01/01/2019

TAAS YKSI LISÄÄ


Näin vuoden alussa on  tapana muistella mennyttä vuotta. Minun vuoteeni 2018 mahtui monenlaista mukavaa.

Yksi vuosi lisää elettyä elämää. 




TAMMIKUU


Tammikuussa kävimme ihailemassa talvista meren selkää. Ympärillä hiljaisuus ja valkoinen luonto, aurinko matalalla taivaanrannassa. Tunnelma on melkeinpä mystinen kun merikin on ihan hiljaa.

Jälleen kerran sai todeta että kaikissa vuodenajoissa on puolensa enkä yhdestäkään haluaisi luopua.




HELMIKUU


Helmikuussa ostin kevään ensimmäiset tulppaanit. Valo on jo lisääntynyt huimasti ja kevään edistymistä seurataan jännityksellä; tuleeko jo lämpimämpää, vai yllättääkö meidät vielä talvi ja tuiskut?

Entisaikaan helmikuu ja maaliskuu olivat vielä vankasti talvisia kuukausia, mutta nykyään kevät tulee yhä aikaisemmin ja aikaisemmin.

Lisääntyvä valo ja päivien pidentyminen tuntuu aina yhtä ihanalta. Ja vaikka noita tulppaaneja on joka blogi kevättalvella pullollaan, niin veikkaan että tulppaanipostaus tulee minunkin uuteen blogiini vielä myöhemmin tänäkin vuonna.





MAALISKUU


Vielä oli lunta maassa, mutta keväinen aurinko paistoi jo lämpimästi sulattaen hankia. Puihin alkoi ilmestyä pieniä silmuja.

Venesatamassa oli hiljaista ja voi vain kuvitella millaiselta paikka näyttää kesällä.



HUHTIKUU


Olin jo usean vuoden ajan halunnut nähdä kirsikkapuiden kukkimisen Tukholman keskustassa ja tänä vuonna se vihdoin toteutui. Näky oli aivan mahtavan kaunis ja ei olekaan ihme että sankat ihmisjoukot olivat tulleet ihailemaan ja kuvaamaan tätä näkyä.

Päiväretkellä Tukholmaa ei ehtinyt kovin paljoa kierrellä, mutta vanha kaupunki tuli sentään nähtyä ja syömäänkin ehdittiin.

Ehkä ensi keväänä uudestaan?




TOUKOKUU


Toukokuussa saimme ihailla keväistä valkovuokkojen kukintaa omalla mökkipihallammekin. Kevät - mikä ihana vuodenaika!

Keväästä ja valkovuokoista tulee eittämättä mieleen lapsuuden äitienpäivät jolloin useimmiten sai ensimmäistä kertaa pukea päällensä valkoiset polvisukat ja kevyemmän takin. Miten se voikin tuntua niin ihanalta!

Toukokuussa aloitettiin myös hyppynarulla hyppeleminen ja muut pihaleikit.

Onkohan tämän päivän lapsilla mitään noista leikeistä enää?




KESÄKUU


Kesäkuussa järjestettiin perinteinen postisoutu välillä Eckerö - Grisslehamn. Soutajat olivat pukeutuneet vanhaa kunnioittaen. On entisajan postinkuljettajilla ollut kovat työolot kun myrskyjenkin läpi ovat Ahvenanmaalta Ruotsiin soutaneet.

Kesäkuusta, tai oikeastaan juhannuksesta alkavat kaikki kesätapahtumat täällä Ahvenanmaalla ja paljon jää käymättä kun lyhyen ajanjakson sisällä tapahtuu paljon. 




HEINÄKUU


Heinäkuussa valmistuivat oman kasvihuoneen kurkut ja tillit, joista valmistin vanhan ajan hölskytyskurkkuja. Nämä kuuluvat ehdottomiin kesäherkkuihin!

Myöhemmin kypsyivät vielä tomaatit. Kasvimaan yrttejä on saatu jo maistella. Tänä vuonna jätin kaiken esikasvattamisen ja tyydyin valmiina ostettuihin tomaatin- ja kurkuntaimiin.



ELOKUU 


Elokuussa teimme matkan Puolaan, Gdanskiin. Se oli 45-vuotishäämatkamme. Sää suosi ja vaikka oli vilkkain loma-aika, niin hyvin mahduimme sekaan.

Kerran aiemmin olemme jo täällä käyneet, mutta tuntuu ettei mitään olla vielä kaupungista saati sen ympäristöstä nähty.





