12/03/2019

TUNGOSTA SATAMASSA JA LINNUNLAULUA



Edellisessä postauksessani lupasin seuraavaksi näyttää satamaa ja lintuja. Satamaa ei kuitenkaan näy näissä kuvissa, mutta saapuvia ja lähteviä laivoja sitäkin enemmän.

Menimme noutamaan lapsenlastamme laivalta ja ennenkuin laiva tuli satamaan ajoimme näköalapaikalle sataman lähistölle katsomaan kun laivat saapuvat. Emme olleet ainoita paikalla ja melkein aina laivojen saapumisen aikaan paikalla on muutama auto joissa joku istuu  katselemassa laivojen tuloa. Kävelijöitä oli paljon STRANDPROMENADILLA , joka on sataman lähellä rantaviivassa kulkeva polku. Se on pituudeltaan pari kilometriä ja sitä on helppo kulkea. Vaikeakulkuisimmat paikat on päällystetty laudoituksella ja jyrkimmät paikat pääsee rappuja pitkin. Polun varrella on muutama penkki ja pöytä, joten maiseman ihailun lisäksi voi vaikka ottaa esille eväskorin ja pitää tauon.

Kuvassa näkyvät Viking Linen Amorella edessä ja Grace heti perässä. Toinen on tulossa Turusta ja toinen Tukholmasta.
Näky on upea kun ne lähestyvät ja meri kimaltaa auringossa.





Samaan aikaan kun katselemme saapuvia kahta laivaa, tulee sataman suunnasta näkyviin Siljan Baltic Princess. Aina jaksaa ihmetellä noiden laivojen suurta kokoa. 




Heti perään tulee toinen Siljan laiva. Jonkin matkan päässä niiden tiet eroavat toisen lähtiessä itään ja toisen länteen. 



Nyt alkaakin olla ahdasta kun kaikki neljä ovat yhtäaikaa samassa paikassa. Joskus sattuu että ovat ihan satamassakin samanaikaisesti, mutta nyt ovat pikkuisen väljemmillä vesillä kohdatessaan. 



Monta ihmistä ei poistunut laivasta jäädäkseen Maarianhaminaan, vaan suurin osa matkustajista vaihtoi toiseen laivaan joka vei siihen satamaan josta aamulla oli lähdetty eli olivat piknik-risteilijöitä.





Ennen kuin ajoimme satamaan ehdimme poiketa LILLA HOLMENILLA joka on kesäisin mukava käyntikohde. Siellä voi seurata lintujen ja kanien elämää. Siellä on myös uimaranta, jossa näin talvella on avanto talviuimareita varten. 

Poikkesimme lintutalon papukaijoja ja kanarialintuja katsomaan. Lintutalo on auki joka päivä ympäri vuoden. Korviavihloja viserrys kuului korviimme kun avasimme lintutalon oven ja osasipa yksi papukaija viheltääkin. Lintujen lisäksi siellä näkyi pari kilpikonnaa. Riikinkukot olivat sisällä omassa mökissään joten niitä ei nähty.




Puput olivat ulkona vaikka niillä oli lämpimät kopitkin häkkiensä suojissa. Hyvin näyttivät tuoreet vihannekset maistuvan.



Paitsi kaatuneita puita riepotteli alkuvuoden myrsky mm. veneitä ja yksi purjevene täälläkin oli kiepsahtanut alas telineiltään.

Kylmä oli tuuli nytkin vaikkei myrskylukemissa ollutkaan.

Vielä saadaan kevättä odottaa. Lumipyryjä on luvattu useampanakin päivänä tällä viikolla. 




MUKAVAA PÄIVÄÄ SINULLE!

💙💙💙

24 kommenttia:

  1. Hulppeat näkymät todella ja noin monta laivaa yhteiskuvassa. Saattaa olla, että ensi kesänä Ahvenanmaalle, vielä ei ole varma, mutta olisi ihanaa tulla kokemaan tuo kaikki kauneus.

    Kivaa uutta viikkoa Kristiina. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hienolta näyttää kun toisiaan väostelevät. Tervetuloa <3

      Poista
  2. Ihania kuvia ja tunnelmia. Valtavia aluksia siellä liikkuu. En ole ikinä käynyt Ahvenanmaalla. Pitäisi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat kyllä suuria. No sitten kyllä suosittelisin matkaa tänne. Kyllä täällä muutamaksi päiväksi tekemistä ja katselemista riittää.

