04/05/2020

Nyt on kesähuone eli terassilasitus valmis. Mitä maksoi?



NYT SE ON VALMIS!
Pitkäaikainen unelmamme kesähuoneesta, eli lasitetusta  terassin osasta, on vihdoin toteutunut. Terassimme on aika suuri ja tuulinen. Hyvin harvoin oli niin tuuletonta että siellä tuli oltua ja aina haaveilimme jonkinlaisesta tuulensuojaseinästä. Viime vuonna hankimme terassille kankaisen paviljongin, mutta ei se oikein toiminut meidän terassilla joka on talon päätyhuoneiston kulmassa, eli tuulta tulee useammalta suunnalta.  



Unelma tuntui melko mahdottomalta toteuttaa, sillä mitään halpaa hommaa ainakaan valmiiden terassilasituksien hankkiminen ei ole.

Asiaa haudottiin ja mietittiin erilaisia vaihtoehtoja, mutta valmiista kokonaisuuksista meidän budjettimme ei olisi riittänyt kuin joihinkin ihan minimaalisen kokoisiin, tai muuten heikompilaatuisiin. Koska terassimme kuitenkin on suuri, niin ihan pikkuruinenkaan ei olisi hyvältä tässä näyttänyt.

Onneksi on mies, sellainen mies joka rakastaa rakentamista ja joka osaa toteuttaa kaikenlaisia hankkeita, ja jolle voin esittää toiveitani ja suunnitelmiani ja niitä kyllä riittää. Mutta aina yhtä innostuneesti hän rupeaa niitä toteuttamaan.

Lopulta tultiin siihen tulokseen, että toivomamme lasitus jää toteutumatta, jos ei itse hankkeeseen ryhdytä.

Kun suunnitelma oli selvänä, niin ensimmäisenä otettiin yhteys taloyhtiön isännöitsijään jotta saataisiin tietää onko edes mahdollista ja luvallista rakentaa toivomamme kesähuone. Taloyhtiön puolesta asia oli selvä ja vielä puhelu kunnan rakennustarkastajalle varmisti sen ilahduttavan asian ettei rakennuslupaa tarvita jos kesähuone on korkeintaan 12m2.

Tämän jälkeen oli päätettävä mm. se minkälainen katto huoneeseen laitettaisiin. Valokate oli oikeastaan ainoa vaihtoehto, sillä esim. huopakatteinen katto olisi pimentänyt olohuonetta ja itse kesähuonekaan ei olisi yhtä valoisa kuin se valokatteella on. Valokatteeksi valitsimme opaalin värisen katteen, joka suodattaa enemmän auringonsäteitä kirkkaaseen katteeseen verrattuna ja näin ollen huoneen lämpötila ei kuumene yhtä paljon.
Meillä on mökillä kirkas valokate, mutta tämä läpinäkymätön tuntui sopivan tänne paremmin.






Ikkunoita meillä on tässä kesähuoneessa kymmenen kappaletta, eli ne riittävät molempiin nyt rakennettuihin seiniin. Kesähuoneen päätyseinä on umpiseinä jonka toisella puolella on taloyhtiön sähkökeskus ja yksi seinä on huoneistomme alkuperäinen ulkoseinä, josta pääsee olohuoneeseemme.

Ikkunat ovat kolminkertaiset, mikä on tavallaan turhaa kun huone ei ole lämmitettävä, eikä yhtä tiivis kuin normi asuinhuone, mutta kun yhtiöllä oli nämä lasit ylimääräisenä ja ne sopivat hyvin kesähuoneemme ulkonäköön, niin lunastimme ne itsellemme.

Meille paistaa tähän iltapäivä-ja ilta-aurinko, joten suojaa auringolta tarvitaan. Mietin erilaisia verhoratkaisuja. Verhojen tulisi olla helpot vetää syrjään, eivätkä ne saa pimentää huonetta. Kun etsin netistä ideoita terassiverhoihin, niin vastaan tuli bamburullaverhot. Olen aina tykännyt bambuverhoista, mutta en uskonut että sellaisia enää saa ostaa muualta kuin ehkä kirpparilta ja niinpä ilahduinkin kun Jyskissä näin sellaisia myytävän. Ne sopivat mielestäni kesähuoneen rentoon tyyliin mitä parhaimmin ja ne saa vedettyä kokonaan pois ikkunan edestä jos ei aurinko paista. 



