKISTÄ!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lintujen pyrähdyksiä lintulaudalle on mukava seurata.

      Poista
  7. Sinä asutkin sen verran pohjoisemmassa, että teillä vielä taitaa ollakin kunnon talvia. Täällä ei joka talvi edes tule lunta, joten nyt pitää nauttia kun sitä pikkuisen on.

    VastaaPoista
  8. Tosi kauniita kuvia!
    Meillä on ollut ihan kivasti lunta jo 1,5 viikon ajan, ja eilen saatiin vielä vähän lisää. Lapsenlapset ovat olleet joka päivä pulkkamäessä, mutta kovin kauaa ei 2-vuotias viihdy ulkona kovan pakkasen takia. Juuri nyt näyttää mittari -21 astetta, joten sisällä pysytellään ja lintuja ruokitaan kahdella eri ruokintapaikalla :)
    Taitaa vaan lumet kadota loppuviikosta, kun on luvattu lämpöasteita. Täytyy nyt nauttia vielä hetki näistä kauniista ja jouluisista talvimaisemista.
    Kaunista viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku. Nyt on meillä lämpötila jo nollassa, joten lumet sulaa. Ja jos luvattuja sateita tulee, niin ne taitavat olla täällä vettä.
      Sinulle myös oikein ihanaa loppuviikkoa!

      Poista
  9. Iltaa! Luin postauksesi ja tein saman tien oman postaukseni tuosta aiheesta.
    Oikein mukavaa joulun odotusta sinullekin ja mukavaa joulun viettoa Levillä!

    VastaaPoista
  10. Kyllä lumiset maisemat ovat kauniita - varsinkin ensilumi. Täällä itäisellä puolella kaupunkia ei ole lunta nimeksikään. Asfaltti musta ja nurmikolla sen verran, että alta näkyy vihreää. Kovia pakkasia on ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumi on ihana maiseman kaunistaja, mutta nyt se taitaa täältäkin sulaa kun on jo plussan puolella lämpötila.

      Poista