23/02/2019

TERASSIUNELMOINTIA



Kevät tuo aina tullessaan puutarhaunelmat ja piha/terassisuunnitelmat. Tuleva kesä on toinen kesä tässä kodissa. Viime vuonna hankimme terassille ruokapöydän ja tuolit, grillin, aurinkovarjon, pari muuta tuolia ja niiden väliin pikkupöydän.

Kukkia meillä ei terassilla vielä viime vuonna ollut koska vietämme suurimman osan kesästä mökillä. Tänä vuonna olen kuitenkin ajatellut että jonkin verran kukkia olisi kiva olla täällä kotonakin. 

Terassimme on tosi aurinkoinen ja tuulinenkin, joten mitkään pienissä ruukuissa olevat kukat eivät varmaan tule kysymykseen, koska kuivuisivat hetkessä.

Mielessä onkin ollut rakentaa isot laatikot joihin kasveja voisi istuttaa. Laatikot voisivat olla samanlaisesta puusta kuin terassin lattiakin. Laatikot olisi kätevintä mitoittaa niin, että niiden sisälle laitettaisiin muoviset ns. muurilaastilaatikot, joihin on porattu muutamia reikiä että ylimääräinen vesi pääsee valumaan ulos. 

Koska nuo laatikot sijoitetaan terassin kaiteiden sisäpuolelle, niin hiukan korkeammat kasvit olisivat hyviä, että ulospäinkin näkyisi hiukan vihreyttä. Heinäkasvit olisivatkin ihan ihanteellisia tähän tarkoitukseen. Näkösuojaa ei tarvita sillä terassillemme ei näy ulkoa, mutta tuulensuojaa olisi kiva saada lisää.




Tätä heinää, viiruhelpiä, minulla jo onkin ennestään ja se sopii tuollaisiin laatikkoistutuksiin mainiosti. Bambukin olisi kiva ja kasvaisi nopeasti, mutta en tiedä sen talvenkestävyydestä tällaisessa laatikossa. Ja luin jostain että se tarvitsee suojaisan ja ei ihan kauhean aurinkoisen kasvupaikan. Mutta voishan sitä kuitenkin kokeilla. 


kuva pinterest

Ja kuten aina kun unelmoimaan alkaa, niin unelmat kasvavat ja leviävät vaikka kuinka pitkälle.
Olishan jonkinlainen katon tapainenkin mukava ja pätkä seinää. Kunhan nyt ensin noi laatikotkin saisi!


Onko sinulla suunnitelmia terassin, pihan tai parvekkeen suhteen kesäksi? Jos on niin olisi kiva kuulla minkälaisia.


💚💛💚





18 kommenttia:

  1. Pian kevät on taas täällä ja pääsemme sisustamaan terasseja. Sinun terassisuunnitelmasi kuullostavat hyviltä ja toteuttamiskelpoisilta. Minun pitäisi myös suunnitella hiukan jotain uutta meidän aurinkoiselle tarassille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana aika on edessämme. Saa nähdä mitä ideoita voi tänä kesänä toteuttaa.

      Poista
  2. Meillä on kaikki terassit tehty. Terassit ovat superihania! Viiruhelpi minullakin on ja tosi sitkeä tyyppi. Mennä porskuttaa talvi toisensa jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Periaatteessa meidänkin terassit ovat valmiita, mutta aina voi jotain parannuksia tehdä.

      Poista
  3. Miten olisi köynnökset - ei ihan laatikkoon tosin.
    Eiväthän nekään mitään pika-apuja tuuleen ole, mutta vähän pitemmällä tähtäimellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Köynnökset vois olla yksi vaihtoehto. Mutta meidän terassi on siltä sivulta mistä eniten tuulee melkein pari metriä maasta, joten ne pitäisi ehkä kuitenkin sitten laittaa laatikkoon, muuten kestäisi kauan ennenkuin ne edes olisivat kasvaneet terassin kaiteelle asti.

