23/06/2020

AAMULLA VARHAIN



Aamuauringon valo sai houkuteltua minut sisältä ulos kuvaamaan. Melkeinpä kesken aamupalan oli lähdettävä kun valo oli niin kutsuva. Aurinko nousee metsän takaa ja paistaa ensimmäisenä siihen kohtaan mistä tulemme mökille, eli tuolta saunarakennuksen ja mökin välistä se pilkistää. 



Osaisipa saada kuviin saman tunnelman minkä kokee luonnossa kun katselee ympärilleen. Aina kaikki kuvissani näyttää kuitenkin paljon vaisummalta kuin oikeasti. 



Mökki on tähän aikaan aamusta vielä aika varjossa. 



Mutta mökkitielle jo paistaa hiukan. Voi miten monta kertaa olen tätä tietä lähtenyt aamuvarhaisella ajamaan töihin ja toivonut mielessäni ettei tarvitsisi mökiltä lähteä. Nyt se toive on jokapäiväistä onnea.
 



Kun käännän mökkitielle selkäni niin edessäni näen saunan, kasvihuoneen ja meren. 



Mökkitien ja saunan välissä on kaivon pumppuhuone. 




Nyt on jo kauan ollut tosi kuumaa ja kuivaa ja tästäkin kohtaa on nurmikko palanut ja paikoitellen sitä ei ole ollenkaan. Vain multakerros on näkyvissä ja sekin aivan liian ohut kerros joka vielä on tiivistynyt niin ettei siinä ruoho voi kasvaa. Jos taas tänäkin syksynä vihdoinkin hiukan paranneltaisiin noita huonoja kohtia lisäämällä multaa ja kylvämällä siemeniä! 




Kasvihuoneen ympäristö on se paikka johon aurinko aamuisin ensimmäiseksi kunnolla paistaa ja siihen paistaakin koko päivän. Nyt kun on näin lämmintä, niin kasvarin ovet saavat olla auki vuorokauden ympäri.
 



Tänä vuonna viljelykset voivat huonosti. Ainoat jotka ovat melko hyvin kasvaneet ovat salaatit. Herneistä osa lähti hyvin kasvuun, mutta suuri osa ei itänyt ollenkaan ja nyt onkin kylvetty uusia herneitä paljaisiin paikkoihin.

Rucola, joka viime vuonna kasvoi mahtavasti ei onnistunut ollenkaan. Pienet alut kyllä nousivat maan päälle, mutta sitten lehdet tulivat täyteen reikiä ja lopulta surkastuivat ihan olemattomiksi. Kylvin uudestaan siemeniä, mutta niiden kanssa kävi samalla tavalla. Kun rapsutin multaa niin maasta nousi ihan terveitä vihreitä juuria, mutta kaikki mikä oli maan pinnalla kuoli.  




Raparperin siirsin keväällä takana olevaan lavakaulukseen ja se on jäänyt pieneksi. Ehkä sitten ensi vuonna siitä saadaan satoakin. 



Unikkoja en ole tänä vuonna kylvänyt, mutta niitä on putkahdellut sinne tänne kukkamaahan. Niiden nuput ovat houkutelleet kovasti joko kauriita tai jäniksiä ja useimmista oli kaikki varret nuppuineen syöty. Halusin nähdä edes muutaman kukkivan ja käärin kanaverkkoa niiden ympärille etteivät tulisi syödyiksi.

Eivät vaan ymmärrä omaa parastaan nuo unikot kun väkisin pujottavat kukkansa verkon läpi. Ehkä verkko kuitenkin pelottaa ruokailijoita, sillä nämä kukat ovat saaneet olla rauhassa.

Sain Instagramin kautta vinkin että kun suihkuttaa kukkia Trico Garden-nimisellä aineella niin ne saavat olla rauhassa. Pitääpä muistaa se ensi vuonna. 




Poimulehti viihtyy missä vaan ja kukkii kauniisti. Se ei kelpaa kenellekään syötäväksi ja saa olla rauhassa. 



Ihanat laventelit ovat jo monta vuotta kasvaneet ja kukkineet kukkapenkissä ja nytkin ovat juuri aloittamassa kukintaansa. Ne saavat myös kukkia rauhassa. Ehkä niiden tuoksu ei houkuta eläimiä niitä syömään.
 




