04/03/2020

KUKA TEKI RANNASTA NÄIN HIENON?



Maaliskuu mielletään jo kevätkuukaudeksi, ainakin täällä etelässä. Viime viikolla olikin jo keväisiä päiviä. Tänään on puolestaan tullut räntää taivaan täydeltä eikä keväisyydestä ole tietoakaan.

Räntäsateessa ei huvita ulos mennä kuvaamaan, mutta onneksi voi katsella näitä viime viikkoisia, aurinkoisia kuvia. 



Mökkirannassa sai ihailla luonnon omia taideteoksia, jotka ovat kuin pitsiä, tai uudenvuoden tinaa. Kirkas vesi alla ja aurinko yläpuolella saa nuo jäämuodostelmat kimaltamaan hienosti.

Muuta jäätä meressä ei olekaan ollut koko talvena. 




Tuohon houkuttaisi astua jalalla ja kuulla kuinka mukavasti jää ritisee, mutta kun kumppareita ei ole nyt jalassa, niin jätän kastumisen pelossa sen tekemättä ja tyydyn vain ihailemaan koristeellista jääpeitettä.



Vesi on tosi korkealla ja rantaviiva on siirtynyt roimasti ylöspäin. Normaalisti vesi ulottuu juuri ja juuri tuon ison kiven rannan puoleiseen reunaan, mutta nyt kivi on kaukana rantaviivasta ja näyttää aika pieneltäkin, vaikka sen korkeus taitaa olla metrin verran ja pinta-alakin neliömetrin verran. 



Meidän "laiturikin" on veden nousun ansiosta vaan joukko kiviä jotka ovat jostain syystä asettuneet toistensa lähettyville. 



Vertailun vuoksi näytän   kesällä otetun kuvan, jossa "laituri" näkyy sellaisena kuin se normaalisti on. Eli tällä hetkellä on aika paljon vettä noiden isojen kivien päällä kun suuri osa näistä kivistä on veden alla. 




Mutta ranta on muuttunut tosi hienoksi myrskyjen ansiosta. Aallot ovat ajaneet valtavasti soraa meren pohjasta tänne rantaan ja koko ranta näyttää siistiltä ja kauniilta, kun lukuisia kiviä ei soran alta näy. Tällaisen soramäärän levittäminen rantaan olisi iso urakka, mutta nyt sitä saatiin ihan ilmaiseksi ja vaivatta.  Tässä paikassa kasvaa yleensä jonkin verran kaislikkoakin, mutta nyt siitä ei näy jälkeäkään.

Soraa olen kärrännyt aikaisempina vuosina mökin polkujen peitoksi, joten ei haittaa vaikka sitä rannalle nouseekin  lisää, sillä sitä tarvitaan aina.

Nyt odotan vaan lisää keväisiä päiviä ja sitä että pääsee mökille kevätpuuhia tekemään.

Joko sinulla on kevätpuuhat mielessä?

(Olen ottanut käyttöön kommenttien valvonnan, sillä postauksiin on tullut anonyymien lähettämiä mainoslinkkejä kommentteina.)



💛💚💛💙 

19 kommenttia:

  1. Minullakin alkaa olla jo mökkikautta ikävä! Monenmoiset puuhat siellä odottavat. Meilläkin mökkijärvessä vesi tosi korkealla. Keväällä on ihana mennä uimaan saunasta, kun rannassa on jäähileitä. Ne pitävät sellaista ihanaa helinää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohta mökkikausi taas alkaa. No nyt löytyi eroavaisuus meidän väliltä; en ikinä voisi ajatellakaan pulahtavani jäähileiseen veteen, brr!!! Ääni olisi kyllä ihana, siis niiden jäiden :)

      Poista
  2. Kaunis on mökkirantasi kuten sanoit. Ja mukavaa tämä ilmainen sorakerros. Kevätpuuhat on rajoittunut kodin kukkien mullanvaihdoista mökkikukat saavat vielä odottaa ja rinteiden siistimistä mökillä kuusen kaatumisen takia. Mutta eiköhän se kone kohta käynnisty 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt se on parhaimmillaan. Kesällä se ei sitten enää olekaan noin hieno.
      Minä kanssa olen vaihtanut mullat niihin pariin viherkasviin jotka inulla on. Yritys talvettaa pelargonit epäonnistui ja ne heitin jo pois.
      Mukavaa kevään odotusta sinulle!