      Poista
  4. Kevätunelmat kuulostavat aina niin kivoilta! Tyrni sopisi teidän oloihin myös hyvin kivikkojen reunustamana :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevätunelmoinnit OVAT kivoja! Tyrni sopisi ehkä paremmin mökkimme pihaan, mutta kotona on vaan tämä tosi iso terassi, eikä se ole maan tasolla. No ehkä tuohon terassilta alas pihalle johtavien rappujen viereen voisi tyrnipensaita laittaakin. Pistetään mietintään!

      Poista
  5. Omistan parvekkeen, joka kesällä aina on tärkeä kesähuone kodissani. En yleensä suunnittele sitä kovin paljoa etukäteen. Pelargoniat talvehtivat vielä ikkunalaudalla odottaen kevättä. Näin olen tehnyt usean vuoden ajan. Kaikki eivät ehkä enää ole hyviä joten niiden tilalle hankin sitten uutta. Osa pelargonioista on kyllä aika monta vuotta vanhoja. Ostan aina lobeliaa tosin viime kesä se jäi hankkimatta. Yksi amppelikukka ja lukematon määrä kaikkia muita kukkia. Totta kai omia yrttejä ja basilikaa sekä sitruunamelissaa löytyy meidän parvekkeelta.

    Mukavaa viikonloppua Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä parveke on tosiaan kuin yksi huone kesäaikaan, ihana. Pelargonioiden talvettamista en ole uskaltanut/osannut kokeilla, mutta kannattaisi varmaan.Lobeliat on ihania ja sorrun aina niitä ostamaan, mutta koskaan en saa niitä säilymään kauniina koko kesää. En tiedä minkä teen väärin. Yrtit somistavat mukavasti ja tuovat vehreyttä, eikä tarvitse kaikkea kaupasta tuoda kun on omasta takaa.
      Sinulle Marjo myös oikein ihanaa sunnuntaita <3

      Poista
  6. Kivoja suunnitelmia sinulla ja tuo kuva pinterestistä on todella ihana.
    Meillä alkaa Jyväskylän kodin parvekkeen sisustuksen suunnittelu. Siellä ei ole vielä mitään joten saan aloittaa puhtaalta pöydältä. Kukkia ajattelin tänä kesänä laittaa paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnitelmia on vaikka kuinka, mutta vielä ei tiedä mitä toteutetaan. Jos rahaa olisi yllin kyllin niin ideoita riittäisi. Teillä on mukavaa puuhastelua parvekkeen sisustuksen kanssa. Kukat ovatkin sinun erikoisosaamistasi, joten kaunista varmasti tulee.

      Poista
  7. Kun luin postauksen aloin itsekin unelmoimaan keväästä☀️☀️Minulla keväällä piha hehkuu mutta heinäkuussa ei ole juuri kukkijoita niitä tässä mietin. Leppoisaa sunnuntaita💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä keväiset säät saavat mielen karkaamaan pidemmällekin kohti kesää. Ainahan sanotaan että pitäisi suunnitella pihaa niin että koko kesän riittäisi kukkijoita, mutta sitä ei välttämättä ole niin helppo toteuttaa.

      Poista
  8. Aurinkoise päivät saavat mielen kääntymään jo kevät asioihin, miten mukavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on. Sanotaan että pitäisi osata elää tässä hetkessä, mutta kun tulevat ajat ovat aina niin houkuttavia ajateltavia :)

      Poista
  9. Meillä on aika iso terassi, rakennettiin se viime kesänä, vähän yli 40 neliön verran nyt se saa keväällä lasituksen 20 neliön osalta .Joten meillä on tuulen ja hyttys suojaa. Unelmia pitää olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän taitaa olla suunnilleen samansuuruinen. Ihanaa kun saatte lasituksen niin on suojaisampi. Ja sitten kun aurinko oikein porottaa on lasit helppo vetää syrjään.Unelmia pitää olla!

      Poista