tiistai 23. heinäkuuta 2019

EI TÄYDELLINEN, MUTTA MELKEINTykkäätkö vanhoista jugend-tyylin rakennuksista?

Jos vastauksesi on myönteinen ja etsit hotellimajoitusta Helsingistä, niin hotelli jossa pääkaupunkivierailumme ajan majoituimme voisi olla sinulle mieleen.

Hotelli on nimeltään Hellsten Helsinki Parliament. Se sijaitsee Töölössä eli ihan lyhyen kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Lähellä ovat niin Eduskuntatalo, Oodi, Kansallismuseo, Musiikkitalo, Finlandiatalo, Kiasma ja vaikka mitkä kiinnostavat paikat.Hotelli on vanhassa paksuseinäisessä kivitalossa joten vaikka rakennuksen ympärillä on kaupunkiliikennettä niin huoneeseen ei kuulunut liikenteen ääniä, eikä kesän kuumuus päässyt huoneeseen. Tosin meidän huoneeseemme paistoi vain aamuaurinko, joten en pysty sanomaan mikä oli tilanne muissa ilmansuunnissa sijaitsevissa huoneissa.

Meillä oli käytössämme yksi huone joka oli tilava ja siinä oli keittiösyvennys ruokapöytineen. Meille kahdelle astioita oli riittävästi, mutta hotellin arvostelusivuilta luin että suuremmalle joukolle niitä ei ollut riittävästi, vaikka varattuna olikin ollut suurempi erillisellä makuuhuoneella varustettu huone.

Kun luin näitä arvosteluja, niin olin valmis vaihtamaan tekemäämme varausta sillä joidenkin negatiivisten arvostelujen pelästyttämänä kuvittelin että tuli varattua ihan ala-arvoinen paikka Helsingin vierailuamme varten.

Oman varauksemme olin tehnyt jo talvella, mutta kun mietin hotellin vaihtoa alkukesästä olivat hinnat jo niin korkeita etten ruvennut vaihtoa tekemään, vaan ajattelin että "otetaan riski".

Ja riskinotto kannatti. Huoneemme ylitti odotukset eikä joidenkin hotellivieraiden kokemia pettymyksiä huoneen suhteen tullut vastaamme.
Huone oli tilava ja kaikki tarvittava löytyi myös keittiösyvennyksestä. Ruokaakin olis halutessaan voinut valmistaa. Me tyydyimme vain aamupalan valmistamiseen ja tuntuikin kivalta syödä  omassa rauhassa ja samalla katsoa aamu-tv:tä ja suunnitella päivän ohjelmaa. 

Jotkut olivat arvostelleet kosteusvaurioista keittiössä ja meidänkin huoneessamme tiskialtaan vieressä oli puinen seinä, joka oli kärsinyt vesiroiskeista joita väkisinkin tuli seinään tiskatessa. Samoin näkyi veden valumien jälkiä kaappien alaosassa. Mutta nuo asiat eivät meitä haitanneet, koska olivat lähinnä kosmeettisia, emmekä olleet mitään luxus-hotellihuonetta varanneetkaan.Kauneinta osaa hotellista saimme ihailla kun hissin sijasta kävelimme alas huoneestamme porraskäytävän kautta. Nämä vanhojen talojen porrastilat voittavat nykytalojen vastaavat tilat kauneudessaan. Kauniita värejä, kiiltävät kivilattiat, koristeelliset kaiteet ja ihanat ikkunat. Ainoana miinuksena se että ikkunat eivät olleet ihan vastapestyjä. Sama ilmiö kiinnitti huomioni huoneessamme, jossa ikkunoiden takana avautui hieno puistonäkymä, jota jouduimme nyt katselemaan likaisten ikkunoiden läpi.

Miksi ikkunat olivat pesemättä kun muuten siivous oli tehty viimeisen päälle, sitä ihmettelin.
Hotellin sijainti oli aivan täydellinen: ei ihan ydinkeskustassa, mutta lyhyen kävelymatkan päässä kaikesta kiinnostavasta. Jos ei kävely houkuttanut helteessä, niin raitiovaunu kulki parinsadan metrin päässä hotellilta.

Kyllä kertyi askeleita kulkiessamme kaupungin katuja ristiin rastiin. Parhaimpina päivinä ylittyi 17.000 askeleen määrä. Välillä istahdettiin katselemaan monenlaisia kulkijoita joita täällä riitti. 

Taidettiin kokeilla kaikkia HSL:n raitiovaunulinjoja. Ihanan viileissä ratikoissa oli nautinto istua ajelemassa ja katselemassa paikkoja joihin ei kävellen olisi tullut mentyä. Latasimme HSL:n sovelluksen puhelimiimme ja niin saimme matkustella ratikalla niin paljon kuin halusimme ja ehdimme vierailumme aikana. Nyt ymmärrän senkin että jos asuu tällaisessa paikassa jossa julkinen liikenne toimii niin hyvin kuin täällä, niin omaa autoa ei  välttämättä tarvitse. Ja raitiovaunuliikenteen lisäksi olisi ollut mahdollista valita bussit tai Metro, mutta meille riitti ratikkakyyti. 

