sunnuntai 26. toukokuuta 2019

SADEVihdoinkin sadetta on saatu ja sade on satanut sillä tavalla hienosti ettei kasveille ole vahinkoja sattunut. Muutama viikko sitten istuttamamme rungolliset pikkusyreenit aukaisevat kohta nuppunsa enkä malta odottaa miltä näyttävät kun ovat täydessä kukassa.

Rivitalossamme on melkein joka asunnossa innostuttu istuttamaan kauniita kukkia ja pensaita oman asunnon edustalle. Kyllä näyttää ihan toiselta kuin vielä viime kesänä joka oli ensimmäinen kesä tässä talossa. Silloin talokin oli vasta yksivuotias ja talon ympärillä ei ollut muuta kuin nurmikkoa.
 Asumme kylätaajamassa jossa on kaikki tarvittavat palvelut lähellä eikä Maarianhaminaankaan ole kuin viisitoista kilometriä. Olemme viihtyneet oikein hyvin ja nyt kun pihalle ja talon toisella puolella olevalle terassille ollaan laitettu  yhtä ja toista, niin asunnon lisäksi pihakin alkaa tuntua viihtyisältä ja kivalta kun on itse sitä laittanut.
Vein muutamia viherkasveja sisältäkin ulos sateeseen virkistymään. Taidan jättää ne ulos koko kesäksi. Toinen uusi kukkatuttavuus minulle on nämä kuvan oikeassa sivussa näkyvät laukat. Olen niitä ihaillut kuvissa ja syksyllä istutin niiden sipuleita kukkamaahan. Nyt niiden nupuissa pilkistää jo hiukan lilaa. Väri on aika lailla sama kuin amppelikukassa niiden yläpuolella. Laukkojen lehdet eivät ole niitä kauneimpia ja siksi istutin orvokkeja niiden juurelle. 


💜💜💜


18 kommenttia:

 1. Kaunis on ympäristö kuvissa asuntonne ympärillä ja mukavaa kun kaikki ovat pihoja laittaneet. Runkosyreeni on sopivan pieni rivarinpihaan ja kaunis kukkiessaan. Ja se tuo vähän korkeutta pihan istutuksiin myös vihreänä pehkona. Minä istutin myös laukkoja ja olen vähän harmistunut niiden lehtien rumuudesta. Pitää varmaan miettiä uudelleen niiden paikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivalta tuntuu kun kaikki ovat laittaneet istutuksia ja nyt on mukava seurata miten ympäristö rehevöityy ja vihertyy.
   Laukkojen lehdet ovat kyllä minullekin pieni harmitus. Olen leikannut ruskistuneita lehtien päitä pois. Toivottavasti en tällä toimenpiteellä aiheuttanut mitään korjaamatonta vahinkoa. Mulla on orvokkeja laukkojen juurella, joten ihan kauheasti rumt lehdet eivät kiinnitä huomiota.

   Poista
 2. Sade teki kyllä hyvää luonnolle ja omalle pihalle.
  Kaunista ja rauhallista siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvää teki ja tuntuu kuin näkisi ihan päivittäin muutoksia kasvien koossa.
   Rauhallista on ja se on ihanaa.

   Poista
 3. Viihtyisältä ja kauniilta näyttää niin teidän piha ja terassi kuin lähimaisematkin ❤ Ihanaa kun teillä siellä kaikki huolehtivat yleisestä siisteydestä ja viihtyvyydestä.
  Toisin on esim. tässä meidän taloyhtiössä. Pari asukasta viis veisaa siitä, miltä heidän piha-alueensa näyttävät. Onneksi on niin paljon puita ja pensaita suojana, ettei kovin pahasti pistä silmään heidän epäsiistit rytökasansa ;)
  Täällä on nyt reilun viikon ajan saatu sadekuuroja lähes päivittäin ja viime viikonloppu meni lähes jatkuvassa sateessa, mutta nyt luonto kiittää ja kukoistaa :)
  Mukavaa viikon jatkoa ja heleää helatorstaita teille sinne saaristoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ympäristö on kyllä kiva ja siisti. Aika tylsää muille jos joku ei ollenkaan huolehdi omasta alueestaan. Viikonloppuna satoi täälläkin mutta nyt paistaa.
   Oikein mukavaa viikkoa sinnekin ja toivottavasti pääsette veneilemään!

   Poista
 4. Sadetta on piisannut. Hyvä puoli, että samalla se putsannut siitepölyä pois ja ilma raikas. Silti sitä odottelen lämpimämpiä päiviä. Juuri luin, että niitä olisi pian taas luvassa. Mukavaa loppuviikkoa Kristiina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sade oli kyllä tarpeeseen, ainakin täällä meillä päin kun niin pitkään oli jo metsäpalovaroituskin päällä.
   Pikkuisen saisi ilma lämmetä, vaikka mitään helteitä en kaipaakaan.
   Samoin sinulle!

   Poista
 5. Kiva jos kaikki asukkaat huolehtivat pläntistään. Aika usein vaan näkee täysin hoitamattomia rivarin pihoja😔

  VastaaPoista
 6. Teidän pihamaa ja puutarha näyttää todella hyvinhoidetulta. Kaunista pihaa on aina kiva katsella ja itse ihmettelen joskus miksi toisilla ei ole mielenkiintoa/aikaa/halua pitää ympäristöstään huolta? Ihan hyvä, että on satanut koska se on keventänyt ainakin siitepölyn osalta ilmaa.

  Hyvä helatorstaita sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällainen rivitalon piha on juuri sopivan kokoinen että sen jaksaa hoitaa. Mökin piha on tänä vuonna jäänytkin sitten huonolle hoidolle eikä kasvihuoneessa tai kasvatuslatikoissakaan ole vielä mitään.
   Mukavaa viikonloppua sinulle <3

   Poista
 7. Niin tervetullutta ja saisi tulla lisääkin, sillä voihan siitepöly. Kivaa kesän alkua Kristiina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadetta tosiaan tarvittiin ja nyt luonnossa kaikki kasvaa kohisten.
   Sinulle myös. Huomenna onkin sitten jo kesäkuu!

   Poista