06/09/2019

KESÄN 2019 KOHOKOHTIA

Blogeissa kiertää haaste "MINUN KESÄNI 2019". Viimeksi luin vastauksia tuohon haasteeseen Tuulanneli-blogista ja halusin itsekin tähän osallistua.

Tässä tulee MINUN KESÄNI 2019:





KESÄN 2019 MIELEENPAINUVIN PÄIVÄMÄÄRÄ? Kesän mieleenpainuvin päivämäärä oli heinäkuun yhdeksästoista. Silloin tuli nimittäin 50 vuotta täyteen siitä kun ruvettiin seurustelemaan. Jotkut ovat kysyneet että miten sen tiesi että se alkoi juuri silloin, mutta kyllähän sen vaan tiesi. 

 
KESÄN 2019 PARAS GRILLIRUOKA? En osaa nimetä yhtä parasta. Mielestäni yleensä kaikki mikä on grillissä valmistettu on tosi hyvää.

KESÄN 2019 HYMYILYTTÄVIN HETKI? Tähän sanon ilman muuta sen mikä tapahtui juhannusaattona mökillä. Meitä oli isompi porukka kokoontuneena ja me aikuiset keskenämme mietimme mitä hauskaa ja yllättävää keksisimme lapsille. 

Silloin joku keksi että täytekakun heittäminen jonkun naamaan on aina niin hauskaa. Sellaista ei kai kukaan meistä koskaan ollut tehnyt, mutta elokuvissa se ainakin näytti mukavalta. Oikeaa täytekakkua ei meillä ollut, mutta tytär keksi että tehdään jokaiselle lapselle pieni "kakku" paahtoleivästä ja kermavaahdosta. Sitten piti vielä löytää yksi vapaaehtoinen jonka naamaan nuo kakut heitettäisiin. Vaari suostui kakkujen heiton kohteeksi ja niinpä kakkutarjotin kannettiin ulos ja huudettiin lapset koolle. 

Kerrottiin että nyt jokainen saisi kerrankin sotkea ja heittää kakun vaarin kasvoille. Lapset katselivat hiukan hämmästyneinä toisiaan ja meitä. Ensimmäinen tuli varovasti vaarin eteen ja varovasti hieroi kakun hänen kasvoilleen. Seuraavat olivat jo rohkeampia ja lopulta jokainen olisi halunnut heittää useammankin kakun, mutta onneksi niitä oli vain se määrä mikä lapsiakin. Hiukan mietitytti minkä esimerkin ruoan kanssa leikittelystä annoimme, mutta kun tämä oli ainoa kerta kun jotain tällaista tehtiin, niin saamme kai anteeksi.



KESÄN 2019 ITKETTÄVIN PETTYMYS? Ei ehkä ihan itkettävä, mutta pettymys kuitenkin oli tomaattien viljelyn huono tulos. Saimme vain muutamia tomaatteja. Syytä moiseen ei tiedetä.  Ehkä se kun ensin istutimme taimet viljelysäkkeihin ja kun ne eivät niissä tuntuneet viihtyvän niin vaihdoimme ne ruukkuihin, ei ollut oikein hyvä idea.

Niin tai näin, sato jäi erittäin pieneksi ja taimet näyttivät koko kesän surkeilta. Kasvatetaanko ensi kesänä ollenkaan tomaatteja jää nähtäväksi. 



KESÄN 2019 KAUNEIN KESÄKAUPUNKI? Olen tänä kesänä ollut vain kahdessa kaupungissa eli Maarianhaminassa ja Helsingissä, joten jompikumpi niistä sen täytyy olla. Kauniita ovat molemmat, mutta Maarianhamina on kyllä niin kaunis kesällä joten olkoon se se kaunein kesäkaupunki.

KESÄN 2019 HUIKEIN ROADTRIP? Tähän on sitten helppo vastata että Helsinki. Teimme heinäkuussa kolmen päivän reissun sinne ja Helsinki vei kyllä sydämeni. Paljon nähtiin, mutta tosi paljon jäi vielä näkemättä. Uutta matkaa on jo suunniteltu.
 



KESÄN 2019 UNOHTUMATTOMIN UINTIREISSU? Helppo vastata. En uinut tänäkään kesänä kertaakaan! Vaikka mökki on ihan rannassa ja kuumia päiviä riitti, niin otin mieluimmin virkistävän suihkun kuin menin uimaan. Onneksi muita uimareita oli meidänkin rannassa.