Iltapäivällä aurinko paistaa jo meren puolelta ja terassillakin on varsin tukalat oltavat vaikka seiniä ei joka puolella olekaan. Tänään onneksi kävi sopiva tuuli joten pystyttiin syömään terassilla. Eilen oli niin kuuma että syötiin sisällä jossa oli viileämpää kuin ulkona.

Auringon kuumottava paiste oli liikaa ja illan suussa piti vielä lähteä ostamaan verhoja terassin ikkunoihin. Päädyttiin valkoisiin laskoskaihtimiin. Ne osoittautuivatkin ihan nappiostokseksi tähän paikkaan. Ne ovat ohuehkoa kangasta ja ne saa helposti irrotetuksi paikoiltaan pesua varten. 



TÄLLAINEN PÄIVÄ TÄNÄÄN. MITEN SINUN PÄIVÄSI ON MENNYT?

💛💛💛

21 kommenttia:

  1. Aamuauringon valo onkin ihanaa kuvauksiin! Aamut ovatkin parasta aikaa näin aamuihmisen mielestä! Kuulostaa siltä, että jo viihtyisit siellä mökillä? Mökkimiljöö näyttää varsin viihtyisältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamun valo on tosiaan ihana, paljon parempi kuin kirkas keskipäivän auringonpaiste. Joo, kyllä nyt viihdyn hyvin kun on kaikki taas saatu kuntoon: hiukan kesäkukkia, siemenet kylvettyä lavakauluksiin ja matot pestyä. Nyt tuntuu kodikkaalta ja omalta!

      Poista
  2. Voi miten ihania aamun tunnelmia! Hyvin pystyy kuvittelemaan itsensä paikanpäälle aamuauringon lämpöön.

    Luonto kyllä kaipaisi vettä. Ja meidän lähigolfkenttäkin muistuttaa jo aavikkoa.

    En piittaa helteistä, mutta ihana kuitenkin kun on ollut ihan kesä. Vähän vaan pelottaa, että riittääkö enää meidän lomanpätkälle (johon on vielä 4 viikkoa aikaa) edes kohtuukaunista keliä vai käykö niinkuin viime vuonna, että joudutaan toppatakkikaupoille. Pidä peukkuja, että riittää..

    Ja mikähän siinä on, etten ole tajunnut, että laventelia voisi istuttaa kukkapenkkiin, eikä vaan ruukkuihin niinkuin tähän asti olen tehnyt. Tykkään sen välimerellisestä ulkonäöstä ja ihanasta tuoksusta.

    Unikot on varmaan saaneet hyvää tukea siitä verkosta. Ei tarvi helteillä niin kovasti ponnistella ylöspäin omin avuin :).

    Leppeitä kesätuulia Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä lämpimät aamut ovat niin parhaita. Kovin usein ei aamuisin olekaan niin lämmintä että yöpaidassa haluaisi ulos mennä kuvaamaan.
      Helteistä en minäkään tykkää, mutta sellainen sopiva lämpö on aina kiva. Toivotaan että kauniita ja lämpöisiä päiviä riittää vielä lomallennekin. Pidän peukkuja! <3
      Laventelit viihtyvät hyvin kukkapenkissä ja ovat selviytyneet hyvin talven yli jo useamman vuoden ajan.
      Unikoista tykkään myös ja nyt saan nauttia niiden kukinnoista kun eivät kauriit ja jänikset toivottavasti pääse kukintoja popsimaan.
      Samoin sinulle Annukka <3

      Poista
  3. Upeasti olet saanut aamutunnelman kuviisi!
    Leppoisaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mamma63. Ihanaa loppupäivää ja loppuviikkoa sinullekin<3

      Poista
  4. Ihastelen vaan täällä tuota teidän mökkiä, aivan ihana. Kivasti siellä jo kukkii. Meidän pihalla vain alppiruusut ja orvokit ovat saaneet olla rauhassa, kaikki kukkasipulit on ilmeisesti myyrä vienyt mennessään.
    Kaunista iltaa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt taitaa kukinta täällä ollakin parhaimmillaan. Syreeni ja juhannusruusu tosin ovat jo kukkimisensa kukkineet. Kyllä on raivostuttavaa kun eläimet syövät tai muuten tuhoavat kukat.
      Oikein hienoa loppuiltaa sinulle myös <3

      Poista
  5. Kyllä teillä on siellä tunnelmallista. Kuvista välittyy lämmin kesäaamu ja auringon valo. Minä yritin meille raparperiakin istuttaa, mutta ei hyväkäs lähtenyt. Joku siitä varoittelikin, että ei kasva. Kauppahinta on aika huikea ja en kovin usein viitsi ruuanvalmistukseen raparperiä ostaa. Reilu 400 g maksaa 4-5 dollaria.