Mietimme ensin ettemme tekisi lattialle mitään, mutta kun terassimatto oli sopivasti tarjouksessa, niin päätimme kuitenkin satsata sellaiseen. Sitä oli helppo leikata sopivan levyiseksi ja mukavalta se tuntuukin jalkojen alla ja estää terassilautojen välistä muuten tulevaa vetoakin.

Sen huomasin heti että kun ruokapöydän tuoleja vedetään paikoilleen istahtaessa, niin nyt kun on tuo matto, niin tuoleista aiheutuvaa häiritsevää ääntä ei kuulu. Ja vähentää matto muutakin kaikumista. 



Pöytä ja tuolit olivat meillä ennestään ja lisää tuoleja mahtuu tarvittessa pöydän kumpaankin päähän.




Seinässä oli ulkovalaisin olemassa ja sitä tarvitaan kun illat pimenevät. Lyhtyjä on tarkoitus hankkia lisää ja kattoonkin olisi kiva jotain ripustaa. Hyllyt kiinnitettiin tänään ja jotain tavaroita ehdin jo sinne laittaa. Kunhan ilmat lämpenevät, niin tuon enemmän kukkia tänne sisällekin. Ulkopuolelle tulevat kesäkukat näkyvät myös tänne sisälle hyvin kun ikkunoita on paljon. 




Päätyikkunat ovat pohjoiseen eikä niihin verhoja tarvitse ainakaan auringonpaisteen vuoksi. Vasemmalla näkyy hiukan liukuovea josta pääsee ulos terassille. 




Grilli näkyy ikkunan ulkopuolella, joten siitäkin pääsee vaikka sukkasillaan tänne kesähuoneeseen. Sohvan edessä oleva pöytä on sohvapöytämme joka  on ollut varastossa. Se mahtuu hyvin tähän sohvan eteen ja tässäkin voi istua syömässä jos ruokapöudän ääreen eivät kaikki mahdu. Huomioi tuo kaiutin sohvan takana; J vaati ehdottomasti sen tänne jotta hän voi lekotella sohvalla musiikkia kuunnellen. Kehuipa joskus kesällä  nukkuvansakin kesähuoneessa. 





Meillä oli ensin tarkoituksena tuoda vierashuoneen rautasohva tänne, mutta mietitytti patjojen ja tekstiilien talvenkestävyys täällä lämmittämättömässä tilassa ja niin hankittiin polyrottinkinen sohva, joka siroutensa puolesta taitaa muutenkin sopia tähän paremmin.

Oli vähällä ettemme ostaneet moduleista koottavaa sohvaa, mutta kun jo olimme melkeinpä ostamassa sitä, niin mittasimme vielä kerran sen ja tulimme kotiin mittaamaan tarkan mitan sohvan paikasta. Kävi ilmi että se sohva olisi ollut pari senttiä liian pitkä tähän kohtaan eikä liukuovi olisi mahtunut avautumaan jos sen olisimme ostaneet. Onneksi huomasimme ajoissa asian. Ja itse asiassa tämä sohva on kyllä parempi tähän paikkaan. 









Kesähuone on nyt sisältä valmis, mutta ulkopuolella on vielä maalattavaa ja pientä fiksausta, joten näytän sen toisella kertaa.

Kyllä tästä tuli ihan sellainen kuin oli haaveiltukin.

Entä  kannattiko rakentaa itse?

No, sen voi jokainen päätellä seuraavasta.

