21/02/2020

MATTOJA, KISSOJA JA SUSHIA



Tänään jätin joogatunnin väliin kun niin teki mieli mennä heti aamulla aikaisin kutomaan mattoa. Eilen sain  lisää materiaalia mattoon, joten sormia poltti päästä katsomaan millaista jälkeä niistä syntyy. Olin ostanut kierrätyskeskuksesta muutaman pussilakanan ja niitä käytän tekeillä olevaan isoon mattoon.

Matto tulee olohuoneeseen ja sen koko tulee olemaan 150x220, joten melko isosta matosta on kyse. Sen kutominenkaan ei ole ihan yksinkertaista. Siinä joutuu lyhytjalkainen ja -kätinen ihminen koville että ylettyy reunasta reunaan. Pelkään myös että housujen takamus kuluu puhki, kun joutuu hinkkaamaan penkkiä reunasta toiseen jotta ylettyy joka paikkaan. Nyt olen kuitenkin päässyt jonkinlaiseen alkuun.

Mattojen kutomisessa on sekin hankala puoli, että ideoita pursuaa sitä mukaa kun työssä edistyy. Mutta toisaalta juuri se onkin niin ihanaa. Yksi pussilakanoista jonnka ostin, on puuvillaa, mutta niin merkillistä että sitä ei pysty repimään. Saksilla oli leikattava räsysuikaletta. Kyllä kävi sormiin ja pakko oli välillä keskeyttää homma kun niin särki sormia. Onneksi toista materiaalia sai repimällä suikaleeksi.

Räsyn lisäksi mattoon tulee trikookudetta. Väri on melkoisen sinivalkoinen ja kesäinen. Mikä onni että kutomapaikalla on pidemmälle kutomisen saloissa edisyneitä joilta aina saa apua kun tulee eteen ongelma. Ja niitähän tulee. Tällä viikolla kun on hiihtoloma, niin varsinaista kurssia meillä ei ole joten ystävien apu on enemmän kuin tervetullutta.

Hiihtoloma kun on, niin olimme lupautuneet myös kissojen hoitajiksi täksi viikoksi. Hoito käsittää ruoan antamista ja sisälle ja ulos päästämistä. Hiukan yritän myös kissojen kanssa seurustella etteivät vallan metsittyisi. Mikä onni että kissat asuvat meidän vieressä olevassa asunnossa. Näin voin aamusella hipsiä sinne yöpaidassa aamiaista jakamaan.
  


Meidän keittiön ikkunasta näkyy joku musta karvapallo. Se on toinen hoidokeistamme, Elvis, joka vielä on rauhallisena tuossa maisemia katsomassa. 



Mimi puolestaan tyytyy aurinkoa ottamaan hiukan alempana. Kelpaa tuossa lämpimässä loikoilla. 



Nyt näyttää Elvis siltä että kohta tulee rapsuttelemaan ikkunaamme merkiksi siitä että kohta pitäisi päästä sisälle lämpimään.

Kävin päästämässä molemmat sisälle ja niin saimme itse ruveta nauttimaan perjantain päivällistä. Tänään meillä oli pitkästä aikaa sushia. Olinkin sitä jo kaivannut. 



Sushin lisäksi meillä oli paahtoleipää ja salaattia. Juomaksi oli kuohuviiniä. Voi mikä makunautinto! 



Aurinko paistoi ihanasti lämmittäen ikkunan läpi ja ruoka maistui. 



Tiedän että sushi jakaa mielipiteet aika lailla. Me tykätään.

Tykkäätkö sinä sushista?


OIKEIN IHANAA VIIKONLOPPUA!
💙💙💙 

18 kommenttia:

  1. Tykkään, ihan lemppari aiheet täällä blogissa, nam ja vielä ihanat suloiset kissat ja ihanan värinen matto tulee. <3

    Kivaa viikonloppua Kristiina. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sushihan on sinunkin lempiruokiasi, sen muistinkin jo entuudestaan. Ja kissat. Maton kutominen houkuttaa juuri nyt niin tosissaan.

