02/05/2019

OIKULLISTA



Oltiin vappua viettämässä entisessä kotikaupungissamme Turussa. Sää oli poutainen , joskaan ei kovin lämmin. Mutta aurinko paistoi ja lämmitti kuitenkin hiukan. Kotoa Ahvenanmaalta lähtiessä ilma tuntui kovin kolealta ja olin varustautunut sekä toppatakilla että ohuemmalla poplarilla.

Ohuempi takki riitti juuri ja juuri Turun vappusäähän.

Kävelimme lenkin Aurajoen rannalla ja paljon oli ihmisiä liikkeellä. Olimme liikkeellä vapunpäivänä hyvissä ajoin jo puolilta päivin, sillä myöhemmin iltapäivällä oli luvattu sadetta.

Aloitimme kauppatorilta, joka on melkein kokonaan poissa käytöstä rakenteilla olevan parkkiluolan vuoksi. Muutamia ilmapallomyyjiä näkyi ja hiukan muuta sekalaista markkinatavaraa oli myynnissä. Mutta kyllä tuli ikävä sitä lapsuuden vapputunnelmaa joka torilla silloin vallitsi. Onkohan aika kullannut muistot, vai oliko vappumeininki monipuolisempaa ja hauskempaa entisaikaan?

Ylläolevassa kuvassa talo joka on yksi Turun kauneimmista.Aiemmin siinä on sijainnut kaupungin virastoja, mutta nyt se tietääkseni on yksityisasuntoina.





Matkamme joen läntisellä rannalla jatkui. Tätä taloa pitää aina ihastella. Kuvittelen mielessäni miltä siellä sisällä näyttää. Pääsisipä joskus katsomaan! 




Myllysillan alta avautui tällainen näkymä. Silta on tainnut pysyä hyvin kuosissaan sen jälkeen kun se aikaisemmin oli notkahtanut pahasti, mutta saatiin sentään korjattua. Kaunislinjainen silta se onkin. Taaempana näkyy Martinsilta ja pilkistääpä kaukaisuudessa Förikin. Se on tuo oranssi lautta joka kuvassa näkyy Martinsillan takana.

Sain viestiä lukijalta että notkahtaneen sillan tilalle rakennettiin kokonaan uusi silta, eikä vanhaa korjattu, kuten itse muistin. Kiitos huomiosta!








Vähän matkan päässä oli aurinkoinen terassi avoinna ja istahdimme nauttimaan juomat. Samalla sai ihailla vastapäisellä rannalla kukkivia kirsikkapuita.



Tällä kerrostalopihalla kukki myös pari kirsikkapuuta ja kukkapenkissä niiden alla olivat tulppaanit ja orvokit täydessä kukassa. Miten ihanan keväinen näky! 



Martinkirkontorni kurottaa kerrostalojen kattojen ylle.





Lisää Aurajoen siltoja. Taideteoksen välissä näkyy Auransilta ja ihan kuvan yläreunassa pilkottaa Vartiovuorenmäen tähtitorni. 



Ja tämän patsaan takana näkyy Turun kaupunginteatteri.
Patsaassa luki että sen nimi on "Suojattu kasvu" ja sen on tehnyt Jarkko Roth.




Nyt kun en enää vuosiin ole Turussa asunut, niin paljon jää tietämättä, kuten tämänkin teoksen nimi ja tekijä.

Säästyimme sateelta ja kierroksemme sujuikin hyvissä merkeissä.  Tunnelma kaupungilla oli keväinen, vaikka lämpötila olikin laskenut niistä lukemista missä se vielä muutama päivä sitten oli.





Mutta sitten kun saavuimme kotisaarelle, niin keväinen sää oli muisto vain. Automme oli pysäköitynä muutaman sadan metrin päässä satamasta ja kävelimme autolle loskassa ja vedessä kahlaten. Kenkäni täyttyivät vedestä ja sukat olivat läpimärät kun autolle pääsimme. Auton peitti lumipeite. Onneksi kaduilla ei sentään ollut liukasta kun kotiin ajelimme.

Nurmikkomme oli lumen peitossa. Mutta hyvää tämä räntäsade kuitenkin taisi luonnolle tehdä, sillä tosi kuivaa on ollut viime viikkoina.

Oikullinen on kevään sää!


Sen verran kylmä tuossa räntäisessä säässä kastumisessa tuli että laitoimme heti saunan lämpenemään ja olipa ihanaa istua saunan lauteilla ja nauttia löylyistä.


TOIVOTTAVASTI LÄMPIMÄT SÄÄT PIAN PALAAVAT!