Itse rakennettuun kesähuoneeseen materiaalit maksoivat seuraavasti:

- puutavara 730€
- maalit 80€
- sähkötyöt 85€
- ikkunat 500€
- lasiliukuovi 130€
- matto 106€
- valokate 460€
- ruuvit, naulat ym. 166€

yht. n. 2.300€

Ennen rakentamisen aloittamista pyysimme tarjouksen valmiista lasituksesta ja tarjouksen hinta oli 12.000€ eli melkoisen säästön sai kun itse rakensi.

Ainakin meille tämä oli paras ratkaisu ja lopputulos tuntuu jopa kivammalta kuin jos kaikki seinät olisivat olleet pelkkää lasia. Puu tuo kivasti lämpimyyden tuntua ja tähän on helpompi kiinnittää hyllyjä tai muuta ripustettavaa.




OIKEIN IHANAA PÄIVÄN JATKOA!

💙💙💙




43 kommenttia:

  1. Onpa viihtyisä kesähuone. Tosi hieno toteutus.
    Itse tekemällä saa juuri omanlaista!
    Ihanaa toukokuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä oli kiva suunnitella ja tuli tosiaan ihan sellainen kuin haluttiinkin.
      Oikein lämmintä ja mukavaa toukokuuta sinullekin!

      Poista
  2. Kannatti todellakin tehdä itse. Lopputuloksesta tuli juuri sellainen kuin halusitte ja todella taidokkaasti on miehesi tehnyt tämän. Aivan ihana kesähuone <3
    Kaunista viikkoa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kannatti ja hyvä mieli tulee kun ajattelee tuota hintaeroa ja nyt saatiin ihan omanlaisemme kesähuone.
      Hienoja ja aurinkoisia ilmoja sinnekin<3

      Poista
  3. Upea kesähuone! Hienosti toteutettu ja oikeankokoiset kalusteetkin! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saikku. Kovin isoja kalusteita tähän ei haluttu, jotta tietty avaruus säilyy ja ovikin mahtuu liukumaan auki ja kiinni :)))

      Poista
  4. Anonyymi4/5/20 19:25

    Kyllä nyt kelpaa <3. Hienosti tehty! Ja hauskaa, että kustannukset on hyvin lähellä meidän oman lasiterassin kustannuksia :). Kyllä kannatti suunnitella ja toteuttaa itse, eikä maksaa ylimääräistä turhan takia.

    Nyt teillä on siellä paikka nautiskella. Tekee sen sitten sohvalla musiikkia kuunnellen tai kukkia tilaan sommitellen. Kaikkeen on hienot mahdollisuudet ja laseista iloa pitkälle syksyyn (ja sateisiin).

    T. Annukka (laitan varuiksi nimen, kun Instan kautta tullessa ei anna kirjautua bloggerin profiililla)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelenkin että tekin teitte itse lasiterassinne ja säästitte siinä pitkän pennin. Nyt ei haittaa sateet tai tuulet ja ollaan nyt joka päivä syötykin täällä. Hyvä että laitoit nimen, sillä en muuten olisi tiennyt kuka Anonyymi siellä kommentoi :)

      Poista
  5. Aivan upea kesähuone <3 Eikä tullut kohtuuttoman hintainen! Itse tekeminen todellakin kannatti. Nyt on kiva aloittaa kesän vietto ja jatkaa pitkälle syksyyn. Aurinkoisia toukokuun päiviä teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hinta saatiin onneksi pysymään maltillisena ja jos ei mieheni itse osaisi rakentaa, niin hankkimatta tämä olisi meiltä jäänyt. Nyt ei mökille meno houkuta yhtään samalla tavalla kuin aikaisemmin kun on kotonakin tällainen mukava paikka.

      Poista
  6. Tämä on todella paljon kauniimpi ja henkilökohtaisempi kuin jokin 'valmislasitus'. Miehen työ on ollut arvokasta ihan kirjaimellisesti :-)

    Ihanaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oman näköinen tuli ja omiin tarpeisiin suunniteltu. Arvostan kyllä hänen taitoaan ja ahkeruuttaan tämänkin toteuttamiseen.
      Oikein mukavaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  7. Siitä tuli kyllä todella upea! Onnea uudelle terassille. Uskon, että viihdytte tuolla ympäri vuoden :) Ja onpas hienoa, kun on rakentaja omasta takaa. Meilläkin on kätevä, mutta jos vaikka pyydän seinän maalaamaan, niin ei innostu. Omat projektit kyllä innostavat, joten se on hyvä.