Matkamme Helsinkiin oli pienimuotoinen merkkipäivämatka meille. Yhtenä matkapäivistämme tuli nimittäin kuluneeksi 50 vuotta siitä kun meistä tuli "me". Olisiko silloin kun teineinä seurustelun aloitimme osannut kuvitella että näin pitkälle päästäisiin!

Kaikkien yhdessä tekemiemme ulkomaanmatkojen jälkeen tunsin ensimmäistä kertaa että olisin voinut jäädä pidemmäksikin aikaa kotimaan matkailukohteeseen. 


Kiitos Helsinki 💓💓💓

20 kommenttia:

 1. Lämpöiset onnittelut Teille kaikista yhteisistä vuosikymmenistänne! Vaikutti kivalta paikalta tuo hotelli! Kivaa kesänjatkoa! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saikku! Hotelli kyllä kelpasi meille mainiosti.
   Oikein lämmintä ja hyvää loppukesää sinullekin!

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! Olen ajatellut joskus mennä Helsinkiin ihan 'matkalle'. Olen asunut pääkaupunkiseudulla yl 40 vuotta, mutta nyt muutaman vuoden muualla asuneena olisi kiva käydä siellä parin päivän vierailulla. Olen aina pitänyt Helsingistä, vaikken siellä asua haluaisikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on mielestäni hyvä vaihtoehto jos tyytyy hiukan vaatimattomampaan ja haluaa kuitenkin asua sopivasti keskustan tuntumassa.

   Poista
 3. Onnea! Vaikuttaa kivalta hotellilta ja sijainti on hyvä.

  VastaaPoista
 4. Onneksi olkoon, 50 vuotta on mahtava saavutus ja sitä onkin syytä juhlia!
  Rakastan myös Helsingin jugend-taloja, ne ovat niin kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Omastakin mielestä uskomaton saavutus. Mehän ollaan vielä vaikka kuinka nuoriakin😁

   Poista
 5. Teillä on kyllä jo pitkä yhteinen taival takana! Paljon onnea ❤️Olettekin tutkineet Helsingin oikein läpikotaisin. Julkisilla on kiva liikkua, kun ne toimivat sutjakkaasti. Silloin ei kyllä kaipaakaan omaa autoa. Juuri luin jostakin, että Hensingissä on todella paljon jugedtaloja, verrattuna muihin kaupunkeihin ihan Euroopan mittakaavalla. Kauniita ovat tuon tyylin talot.
  Hyvää hellepäivää ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Voi sanoa että aika hyvin jo tässä vaiheessa toisensa tuntee😊. Helsinkiä ei vielä niin hyvin tunneta ja mieli tekisi sinne pian uudestaan!
   Helteistä on ja me maalataan mökillä!

   Poista
 6. Oi ihana paikka ja ennen kaikkea Onnea! Upea taival takana <3

  VastaaPoista
 7. Ah, jugend on ihan huippusuosikkini vanhoista tyyleistä <3. Kylläpä kävelitte, uskomattomat askelmäärät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään jugendista kanssa tosi paljon. Se on sopivan reilua tyyliä eikä turhan koukeroista.
   Matkoilla tulee käveltyä ihan huomaamatta. Eli pitäisi matkustaa useammin 😊

   Poista
 8. Onnittelut ♥️ 50 vuotta kunnioitettava aika olla yhdessä!
  Kaunis vanha jugend talo antoi vielä kivat puitteet teidän reissulle.
  Kuljen usein tuon talon ohi, mutta enpä ollut tietoinen sen majoitustoiminnasta.
  Hyvien kulkuyhteyksien päässä olette olleet ja Töölö on rauhallista seutua myös.
  Askelmääriä saa kyllä kertymään kun reissunpäällä ja varsinkin kaupungeissa
  tulee käveltyä. Itselläni oli Riian matkassa myös yli 16000 mittarissa ja
  nyt Tallinnan päivämatkalla melkein 15000. Kuumassa pitää vain muistaa nesteyttää.
  Oikein mukavaa kesäviikonloppua Kristiina ♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo. Oli aivan ihanteellinen sijainti tuolla hotellilla. Kuumuus oli aika ajoin tosi tukalaa, mutta onneksi ei sentään tullut mitään huonovointisuutta vaan pystyimme nauttimaan täysillä matkasta. Raitiovaunussa oli viileää ja mukava körötellä maisemia katsellen silloin kun halutti lepuuttaa jalkoja.
   Hienoa viikonloppua sinulle myös!

   Poista
 9. Vau! Onneksi olkoon yhteisistä vuosikymmenistä <3

  Helsingissä ei tosiaan tarvitse autoa, kun julkinen liikenne toimii. Tuo teidän majapaikkanne näyttää kivalta. Mukavaa, että nautitte täällä käynnistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Birgitta! Oli ihana vierailu pääkaupungissa. Tullaan kohta toivottavasti uudestaan♥️😊

   Poista