26/12/2019

TAPAHTUMIA



Blogissani on ollut vuoden lopussa tapana tehdä kollaasit kuluneen vuoden kuukausista. Niinpä tänäkin vuonna keräsin kuvista osan tähän koosteeseen.


TAMMIKUU - Ahvenanmaalla koettiin ennenkuulumattoman kova talvimyrsky. Sen kaikkia tuhoja ei ole vieläkään saatu korjattua. Silloin oli lunta, nyt on maa paljaana. Saa nähdä saadaanko tulevana tammikuuna lunta. Minulle kevät alkaa aina heti vuoden vaihtumisesta ja on ihana seurata päivien pitenemistä.



HELMIKUU - Kevättalven aurinko sulatteli jo lunta katoilta ja muodosti hienoja jääpuikkoja. Albanus-laiva oli satamassa vielä pressujen peitossa ja  merikortteli vietti hiljaiseloa. Naapurin kissat vierailivat meidän terassillamme. Kävelylenkin varrella ihailin vanhaa punaista taloa lumen keskellä.




MAALISKUU - Oli käsitöiden kuukausi. Yritin tehdä huopatöppösiä aikuiselle, mutta ne sopivat korkeintaan vauvalle, niin pieneksi ne kutistuivat huovutusvaiheessa. Onneksi ihana ystävä oli minua taitavampi ja toi minulle yllätyksenä ihan oikean kokoiset tossut, joita on mukava mökillä käyttää. Kirjastossa tuli käytyä jokusen kerran ja pihalla oli paljon lunta. Viherkasvit heräsivät talviuniltaan.



HUHTIKUU oli jo keväisen aurinkoinen ja mökillä päästiin risujen polttoon. Pääsiäistä vietettiin, käytiin museossa ja ihailtiin kävelykadun upeita kukkia. Jokunen lumikuuro yllätti kuitenkin vielä, kuten keväällä on tapana. 



TOUKOKUUSSA ihailtiin kirsikkapuiden kukkimista Turussa. Tänä vuonna ei menty niitä ihailemaan Tukholmaan.  Ahvenanmaalla tehtiin jokakeväinen retki kauniiseen Ramsholmeniin jossa valko-ja sinivuokot kukkivat ja mökillä nähtiin hieno kuutamo. Keltainen kukkamatto ympäröi tuulimyllyn.




KESÄKUU - Juhannus ja juhannussalko, kotipihalla kukkivat laukat ensimmäistä kertaa. Kasvihuoneessa kurkut aloittivat kasvunsa lupaavasti, mutta loppujen lopuksi saatiin vain muutama kurkku. Loput näivettyivät ja lopettivat kasvamisen. Tomaatit voivat myös huonosti tänä vuonna.  Vietettiin paljon aikaa mökillä.




HEINÄKUU - juhlittiin vanhimman lapsenlapsen täysi-ikäisyyttä. Tehtiin myös matka Helsinkiin oman  merkkipäivämme kunniaksi ja nautittiin pääkaupungin nähtävyyksistä ja helteestä. Maarianhaminassa uunneltiin hienoja musiikkiesityksiä ja Bill Clintonia. Mökillä maalattiin terassia, nautittiin kesästä ja tuskailtiin kuivuutta.





ELOKUU - Hienoja auringonlaskuja, tunnelmavalaistusta mökillä. Uudet kasvatuslaatikot laitettu paikoilleen odottamaan ensi kesää. Sadetta ei saatu vieläkään, mutta eipä tarvinnut nurmikkoakaan leikata. Mökin maalaus lykättiin ensi kesään, mutta terassin tuulensuojaseinämä sentään saatiin maalattua.



SYYSKUUSSA kierreltiin Ahvenanmaata sadonkorjuujuhlien merkeissä. Mökillä  vietettiin vielä aikaa, mutta yhä aikaisemmin pimenevät illat houkuttelivat jo jäämään kotiin. Kuvasin kauniin auringon nousun Itäsatamassa. Villiviinissä oli tänä vuonna harvinaisen upea punainen syysväri.




LOKAKUUSSA nautittiin tavanomaista runsaammasta ruskasta. Sadetta saatiin vihdoinkin kuivan kesän jälkeen ja kodin ikkunasta näkyi hieno sateenkaari. En lähtenyt kuitenkaan aarretta etsimään. Matkustettiin Espanjaan ystäviä tapaamaan.




MARRASKUUSSA kaivettiin kynttilät esiin ja aloitettiin kotoilu oikein tosissaan. Kangaspuissa syntyi useampi kaitaliina ja kirpputorilöytöjäkin tehtiin.Pihlajissa oli paljon marjoja tänä vuonna. Käytiin veljen haudalla Raisiossa ensimmäistä kertaa sitten alkukesän hautajaisten. Ajatukset alkavat pikkuhiljaa suuntautua jouluun. 





JOULUKUUSSA pääsin kuvaamaan komean juhlavalaistun Turun tuomiokirkon ja sen ympäristön. Tänä vuonna päätettiin pitkään jatkunut perinne joulukorttien lähettämisestä. Kuusi tuotiin kotiin kuun puolivälissä ja jouluaattoa vietettiin isolla porukalla.

Nyt on tätä vuotta jäljellä enää muutama päivä ja mukavalta tuntuu aloittaa kohta uusi vuosi.