    Onnea vielä kerran. Näyttää todella kodikkaalta ja hyvin mietityltä kokonaisuudelta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä viihdytään. Oma rakentaja; melkein parasta mitä olla voi :) Ehkä maalaaminen on miehesi mielestä liian yksitoikkoista puuhaa.

      Poista
  8. No, siitäpä tuli kiva! Suomen sääolosuhteissa tuollainen on varsin passeli. Saitte yhden huoneen lisää. Kyllä kannatti!

    VastaaPoista
  9. Siitä tuli upea ja viihtyisä <3 Varmasti vietätte siellä ihania hetkiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanne. Täällä tullaan olemaan paljon!

      Poista
  10. Itsekin haaveilen, että voisi tehdä kesähuoneen. Hyvä idea asentaa lasikatto. Niin menee kasvihuoneenakin. Totta, että puu tuo lämmön tuntua lasin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä ollaan mekin haaveiltu jo kauan. Katto ei ole lasikatto vaan ns. valokate eli muovia. Tästä opalinvärisestä ei aurinko pista suoraan läpi, mutta katon kautta tulee kyllä rutkasti valoa, samoin ikkunoista ja ovesta, eli kasvihuoneenakin menisi jos on tarvetta. Tykkään kun alaosa ja osa seinistä on puuta niin ei ole niin "akvaariotunne".

      Poista
  11. Onnittelut teille ja uudelle kesähuoneelle. Kyllä siellä kelpaa oleskella ja ihailla kättensä töitä. Aamukahvikin maistuu siellä paremmalta kuin keittiössä. Kai pidätte kesähuoneen avajaiset? Nautinnollisia hetkiä siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tellervo. Aamukahvista en tiedä kun tämä on aamupäivän varjossa niin ei ole kauhean lämmintä silloin. Ehkä kesemmällä sitten tarkenee. Vielä ei ole avajaisia suunniteltu ihan tarkkaan kun on toi korona, mutta hiukan äitienpäiväkahveja olen miettinyt.

      Poista
  12. Oi, tulipa hieno, suorastaan ylellinen kesähuone! Rakennusprojekteihin palaa rahaa, mutta lopputulos on varmasti tässäkin kohtaa kaiken sen arvoinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei ehkä sentään ylellinen, mutta kiva. On se kumma vaikka rakentaisi mitä, niin kaikki maksaa aina niin ettei sitä uskoisi. Pieneen terassilaudoitukseenkin menee jo satoja euroja, vaikka ei niin kummoiseltakaan vielä näytä. Kyllähän näistä kaikista sitten nauttii, ei sitä käy kieltäminen.

      Poista
  13. Onpa kaunis ja valoisa kesähuone. Tuossa kesähuoneessa viihtyy. Taitava on sinun miehesi. Pian on äitienpäivä, onko silloin kesähuoneen viralliset vihkiäiset?
    Jäin muuten tuota hintaa miettimään, ihan uskomaton säästö hinnassa teillä. Järkevää ja fiksua mielestäni. Upea lopputulos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valoa tulvii kaikista kymmenestä ikkunasta, ovesta ja katosta. Vihkiäiset taitavat jäädä myöhemmälle kesään. Itse tekemällä säästää pitkän pennin kun ei omalle työlle laske hintaa.

      Poista
  14. Aivan upea kesähuone! Kuin pala mökkiä kaupungissa! Ihana mies sulla, kun innostuu aina toteuttamaan ideoita kanssasi. Kehuterkkuset J:lle täältä Turun suunnalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija. Miehelle välitetty terveiset ja kehut!

