01/04/2019

LÄPI TULEN JA JÄÄN



Olen ollut pari päivää lievän flunssan kourissa. Eilen luulin sen jo menneen ohi, mutta tänään taas oli flunssainen olo. Olin ollut koko päivän sisällä, mutta iltapäivällä halutti lähteä edes autolla ajelemaan ja päätimmekin suunnistaa Eckeröön, joka on Ahvenanmaan läntisimmässä osassa.

Otin kameran mukaan kun ilma oli kaunis ja aurinkoinen. Ajoimme Käringsundetiin. Sinne saavuttaessa ensimmäisenä näkyy ÅLANDS JAKT-O. FISKEMUSEUM  eli Ahvenanmaan metsästys-ja kalastusmuseo. Klikkaa TÄSTÄ, niin näet koska tuo hieno ja mielenkiintoinen museo on avoinna ja samasta linkistä löytyy paljon muutakin mukavaa tekemistä ja katselemista Eckerössä.



Kalastusmuseon luota lähtee GEOPOLKU "Läpi tulen ja jään", joka kertoo Ahvenanmaan geologisesta historiasta. Polku on n. 400m pitkä ja vie kalliolle josta näkee aavan merenselän. Nuo kalliot ovat oiva kesäisen piknikin paikka ja aina löytyy tuulensuojaa jostain päin kallioita.  


Kesäkahvila ei ollut vielä auki, mutta kesällä tämä on tosi suosittu kahvi-ja ruokapaikka. Kuumana kesäpäivänä on ihana nauttia virkistävä juoma auringossa laiturilla. Jos sää on huonompi, niin sisätiloissakin voi nauttia merimaisemista.



Kalastusmuseon rannassa on pitkät rivit venevajoja. 






Geopolun päässä oli pikkuinen majakka. 




Käringsundetin vierasvenesatamassa oli ainoastaan yksi vene, mutta kesällä loma-aikaan vierailijoita riittää. Paitsi venesatama, Käringsundetissa on camping-alue ja mökkejä vuokrattavana. Asuntovaunualue on ympäri vuoden melko täynnä vaunuja. Etenkin ruotsalaiset pitävät asuntovaunujaan täällä ympäri vuoden, sillä täältä lähtee Eckerö Linen laiva Ruotsin Grisslehamniin ja matka kestää vain kaksi tuntia joten heidän on helppo tänne tulla. 




Kovin keväiseltä sää näyttää kuvissa ja aika lämmintä olikin varsinkin tuulensuojaisilla paikoilla.  Kiva kun tuli lähdettyä hiukan haistelemaan merituulia. Paljon näkyi täällä Eckerössäkin vielä talvisen myrskyn kaatamia puita. Kauan taitaa vielä kestää ennen kuin kaikki on saatu raivattua.


IHANAA APRILLIPÄIVÄN ILTAA! ONKO SINUA PUIJATTU TÄNÄÄN VAI ONNISTUITKO ITSE TEKEMÄÄN HYVÄN APRILLIPILAN?


💙💙💙

12 kommenttia:

  1. Ihanat heijastukset vimpassa kuvassa :-)

    Ei ole kukaan ymmärtääkseni aprillannut. Paikallislehdenkin aprillijuttu oli niin läpinäkyvä, että tällä kertaa edes minä en haksahtanut siihen :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vesi oli niin hienon kirkasta ja tyyntä. Kumma juttu tänä vuonna;minäkään en haksahtanut yhteenkään aprillipilaan. Kaikki olivat niin selvää aprillia.

      Poista
  2. Ihana kevätaurinko!! Ja voi, miten upea tuo viimeinen kuva on. Siitä saisi vaikka upean taulun!

    VastaaPoista
  3. Oi, miten keväiset tunnelmat.

    VastaaPoista
  4. Teillä on kauniit maisemat siellä Ahvenanmaalla. Itse en ole koskaan käynyt siellä, mutta joskus olisi kyllä kiva päästä nauttimaan noista maisemista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän täällä kaunista on, ei voi kieltää. Toivottavasti sinulla joskus on mahdollisuus tulla tänne!

      Poista
  5. Kauniit maisemat! Aprillipäivä meni onneksi ohi suurimmitta aprillauksitta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoja näkymiä täällä riittää. Ei tullut aprillattua täälläkään :)

      Poista
  6. Terkkuja täältä nuhanenältä. Lentsu on piinannut yli viikon ja vaikeuttaa kaikkea kun mitään ei voi / pysty tekemään. Muutakuin niistämään ja aivastamaan. Huoh.

    Kesäkahvilan pöydät näyttävät mielenkiintoisilta?

    Tunnelmallista iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos terkuista! Mun flunssa on mennyt menojaan ja toivon että sinäkin kohta voit paremmin.
      Aika erikoiset ovat nuo pöydät. Kiinnitin itsekin siihen huomiota.

      Poista