💙💙💙 

20 kommenttia:

  1. Ihana kaunis Turku ja kuvat. <3 Kivaa viikonloppua Kristiina. <3

    VastaaPoista
  2. Kaunis oli Turku. Voi kuule olla että sattuma tulee sinunkin eteesi sen talon kohdalla mitä aina ihailet ja haluaisit nähdä miltä siellä sisällä näyttää. Minulle kävi näin. Meidän mökille pääsee myös isompaa tietä mikä kyllä kiertää vähän sen varrella on yksi aivan ihana vanha maalaistalo. Minä sanoin miehelle aina kumpa joskus pääsisi näkemään sen sisältä .Me kun sitten aloimme laajentaa mökkiä pitää hakea nimet paperiin kaikilta niiltä kenen maat on meidän kanssa rajana ja näyttää piirustukset .Kyllä oli kauhea homma kun niidenkin perikunnissa oli valtavasti porukkaa ja meillä oli jo kuusi rajanaapuria. No kuitenkin yksi tuli tänne mökille käymään kun puhelimella sovittiin. Ja kuinka ollakaan tämä oli sen saman talon perikunnan yksi omistaja .Hämmästys oli suuri koska kyseinen talo on yli viidenkilometrin päässä meistä. No minä käytin tilaisuutta hyväkseni ja kysyin pääsyä katsomaan taloa. Talo oli heillä tyhjillään ja kesällä vain jonkinlaisessa käytössä .Olin innoissani ja talo osoittautui kolmekerroiseksi ja älyttömän upea sisältä, siellä oli kaikkea mitä ei uskoisi niin vanhan talon sisältävän olin mykistynyt .Näinkin voi käydä. Kiitos kuvista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turku on kaunis kaupunki. Aika jänna juttu tuo että pääsit katsomaan ihailemaasi taloa sisältä. Kaikkea voi sattua!

      Poista
  3. Totta oikullinen on tämä kevätsää! Turku on kiva kaupunki. Oikein mukavaa viikonloppua sinulle🌹

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On oikullinen. Olisi kivampi jos kevät alettuaan sitten pysyisi eikä sahaisi näin edestakaisin.
      Sinulle myös oikein hyvää viikonloppua <3

      Poista
  4. Olen pari kertaa Turussa käynyt veneellämme, kun vielä purjehdimme. Sää onkin ollut suosittu puheenaihe viime aikoina. Ja ihan syystä! Toivottavasti lämpenee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos veneellä olet käynyt niin nuo joen rannat ovat varmaan sinulle tuttuja. Ihmetyttää vaan aina Turun vierasvenesataman pienuus. Täällä meillä Maarianhaminassa on moninkertaisesti vierasveneilijöille paikkoja. Lämmintä odotellaan täälläkin.

      Poista
  5. Hauskaa, että vietitte vappua Turussa, ihan kotikonnuillani! Me suuntasimme vappunakin mökille, käytiin veneellä Naantalissa syömässä ja saunottiin. Vinkki! Kun ensi kerralla vierailette Naantalissa, niin käykäähän syömässä After Sailissa, rantaravintolassa, joka sijaitsee ihan Muumimaailman sillan kupeessa. Sieltä saa valtakunnan parhaat burgerit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvatenkin suuntasitte mökille vappuna ja niin olisimme mekin tehneet jos emme Turussa olisi olleet.
      Kiitos vinkistä!

      Poista
  6. Että kirsikkapuut kukkivat jo Turussa!
    Keväällä kun ajellaan siihen suuntaan, jo Ihoden tietämillä huomaa kevään olen reippaasti edellä. Silloin aina kadehdin Varsinais-Suomea😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kukkivat ja kukkivat ne täällä Ahvenanmaallakin, vaikka täällä kevät on aina hiukan manner-Suomen kevättä myöhäisempi kun meri viilentää.

      Poista
  7. Ihana keväinen Turku ja kauniita kuvia olet ottanut!
    Turulla on ollut aina tärkeä merkitys minulle. Ystäväni opiskeli aikoinaan Turussa ja
    silloin siellä tuli käytyä useinkin. Nykyään toinen ystäväni asuu siellä eli
    muuttivat Helsingistä aivan ihanaa jugendtaloon Turkuun.
    Aurajoki ja sen jokivarret ovat kauniita kävellä ja ihailla maisemia.
    Turun tuomiokirkko on ylväs ja Turunlinna aivan huikea paikka.
    Kivaa viikonloppua Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, jugendtalot onkin aivan ihania!!! Paljon katsottavaa löytyy kyllä Turusta.
      Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin <3

      Poista
  8. Turku on todella kaunis kaupunki. Lumisade on ollut kyllä yllätys tänä keväänä. En olisi millään uskonut, että täälläkin satelee lunta toukokuussa. Toivottavasti lumi ja räntä jää nyt tähän.

    Hauskaa tulevaa viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kaunis. Ei enää kyllä uskonut että lunta voitaisiin saada. Ainakin lämpenevää on luvattu.
      Oikein ihanaa alkavaa viikkoa sinulle <3

      Poista
  9. Kauniisti olet Turkua kuvannut!
    Mä olen käynyt siellä viimeksi vuosia sitten, joku kesä täytyy kyllä käydä.

    Ihanaa iltaa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutaman kerran vuodessa meillä on tapana käydä tuossa meille niin tutussa kaupungissa.
      Kiitos Maikku ja sitä samaa toivotan sinullekin <3

      Poista
  10. Aih, olet kotikonnuillani, asun tuossa jokirannassa. Tai siis mulla on asunto siellä, ja itse asun Irlannissa nykyään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan ihanaa asua jokirannassa. Joen ympäristö on nykyään niin hieno ja hyvin hoidettu. Muistan ielä lapsuudessani ja myöhemminkin kun rannoilla oli vain laitapuolen kulkijoita, eikä sinne tehnyt ollenkaan mieli mennä. Irlannissa en ole koskaan käynyt mutta mieli kyllä tekisi sitä vihreyttä katsomaan.
      Mukavaa kevättä sinulle!

      Poista