  





💜💜💜

35 kommenttia:

  1. Paljon teillä on ollut erilaisia tapahtumia. Kohta vuosi vaihtuu ja uusia asioita tapahtuu. Onneksi päivät alkavat pidentyä ja jospa saataisiin vähän lunta, vaikken paljonkaan siitä välitä muuten kuin valoisuuden takia. Nyt on satanut, satanut vain vettä lähes joka päivä. Mukavia loppuvuoden päiviä teille kaikkea hyvää alkavalle vuodelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika tapahtumarikas vuosi. Hyvältä tuntuu päivien valoistuminen ja pidentäminen, vaikka en pimeydestä ole kärsinytkään. Tänä aamuna onkin maa hiukan valkoinen, ainakin täällä meillä.
      Sinulle myös oikein hyvää uutta vuotta!

      Poista
  2. Aivan ihastuttavia kuvia. Ahvenanmaa on niin kauniin kuvuakselline ja olet hienosti tallentanut tunnelmat kuviin. Tykkään lukea näitä koosteita näin loppuvuodesta.

    Tämän taidan myös toteuttaa jossain vaiheessa blogissani.

    Mukavaa joulun jatkoa sinulle Kristiina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuulanneli. Odotan sinun koostettasi kuluneesta vuodesta.
      Minä olen jo melkein siivoamassa joulua pois ja haluan ostaa ne kevään ensimmäiset tulppaanit! Toivottavasti ovat kestävämpiä kuin ne jotka sinä itsellesi ostit.

      Poista
  3. O I love your nice collages.

    VastaaPoista
  4. Mahtava kooste menneestä vuodesta!

    Vielä muutamia miellyttäviä joulukuun päiviä jäljellä ennen kevätkautesi alkamista :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna. Joo, kohta se kevät koittaa :)))

      Poista
  5. Ihania tapahtumia, muistoja ja kuvia. Minulla on jo ikävä kevättä, sitä kun kaikki on niin vihreää, että silmiin sattuu :)
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monenlaista tapahtumaa mahtui vuoteeni, sekä surullisia että iloisia.
      Samoin sinulle Outi <3

      Poista
  6. Kiitos Suvi. Mukavaa iltaa sinnekin <3

    VastaaPoista
  7. Paljon on mahtnut vuoteen, todella upeita kollaaseja ♥

    VastaaPoista
  8. Todella upeita kuvakollaaseja ja ihania muistoja! Mukava kun tänne jää talteen muistoja vuoden varrelta.
    Mukavia vuoden viimeisiä päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Onnistuin vihdoinkin tekemään melko teräviä kollaaseja photoscapella. Aikaisemmin ei ole onnistunut.
      Oikein hyvää jatkoa vanhalle vuodelle!

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Mukavia hetkiä ja tapahtumia on kiva muistella jälkeenpäin.

      Poista
  10. Mukava vuosi sinulla! Kyllä tämä Suomessa vietetty vuosi vaan on niin monipuolinen vaihtuvine säineen. Sinulle on blogissani HAASTE!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuosi oli hyvä. Säät tosiaan vaihtelevat, tai no jaa. Kesällä oli kuivaa kuukausitolkulla ja nyt syksyllä on satanut kuukausitolkulla.
      Haaste, kivaa. Tulenpa katsomaan blogiisi.

      Poista
  11. Kiva kooste jälleen. Ja elo- syyskuun auringonlaskukuvat erityisen kauniita <3.

    Viime vuonna yritin sinun innostamana aloittaa myös omaa kuukausikatsausta, ja aloitinkin, mutta en tainnut päästä tammikuuta pidemmälle, joten nyt on parempi kun en edes lupaa yrittää :).

    Mulle tulee kanssa keväinen olo heti, kun joulu on ohi. Piti tänään oikein itseä muistuttaa, että on vasta joulukuu... Mutta muutama päivä tosiaan ja taas mennään kevättä ja valoa kohti. Se tuntuu kivalta.

    Leppoisaa loppuvuotta Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en ole usein noita kuukausikoosteita tehnyt kun on ollut ongelmia noiden kollaasien teossa, mutta nyt vihdoin sain ne sentään joten kuten onnistumaan.
      Tänään meillä päin on oikeinkin aurinkoista ja yöllä on satanut ohuen lumipeitteen, joten kaunista on. Kohta päästään tulppaaneita, kevään merkkejä, ostamaan :)
      Samoin sinulle Annukka<3

      Poista
  12. Ihana kooste! Tässä juuri itsekin pohdin, millaista koostetta vuodesta teen, tällaista kuukausittaista en edes ajatellut. Täällä juuri laivalla olen tulossa takaisin saarelle ja kaivoin läppärin esille. Aurinko paistaa ihanasti!!!
    Ihania vuoden viimeisiä päiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tänään onkin ollut ihana päivä ja täälläkin on hiukan lunta.
      Sinulle myös!

      Poista
  13. Hitsi pitäisi toteuttaa itsekin tälläinen. Niin kiva katsella ja pakko sanoa, että tuli kesää ikävä. 💖

    Ihanaa viikonloppua. 🤗💚🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä seuraavassa postauksessasi näytät oman vuosikatsauksesi.
      Kivaa viikonloppua sinullekin <3

      Poista
  14. Oikein ihana vuosikatsaus!

    VastaaPoista
  15. Miten kaunis postaus! Hienosti pyörähti vuosi kuukausi kuukaudelta tuoksuineen ja tunnelmineen. Aivan kuin olisi elänyt juuri kyseistä kuukautta. Tuntenut vuokkojen ja kasvihuoneen tuoksun. Kiitos hienosta postauksestasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaisessa postauksessa näkee selkeästi miten kuukausi kuukaudelta luonto muuttuu ja värit vaihtuvat. Näin jälkeenpäin ajattelin että olisi pitänyt jättää nuo tekstit kuvista pois etteivät häiritsisi itse kuvan katsomista.

      Poista