      Poista
  2. Hyvin ymmärrän, että jooga jäi väliin, kun oli noin kivaa tekemistä. Toivottavasti housusi eivät kuitenkaan kulu puhki🤣
    Vanhempi tyttäreni on myös tällä viikolla ollut ystävän kissojen hoitaja.
    Sushit... hmm🙄 En ole kyllä niiden ystävä eli elämäni ei järky, vaikka niitä ei enää olisi. Merilevään kääritty ja raa'alla kalalla päällystetty on sellaista, että jouduin suorastaan sylkäisemään pois, vaikka olen yleensä hyvin kaikkiruokainen. Poikani perheessä vietetään nykyään sushiperjantaita. Heidän kolmivuotias poikansa syö sujuvasti puikoilla susheja ja valitsee juuri ensimmäiseksi ne raa'alla kalalla päällystetyt. Poikamme toi susheja työpaikallemme ja kun oli kova nälkä maistoin katkarapu- ja tonnikalapäällysteisiä ja ne kyllä maistuivat hyville.
    Teillä on ollut hieno perjantailounas 😋
    Mukavaa viikonloppua ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiukan oli huono omatunto kun joogan jätin väliin, mutta olen muuten joka kerta ollut mukana tänä vuonna, joten eiköhän tuo anneta anteeksi. Housut kyllä ohenevat. Saan ehkä jonain kertana tulla kutomisesta pylly paljaana kotiin päin:)
      Nyt tarvitaan monessa paikassa eläimille väliaikaisia hoitajia kun omistajat viettävät talvilomiaan.
      Minulle sushit ovat kyllä niin herkkuruokia, etten ollenkaan käsitä ettei joku niistä tykkää. Mutta makuja on monia. <3

      Poista
  3. Tykkään. Herkkuateria. Mattojen kutominen on varmasti mielenkiintoista puuhaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkujapa tosiaankin. Mattojen kutominen on kyllä niin hauskaa puuhaa ja nyt olen saanut suunniteltua maton lopullisen ulkonäön, joten pääsen kutomaan ilman että tarvitsee koko ajan miettiä seuraavaa raitaa.

      Poista
  4. Herkkuateriat teillä! Sinullahan tulee kutomisen ohella voimisteltuakin siinä kangaspuilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin. Sinäkin tykkäät sushista? No tietenkin. Voimistelua ja venyttelyä, taivutuksia ja kääntyilyjä sain varmaan yhtä paljon kuin olisin saanut joogatunnilla :)

      Poista
  5. No nyt on herkut pöydässä! Ja kyllä nuo kisut ovat suloisia.

    Vesi kielellä odotan, että miltä matto näyttää valmiina. Äiti oli kova kutomaan aikoinaan ja nyt jälkeen päin vasta olen osannut ihmetellä, että miten hän osasi miettiä kuinka paljon mitäkin kudetta tarvitaan. Työt kun olivat useinmiten käsittääkseni symmetrisiä. Muistan pienenä olleeni apuna ainakin rullaamassa kudetta kerälle jos en muuta sitten tehnytkään. Ja joskus avuksi sain louskuttaa kangaspuita. Tosin hyvin valvottuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkuja oli tosiaan tarjolla. Kisujen hoitoviikko alkaa olla lopuillaan. Hyvin on mennyt.
      Enpä osaa minäkään vielä laskea tuota kuteiden menekkiä, vaikka se meille onkin selitetty. Mutta mulle pitää toistaa ja toistaa ennenkuin mikään tarttuu päähän.
      Paras hankkia reilu määrä aineksia niin että riittää!

      Poista
  6. Olet ollut ahkerana jo aamusta.
    Sushista tykkään kovasti. Olen vasta opetellut sushimaailman herkkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun on innostunut jostain asiasta tai tekemisestä, niin on heti aamusta niin pirteä olo.
      Tervetuloa sushin ystäviin!

      Poista
  7. Ah, niin nättejä kuvia! Sushi on ihanaa. Niin myös räsymatot! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sushi tuntuukin olevan monelle herkkua. Eivätkä räsymatotkaan hullumpia ole 😊

      Poista
  8. Kyllä täällä sushista tykätään ja kovasti. Mattoja en itse osaa kutoa joten siitä en tiedä mitään muutakuin että ihania ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisää sushista tykkääviä. Meitä onkin paljon. Räsymatot on ihania ja mielestäni sopivat vaikka minkälaiseen sisustukseen.

      Poista
  9. Sushi on todella herkullista. Meillä on Järvenpäässä Citymarket, joka on tullut tunnetuksi sushistaan. Niin hassulta kuin kuulostaakin, se on ehkä parasta marketista saatavaa sushia ja on yhtä hyvää kuin ravintoloista tilattu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ole kokemusta muista sushipaikoista kuin täältä Maarianhaminan Nordic Sushista, joten en osaa vertailla. Olen vaan kuullut että markettien sushit eivät olisi yhtä hyviä kuin ravintoloiden, mutta nyt sekin väite tuli kumottua!

      Poista