      Poista
  3. Ihanat kuvat ja upea ranta. Kevättä odotan, jotta pääsen pihatöihin ja avaamaan pihapuodin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännää odotettavaa sinulla on edessä. Aivan ihanalta kuulostaa tuo pihapuodin avaaminen!

      Poista
  4. On kyllä kaunis tuo teidän ranta ❤
    Kuvissasi ainakin näyttää jo kovin keväiseltä, ihanaa! Eipä aikaakaan kun taas pääsette aloittamaan uuden mökkikauden ja voit uskoa että tiedän sen kutkuttavan odotuksen tunteen kun haluaisi jo päästä hommiin. Täällä sormet syyhyävät ja ajatukset karkaavat yhä vaan useammin terassin, aidan ja puuvaraston uusimiseen, sekä veneen puuosien lakkaamiseen ym. mukaviin kevätpuuhiin :D Auringon paistetta ja lämpöisempiä säitä täällä siis innolla jo odotellaan.
    Mukavaa päivän jatkoa ja leppoisaa loppuviikkoa sinne sinulle ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä onkin keväisiä päiviä ja välillä taas räntäkeliä ja myrskyä. Mutta sellaistahan keväällä tuppaa olemaan, vaihtelevaa säätä.
      Oikein ihanaa loppuviikkoa ja kevätpuuhien odottelua sinullekin <3

      Poista
  5. Kyllä luonnonvoimilla on tekemistä aina, kun ne saavat voimaa taakseen. Välillä tekevät kaunista jälkeä ja taas välillä saavat paljon pahaa aikaiseksi. Mökkirantanne on kuin eri ranta. Veden laskiessa taas tulee muutoksia. Olen siinä vaiheessa elämää, ettei mulla ole tekemistä kuin päivän askareita jotain "pakollista" ja sitten niitä asioita, joita voi siirtää. Hyvin kuitenkin aika kuluu. Näitä kertomiasi asioita ja ottamiasi kuvia on kiva katsella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että välillä nuo luonnonmullistukset saavat kaunistakin jälkeä aikaan. Toivottavasti olisi pysyvää jälkeä. Sinulla tuntuu kuitenkin olevan sopivasti tekemistä ja vapaata aikaa koska aika hyvin kuluu. Kiva kuulla että tykkäät näistä jutuistani!

      Poista
  6. Ihanan näköistä!

    Meidän seuraava iso odottamamme juttu on reilun viikon kuluttua matka Ahvenanmaalle . Käytämme puolet talvilomastamme tutustuaksemme Ahvenanmaahan ihanasti turistisesongin ulkopuolella :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tulette lomallanne tänne. Ja tosiaan, sesongin ulkopuolella. Toivottavasti löydätte paljon katsomista ja kokemista!

      Poista
  7. Uskomattoman kaunista! Huikea rantamaisema,kuin postikortista.
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mamma63.
      Sinulle myös oikein kivaa viikonloppua!

      Poista
  8. Aivan ihanan näköistä! Vitsit miten kauniilta voikin näyttää kivet, vesi ja jää <3
    Kaunista iltaa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksinkertaiset asiat ovat usein niitä kauneimpia.
      Samoin sinulle Outi!

      Poista
  9. Ihana hiekkaranta ja kaunis koko maisema teillä siellä <3
    Aurinkoiset kevätpäivät olisi niin tervetulleita.
    Mukavaa maaliskuun jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanne. Aurinko ja kevät, ihan parhaita!

      Poista
  10. Kiitos Suvi. Samoin sinulle.

    VastaaPoista