      Poista
  15. Voi miten hieno kesähuone! Näyttää todella valoisalta ja viihtyisältä. Olette miehesi kanssa taitava tiimi.
    Hämmästyin miten valtava hintaero on valmiin ja itse tehdyn välillä. Puhumattakaan tämän teidän tekemän kesähuoneen tunnearvosta ja tunnelmasta, joka on aivan toinen kuin yhdenkään valmisratkaisun.
    Lämmintä ja leppoisaa viikon jatkoa ❤︎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhteispelillä se sujuu! Hyvä säästö saatiin tällä tavalla toteutettuna.
      Oikein ihanaa viikon jatkoa sinnekin<3

      Poista
  16. Hieno kesähuone ja edullinen 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä edullinen noihin valmiisiin verrattuna.

      Poista
  17. Tuli aivan mieletön, wow miten paljon voitte viettää tuolla aikaa. Uskomaton säästö tuli ja kyllä kannatti. Ootte te kyllä eteviä. <3

    Oikein sydämellistä äitienpäiväviikonloppua Kristiina. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia, ollaan kyllä tyytyväisiä. Kohta on ulkopuoli maalattu, niin pääsen näyttämään sen.
      Oikein leppoisaa ja ihanaa äitienpäivää sinnekin❤️🌸

      Poista
  18. Rakentaminen on kallista... Onnea uudelle huoneelle💞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on kallista. Nyt on onneksi valmista.

      Poista
  19. Ihanan viihtyisä kesähuone! Te säästitte todella paljon kun teitte itse.
    Omalle työlleen ei tule laskettua palkkaa ja onhan se myös kiva puuhastella
    jotain hyödyllistä yhdessä. Todella kaunis paikka, joka varmasti myös
    tulee pidentämään kesänviettoa myöhempään syksyyn.

    Aurinkoisia kevätpäivä Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjo. Itse tekemällä säästää kyllä mahdottomasti ja kun varsinkin mieheni tykkää ja osaa kaikkea rakentamiseen liittyvää tehdä, niin eipä valittamista. Nyt ollaan syöty joka ateria tuolla terassilla.

      Poista
  20. Todella hieno toteutus! Tuolla on varmasti nyt ihana viettää aikaa, vaikka ulkona tuulisi kuinka paljon. Sulla on taitava mies ja näköjään säästöä omalla työllä tulee valtavasti. Tuo uusi sohva ja sohvapöytä näyttävät suloisilta.

    Meille remontoitiin viime vuonna parvekkeet ja nyt niissä on lasitukset. Olemme miehen kanssa viettäneet nyt iltapäiväkahvit siellä, mikä tuntuu tosi mukavalta. Aiemmin tähän aikaan olisi aivan liian kylmä istua viimaisella avoparvekkeella.

    Suloista sunnuntain jatkoa sinne :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Birgitta. Ollaan joka päivä vietetty aikaa tuolla kesähuoneessa. Kyllä säästää ihan mukavasti kun pystyy itse tekemään. Sohva ja sohvapöytä sopivat hyvin tuohon eivätkä vie liian paljon tilaakaan.
      Lasitettu parveke on kyllä ihana. Ennen tätä asuntoa asuttiin kuusikymmentäluvun kerrostalossa ja lasitukset tulivat taloon juuri kun oltiin pois muuttamassa, joten ei ehditty niistä itse nauttia. Vielä ei ole täälläkään niin lämpimiä päiviä ollut tänä keväänä että oltaisi istuttu kahvilla terassin kattamattomassa osassa. Jos lämpötila muuten onkin mukava niin tuuli ainakin on hyytävän kylmä.
      Ihanaa illan jatkoa teille!

      Poista
  21. Ihana kesähuone teillä. Meillä on puolison kanssa suunnitteilla samantapainen projekti, mutta emme ole vielä kerenneet aloittelemaan, hyväksyntä taloyhtiöltä kyllä on jo. Ihanasti päästävät valoa nuo valokatteet ja valkoiset pinnat lisäävät tilantuntua. Jos sitä itsekin vihdoin alkaisi rakennushommiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari. Huomasin kommenttisi vasta nyt ja uskonkin että teillä on projekti jo hyvässä mallissa.

      Poista