lauantai 12. tammikuuta 2019

VIHERTÄÄNäin kevätpuolella vuotta rupeaa viherinnostus taas nostamaan päätään ja on kiva saada lisää vihreyttä kotiin. Liian suuria kasvit eivät kuitenkaan saisi olla jos ei mitään tyhjiä avaria tiloja ole.
Tämä korallikaktus oli meillä ennen eri paikassa, sisemmällä huoneessa, mutta ei oikein siellä viihtynyt, joten laitoin sen amppeliin ikkunan ääreen. Nyt tuntuu päässeen kivasti kasvun alkuun.

Tuollaisia amppeleita minulla on useita. Ne ovat jäljellä jostain 80-luvulta jolloin kaikilla oli ikkunat täynnä eri korkeuksilla roikkuvia viherkasveja. Sitten amppelikasvit melkeinpä hävisivät. Eikä viherkasveja muutenkaan niin paljoa näkynyt sisustuksissa.

Mutta nyt  on viherinnostus tullut takaisin. Nyt halutaan oikein isoja viherkasveja jotka ovat iso osa sisustuksesta ja hieno osa ovatkin.

Meidän, joiden koti ei ole suuren suuri ja avara, on tyytyminen pienempiin kasveihin. Ja kivasti nekin raikastavat kodin näkymiä.

Kohta alkaa olla käsillä se aika kun kukat tarvitsevat uutta multaa jotta jaksavat kukoistaa ja voida hyvin. Multaa vaihtaessa mieli karkaa jo hiukan keväisiin puuhiin kukkamaalla. Mitähän sieltä putkahtaa esiin kun syksyllä istutetut sipulit alkavat työntää vihreää vartta esiin mullan alta?Joko sinun "vihersormiasi" on alkanut syyhyttää?
SITÄ ODOTTAESSA, MUKAVAA VIIKONLOPPUA!


💚💚💚

 


14 kommenttia:

 1. Vielä kymmenen vuotta sitten kasvattelin myös erilaisia viherkasveja, nykyään ne vain kuivuu, kuolee ja kannan ne ulos. Kodikkuutta niillä saa kivasti. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kanssa useampi kasvi joutunut roskiin kun ovat kuivuneet. Vähän vaikeaa on arvioida kastelun määrää, kun hyvä ei ole myöskään liika kastelu. Mutta tykkään kyllä vihreydestä joten yritän pitää mahdollisimman monta kasvia hengissä.

   Poista
 2. Minullakin on joskus ollut tuollainen naruamppeli ikkunassa. Eipä ole enää tallessa. Korallikaktus näyttää viihtyvän hyvin amppelissa ja ikkunan edessä. Ei vielä syyhyä vihersormet :) Mutta valkoiset joulutähdet tuntuvat viihtyvän meillä. Viime kesänä heitin pois edellisen joulun tähdet. Ja nämä tämän joulunkin tähdet kukoistavat.
  Kivaa viikonloppua Ahvenanmaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeekseni löysin näitä ulkovarastostamme vaikka luulin hävittäneeni jo kaikki kun ei moneen vuoteen amppelikasveja meillä ole ollut.
   Joulutähdet ovat kestäviä. Tänä vuonna meillä ei niitä ollut ollenkaan. Saatkohan tämän vuotisetkin kestämään kesään asti?

   Poista
 3. Ei tule ehkä yllätyksenä, mutta minulla ei ole viherkasveja ollenkaan. Joskus itsenäisen elämän alkutaipaleella niitä oli, mutta totesin ettei ole mun juttu. Ihan hauskan näköinen on kasvisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli meilläkin ennen paljon enemmän, nyt vain muutama. Tykkään kuitenkin kun on hiukan vihreää.

   Poista
 4. Täälläkin kaivataan vihreää kotiin ja nyt on haha joulukuusien jälkeen yksi viherkasvi ja hieman leikkokukkia ja heti piristyy ilme. :)

  Kivaa sunnuntaita Kristiina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulutavaroiden pois korjaaminen aiheuttaa outoa tyhjyyden tuntua ja alkaa kaivata lisää vihreää. Ja kun on kevätkin tulossa.
   Sinullekin oikein hienoa päivän jatkoa!

   Poista
 5. Jännä juttu, mutta viherkasvit eivät iske minuun. Ehkä se johtuu siitä, että meillä ei ole riittävästi valoa, jotta menestyisivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on niin paljon vihreää ulkona puutarhassasi etten yhtään ihmettele vaikka sisäkasvit eivät houkuttelekaan. Ja nyt ehkä on hyväkin ettei tuota uutta perheenjäsentä ole houkuttelemassa kaikenlaiset vihreät roikkuvat kasvinvarret :)

   Poista
 6. Kyllä viherpeukaloa jo syyhyttää mökin ja pihan suhteen. Sisäkasvit ei mun hoidossa menesty. Sitä on monet ihmetellyt kun pihan ja mökin kukat ym kyllä kukoistaa😌Mukavaa sunnuntai-iltaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa alkaa herätä kiinnostus minullakin mökin kukkapenkkejä ja kasvihuonetta kohtaan. Ehkä et ole yhtä kiinnostunut sisäkasveista kuin puutarhan kasveista ja siksi ne eivät saa yhtä hyvää huolenpitoa kuin pihan kasvit.

   Poista
 7. Kivan näköinen kukka tuo korallikaktus. Ei näytä ihan tyypilliselle kaktukselle.
  Viherkasvit tuo ihanaa kodikkuutta. Mieli tekisi lisätä niitä omaan kotiin. Taidankin ottaa sen ihan asiakseni ja katsella pari uutta viherkasvia kotiin.
  Ihanaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kanssa tästä korallikaktuksesta. Se on tavallaan kaktuksen ja "tavallisen" viherkasvin sekoitus ulkonäöltään. Kodikkuutta ja viihtyisyyttä saa viherkasveilla helposti, kunhan saa ne pysymään hengissä :)
   Sinulle myös oikein hyvää uutta viikkoa!

   Poista