    On muuten varmaan kiva, kun ei tarvitse mökiltä minnekään (varsinkaan töihin) poistua. Voi vain olla ja nauttia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamut ovat tosiaan olleet lempeän lämpimiä. Eikö raparperi yleensäkään kasva siellä teillä päin? Minäkään en sitä käytä oikeastaan muuhun kuin piirakkaan. Lapsuudesta muistan isoäitini tekemän raparperimehun joka oli tietysti maailman parhainta!
      Se tässä eläkkeellä olemisessa onkin parhainta että voi itse suunnitella päivänsä miten parhaalta tuntuu.

      Poista
  6. Oi, miten kaunista ja ihanan rauhallinen tunnelma ❤ Pihapiiri on siisti ja näkee, jotta siitä on huolehdittu.
    Minä en ole ihan kuumimpien helteiden ystävä, kun silloin ei jaksa tai pysty oikein tekemään mitään. Leppoisan lämpimät päivät ovat minun juttu. Eikäpä puutarhaa ajatellen olisi yhtään huonompi juttu, jos pikkuisen sataisikin - sillä tavalla ohimenevänä kuurona. Sitä tässä mietin, että mistä otat mökillä kasteluveden? Aurinkoisia päiviä ja kauniita aamuja sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruhallista on. Kummallakin puolella on naapureita mutta eivät ole kovin usein mökeillään ja jos ovatkin, niin hiljakseen ovat. Lapsenlapsien ääniä saattaa kuulua, mutta muuta ei. Olisikin kauheaa jos vieressä olisi örveltäviä ja häiritsevän äänekkäitä naapureita.
      Helteistä en minäkään välitä. Sadetta tarvittaisiin ehdottomasti. Tuntuu että nurmikkokin ritisee kuivuuttaan kun sillä kävelee. Kasteluvettä keräämme sadevesitynnyreihin ja kun ne tyhjenevät niin sitten kastellaan letkulla. Porakaivosta onneksi saadaan vaivattomasti vesi.
      Sinulle myös oikein leppeitä säitä ja mukavaa kesänviettoa!

      Poista
  7. Oi, onpa kaunista! Ihana kesäinen valo ja vehreys. <3

    Minä en oikein tykkää kovista helteistä. Kyllä kesällä passaa olla lämmintä, ainakin välillä, mutta ei tällaisia liki 30 asteen tai lämpimämpiäkin säitä tarvitsisi kovin monena päivänä olla. Menee toimintakyky ihan tyystin. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamuvalo on lempeä ja ihana. Nyt ei kyllä tahdo jaksaa muuta kuin vaan olla, jos sitäkään😁

      Poista
  8. Teillä on viehättävä ja iso mökkiympäristö.
    Ymmärrän hyvin että viihdytte😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No viihdytään kyllä hyvin. Ollaan viihdytty jo vuodesta 1988, mutta varsinainen mökki valmistui 1995.

      Poista
  9. Niin upeita kuvia! Tiedän tunteen, kun näkee aamun ensimmäisen upeimman valon ja sen värjäämän luonnon ja sitten joutuu vähän harmittelemaan, kun se ei ihan sellaisenaan tallennu kameralle, pahus vieköön :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pilvi. Tuo tunne tulee kyllä usein. Näistä nykyajan kameroista ei ole mihinkään😁!

      Poista
  10. Aamuauringon valo siivilöityy kauniisti oksien välistä ja herättää herttaisesti juuri siihen päivään. Ihastuttavia aamukuvia ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamuaurinko on ihana. Voi vain aavistaa tulevan päivän, ja nauttia hetkestä.

      Poista