KESÄN 2019 ILOISIN KOHTAAMINEN? Näitä iloisia ja yllättäviä kohtaamisia oli kaksikin. Ensin tupsahti yllättäen entinen työkaverini Anne Turusta tänne kavereineen  ja vietimme muutaman tunnin kuulumisia vaihdellen ja nähtävyyksiä katsellen.

Muutaman päivän päästä siitä olimme satamassa vastassa ystäviämme. Satamarakennuksen ulkopuolella törmäsin entiseen koulukaveriini Leenaan joka oli täällä isomman porukan kanssa muutaman päivän vierailulla.
 



KESÄN 2019 KAUNEIN AURINGONLASKU? Kaunein auringonlasku osui elokuun viime päiville kun sattumalta katsahdin sopivaan aikaan ulos ikkunasta ja näin taivaanrannan helottavan oranssinpunaisena. Kauan tuo voimakas väri ei taivaalla pysynyt, mutta ehdin sentään kuvata sen.

KESÄN 2019 HENKEÄSALPAAVIN LUONTOHETKI? Se voisi olla tuo samainen auringonlaskun hetki. Paljon muutakin kaunista näin kesän aikana, mutta kun näitä Ahvenanmaan mahtavia maisemia joka päivä katselee, niin niiden kauneutta ei samalla tavalla huomioi kuin jos niitä näkisi vain silloin tällöin. 

KESÄ 2019 YHDELLÄ SANALLA? Hieno💚


HYVÄÄ VIIKONLOPPUA!


18 kommenttia:

  1. Olipas kiva lukea kesäsi huippuhetkistä! Mukavia tapahtumia tuntui olevan paljon. Niitä on mukava muistella talvipakkasilla.
    Ihanaa viikonloppua ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kesä takana päin. Vaikka ei paljoa saarelta poistuttu, niin kaikkea silti mahtui kesään.

      Poista
  2. Hieno, että olet miehesi kanssa viettänyt noin pitkän ajan yhdessä! Meilläkin pitkä liitto miehen kanssa. Nykyään niin moni eroaa. Et ui ollenkaan!! Minä en voisi olla uimatta, rakastan sitä! Tuo kakku-juttu meni minulla kyllä hieman yli ymmärryksen, mutta mitäs siitä jos hauskaa oli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kai sitä olisi osannut etukäteen ajatella että näin kauan yhdessä ollaan. Silloin kun isäni ja äitini viettivät 40-vuotispäivää niin ajattelin sen olevan niin pitkän ajan ettei siihen koskaan itse pääse ja nyt jo kymmenen vuotta pidempään oltu.

      Poista
  3. Mukavia muisteluja! Kiva haaste.
    Leppoisaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Paljon kaikkea kivaa mahtui kesääsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kesä takana, sekä sään että tapahtumien puolesta.

      Poista
  5. Oi 50 vuotta..onnea❤❤Paljon kaikkea ihanaa on mahtunut kesääsi.
    Kiva haaste!

    VastaaPoista
  6. No nyt on ihan pakko kysyä, onkohan ekan kuvan umpirakastuneen näköinen nuori nainen kenties tämän blogin kirjoittaja itse? Ja vaaleatukkainen komistus hänen miehensä?
    Ihana ajankuva.

    50 vuotta yhdessä on kunnioitettava määrä. Paljon Onnea siitä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymästä, kyllä on. Toinen 17v. ja toinen 18v.
      Pidän tuota pitkää yhdessäoloaikaa niin uskomattomana että on tullut suitsuteltua sitä liikaakin. Nyt hiukan taukoa tuon asian tiimoilta täällä blogissa.

      Poista
  7. Sinulla on ollut vilkas kesä👍Onnea minunkin puolesta❤niin se vaan joskus natsaa. Älä vielä luovuta tomaattien suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavia juttuja on kesässä ollut. Kiitos, onneakin on tarvittu. Keväällä varmaan innostun taas tomaateista :)

      Poista
  8. Voi itku miten ihana kuva teistä ja lisää tälläisiä. <3 Mielestäni tuo kakkujuttu oli vaan hauska ja on kurjaa, jos jotkut tästäkin tulevat sanomaan. Joskus pitää hassutella ja kun se ei loukkaa ketään kuitenkaan millään lailla.

    Ihanaa viikon jatkoa Kristiina. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ainakin lapset oli innoissaan kakusta.
      Oikein hienoa loppuviikkoa sinullekin Tiia♥️🍁

      Poista