      Poista
  3. Jos ei tietäisi, mikä vuodenaika on meneillään, näistä kimmeltävistä merikuvista voisi hyvinkin luulla, että on kesä :)

    Hieno aitiopaikka seurailla laivojen lipumista. Ja ihmisiä myös. Se piknik-risteily on mun mielestä kiva, mutta lähtee Turusta niin pahuksen aikaisin, että täytyy jo kukonlaulun aikaan lähteä kotoa liikenteeseen, jos haluaa mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei todellakaan näy kuvissa miten kylmä viima puhalsi. No tuo risteilyn aikataulu tosiaan on hiukan huono jos Turkuun on enemmän matkaa. Kannattaa matkustaa suosiolla Ahvenanmaalle. Täältä voi sitten risteillä Ruotsin puolelle pikkusummalla. Aikaa matkaan menee pari tuntia suuntaansa, joten ehtii hyvin syödä laivassa ja tehdä taxfree-ostokset jos haluaa.

      Poista
  4. Kauniisti meri välkehtii auringossa, syttyi ihan kaukokaipuu päästä risteilylle. Siitä onkin aikaa kun olen viimeksi käynyt Ahvenanmaalla.. Lilla holmenin muistan hämärästi myös lapsuudesta. Aurinkoista viikonjatkoa.
    ~Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näky oli kyllä kaunis. Ei muuta kuin laivalle!
      Lumisateessa täällä on viime ajat oltu, mutta aurinkokin pilkistelee välillä pilvien raosta.

      Poista
  5. Katselin viime syksynä Maarianhaminassa, että melkoista sutinaa siinä satamassa kyllä on. Laivoja tulee ja menee koko ajan. Ihanan aurinkoisia kuvia. Helsingissäkin paistaa ihan siniseltä taivaalta juuri nyt. Tuo pupu on suloinen.
    Kivaa päivää Kristiina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika vilkasta on tuo liikenne silloin tällöin. Joskus olen ihmetellyt miksi molempien laivayhtiöiden laivojen pitää niin samanaikaisesti täällä poiketa. Olisi kivampi jos olisi useampia matkustusaikoja valittavana.
      Puput olivat tosi suloisia. Sinulle myös hyvää päivän jatkoa<3

      Poista
  6. Siellähän on ollut ruuhkaa. Hienot kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruuhkaa on aina iltapäivisin, muuten hiljaisempaa.
      Kiitos!

      Poista
  7. Oih, upeat laivat kimaltavassa meressä!
    Toivotaan, että kevät pian saapuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sää oli tosi kaunis ja meri kimalsi, ihan kuten kesällä. Toivotaan aikaista kevättä!
      Kiva kun kirjauduit lukijaksi.

      Poista
  8. Kertakaikkisen ihania kuvia! Tuo auringossa kimalteleva meri on aina yhtä kaunis näky. Hyytävän kylmästi on tuuli täälläkin puhallellut ja lunta sekä räntääkin on eilen ja tänään satanut. Kevät antaa vielä odotuttaa itseään, mutta enää ei vaan millään jaksaisi odottaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku <3 Uskon että teillä puhaltavat samantapaiset tuulet kuin meillä. Kaunista, mutta hyytävää!

      Poista
  9. Ompa siellä vesillä ruuhkaa :) Upeat maisemat kyllä, mekin muutamia kertoja kesässä istutaan Suomenlinnassa ja ihaillaan ohi lipuvia laivoja ja veneitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iltapäivisin syntyy ruuhkatilanteita, mutta ei muuten. Niin no kesällä loma-aikaan saattaa toisinaan syntyä tilanteita että huviveneet sattuvat tuollaisen ison laivan eteen ja silloin kyllä torvet soivat :)
      Suomenlinna onkin aivan ihana paikka!

      Poista
  10. Monet kerrat on tullut heiluteltua sinne rantapolulle ihmisille, laivan piipahtaessa siellä satamassa :)

    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo polku on tosi suosittu ja aina siellä joitakuita on kävelemässä tai muuten lenkkeilemässä.
      Oikein kivaa viikon jatkoa sinullekin!

      Poista
  11. Voi kuinka suloinen pupu!
    Meri ja laivat... *huokaus* <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Yksi pienempi oli vielä suloisempi ja otin siitä kuvankin mutta unohdin laittaa sen tänne.
      Meri ja laivat...mulla ei oikeastaan mitään kummempia tunnesiteitä niihin ole, paitsi että merta voisi katsella vaikka kuinka kauan. Sullehan asia on ihan toisin kun <3 on laivalla töissä.

      Poista
  12. Kaikki 4 laivaa yhtä aikaa! Hienolta näyttää. Sinulle toivotan mukavaa viikonloppua💕💕☀️☀️☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno näky kyllä. Kiitos Kristiina ja oikein kivaa viikonloppua sinullekin😎💖

      Poista