10/05/2019

PENSAITA TERASSILLE LAATIKKOON






Tänään käytiin taimiostoksilla. Ostoslistalla oli joko pikku puu tai muutama pensas terassille laatikkoon. Valinnan varaa on vaikka kuinka eikä päätöksenteko ole helppoa.

Pitäisi löytää sopivan kokoinen kasvi joka myös talvehtisi laatikossaan ja antaisi sopivasti vehreyttä isolle terassille. Ennestäänhän meillä terassilla on kaksi viiruhelpeä, jotka tuntuvatkin viihtyvän hyvin.

Tarkoituksena on laittaa myös kesäkukkia laatikkoihin ja ostimmekin kolme laatikkoa sitä varten. Kesäkukkien ostaminen ja istuttaminen saa kuitenkin vielä odottaa, kun yöt ovat vielä kylmiä.

Kierreltiin puutarhamyymälässä ja katseltiin sopivia taimiehdokkaita. Olen aina tykännyt jasmiinista ja sen tuoksusta. Kysyin myyjältä sen kestävyyttä laatikossa talvehtimiseen, mutta hän ei suositellut sitä.

Sen sijaan hänen mielestään helmipihlaja-angervo voisi sopia hyvin, sillä se on vaatimaton kasvupaikkansa suhteen ja hänellä itsellään se on selvinnyt hyvin talven yli ruukussa.

Helmipihlaja-angervo kukkii kesäkuusta alkaen pitkään valkoisin, suurin kukin ja se on erittäin kestävä tiiviskasvuinen pensas.

 



Hankittiin kasvin lisäksi muovinen laatikko joka on tilavuudeltaan 90litraa. Siihen sijoitettiin kaksi
pensasta. Pohjaan porattiin reiät liian veden poistumista varten. Pohjalle kaadoin leca-soraa
parin sentin paksuudelta ja niiden päälle laitoin suodatinkankaan jotta multa ei sekoittuisi
leca-soraan. Sitten multaa ja kasvit. Päällimmäiseksi laitoin taas leca-soraa joka onkin koristeellinen siinä päällimmäisenä. Sitten vaan reilusti vettä päälle.
 



Ensin oli tarkoitus tehdä kestopuusta laatikko johon tämä musta muovilaatikko upotetaan, mutta kun olin hetken katsellut tuota mustaa laatikkoa niin mielestäni se olikin hyvä ihan sellaisenaan, joten laatikko jäi tekemättä.

 




Sen sijaan tehtiin puusta laatikolle alusta johon kiinnitettiin vielä pyörät. Nyt sitä on helppo tarvittaessa siirtää. 




Istutin vielä muutaman mehitähden samaan laatikkoon ja niin oli asetelma valmis. 





Nyt terassi odottaa vielä öljyämistä ja jotain kasvillisuutta, mutta muuten alkaa olla valmista. Matto ruokapöydän alle olisi vielä kiva saada. Niin ja ne kesäkukat sitten hiukan myöhemmin kun ei enää ole pelkoa yöpakkasista.

Eilen istutettiin kaksi kääpiösyreeniä kodin sisääntulon viereen.Niistä laitan kuvia sitten kun alkavat kukkia.



OIKEIN IHANAA JA LÄMMINTÄ ÄITIENPÄIVÄVIIKONLOPPUA!




 

10 kommenttia:

  1. Kyllä näyttää hienolta! Tosi hyvä idea laittaa laatikon alla olevaan alustaan pyörät, niin on helppo tarvittaessa siirtää. Ihanaa viikonloppua ja aurinkoisia päiviä toivottaa Tarja / Ruusu-unelmia ja villasukkia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyörät helpottavat siirtämistä siivottaessa.
      Kiitos samoin sinulle, oikein ihanaa ja lämmintä viikonloppua, toivottavasti villasukkia ei tarvita!

      Poista
  2. Niin se kevät saa sormet istutushommiin. Joka kevät minulle ainakin syttyy se ihana tunne, kun haluaisi haistella mullan tuoksua ja istutella siemeniä ja taimia.

    Ihana asetelma, nuo mehikasvit sopivat somasti mukaan. Pyöräalusta on kyllä todella mainio idea.

    Suloista viikonloppua sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan joka kevät se istutusvimma iskee :)
      Samoin sinulle Birgitta!

      Poista
  3. Aiotko pitää nuo talvellakin terassilla? Olen itse laittanut joskus kääpiökatajan thermoruukkuun kuistille. Pärjäsi siinä talven ihan hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitus on antaa noiden talvehtiakin tuossa laatikossa. Myyjä oli sitä mieltä että pärjäävät. Toivottavasti hän oli oikeassa :) No, pientä riskinottoa ja kokeilemista pitää aina uskaltaa.

      Poista
  4. Hieno idea ja näyttää kivalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja on toimiva. Nyt alusta maalattiin vielä mustalla maalilla niin sopii paremmin laatikon mustaan väriin.

      Poista
  5. Kiva idea! Rakastan angervoita ja niiden kauniita kukkia. Nyt pyörällistä laatikkoa on helppo siirtää tarvittaessa. Itselläni on sellainen korkea keramiikkaruukku, joka täynnä multaa on niin painava ettei sitä yhden ihmisen voimin pysty liikuttamaan. Jos kesken kesän haluaakin saada sen muualle niin eipä onnistu. Mehikasveja olen itsekin niitä joskus istutellut parvekkeelleni koska ne ovat niin hauskoja.

    Kivaa sunnuntaita ja äitienpäivää Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon että tuo angervo on helppohoitoinen ja hyvin viihtyvä hiukan ankeimmissakin olosuhteissa. Mehitähdistä tykkään myös koska ovat kiitollisia kasvatettavia.
      Sinulle myös hyvää äitienpäivää <3

      Poista