SYYSKUU


Syyskuussa sain vihdoin aikaiseksi tehdä kukkamaan kotimme etupihalle. Toivottavasti kasvit selviävät talven yli. Laitoin myös suuren määrän kukkasipuleita maahan, joten keväällä on odotettavissa kukkimista.

Jokin pienehkö puu pitäisi vielä istuttaa, kunhan osaisi päättää mikä puu se olisi.





LOKAKUU


Lokakuussa lopetin vanhan blogini Mökki ja koti Ahvenanmaalla  ja perustin tämän uuden Kristiina K-blogin. Nyt blogin nimi ei rajoita postausaiheita. Aika paljon Ahvenanmaata postaukset kuitenkin käsittelevät tässä uudessakin blogissa.

Annan myös vihjeitä Ahvenanmaalle matkustaville ja minulta voi vapaasti kysyä neuvoa mieltä askarruttavissa asioissa Ahvenanmaahan liittyen.




MARRASKUU


Marraskuussa ryhdyin muotibloggaajaksi ja kummastelin nykymuotia ja kokeilinpa itsekin tuota kummajaista. Ei tuntunut hyvältä! Onneksi en lähtenyt kotipihaa pidemmälle. Jos sinulta on tuo postaus jäänyt näkemättä niin TÄSTÄ pääset sen lukemaan.

Ensi lumikin oli satanut maahan.



JOULUKUU


Joulukuussa muistui taas mieleen ihana Snow Village Kittilässä. Sinne en nyt pääse, mutta onneksi vanhoja kuvia katsellessa pääsee jäähotellin tunnelmaan.

Joulua vietettiin kotona perhepiirissä, vaikka ihan kaikki emme olleet koolla, kun kolme vanhinta lapsenlasta oli matkustanut isänsä luokse joulua viettämään.

Vuosi meni taas nopeasti ja ihan hyvä vuosi se olikin.

Joku ehkä muistaa että syyskuun ensimmäinen aloitin ruokaremontin. Miten se on sujunut? No, pitää tunnustaa että joulukuussa ei ole remontista ollut tietoakaan. Olen sortunut syömään epäterveellisesti ja liian suuria määriä, eikä liikuttuakaan ole tullut tarpeeksi. Vaakaa en ole uskaltanut ollenkaan ottaa esille.

Mutta, nyt 1.1. aion punnita itsesi ja uskaltaa katsoa lukemia jotka vaaka näyttää. Tammikuusta tulee myös tipaton: ei viiniä ruoan kanssa edes viikonloppuisin. Muutenhan en alkoholia nautikkaan. Sokeriset tuotteet lupaan jättää taas mahdollisimman vähiksi. Eli teen juuri niin kuin ei suositella: kiellän itseltäni kaiken sellaisen syömisen josta tykkään.

Yhden muutoksen jonka tein ruokavaliooni syyskuun alussa, olen pystynyt pitämään. Aloitan nimittäin jokaisen päiväni kaurapuurolla ja mustikoilla.

Muiden bloggaajien muisteluja viime vuodesta näet TÄÄLTÄ.


Uusi blogini (kuinka kauan sitä voi kutsua uudeksi?) on saanut hyvän vastaanoton ja olen kiitollinen teistä kaikista 65 kirjautuneesta lukijasta sekä teistä jotka facebookin kautta seuraatte ja kommentoitte. 




TOIVOTAN KAIKILLE OIKEIN HYVÄÄ VUOTTA 2019!

💙💙💙 

48 kommenttia:

  1. Upeita kuvamuistoja <3 Vaaleanpunainen kirsikankukkahanami on

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kirsikkapuut kukinnassa ovat kyllä aivan ihania!

      Poista
  2. Hieno kooste! Hyvää ja onnellista alkanutta uutta vuotta. -Katja

    VastaaPoista
  3. Olipa kiva kooste menneestä vuodesta. Tuo Tukholman kirsikkapuiden kukinta olisi kyllä ihana joskus nähdä. Uskon, että se on todella kaunis. Täytyy käydä vielä kurkistamassa tuo sinun marraskuun muotipostaus. Niinhän se on, että jokaisen pitää blogata juuri siitä, mikä tuntuu itsestä hyvälle. Aidot ja kirjoittajansanäköiset blogit ovat kaikista parhaita.

    Hyvää Uutta Vuotta 2019 ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kukinta on kyllä näkemisen arvoinen. Luulen että mennään tänäkin keväänä niitä ihastelemaan, kun näinkin lähellä asutaan.
      Tuntuu paljon helpommalta nyt blogata kun blogin nimi ei rajoita aiheiden valintaa.
      Sinulle myös hyvää alkanutta vuotta <3

      Poista
  4. Kiva postaus!Hyvää uutta vuotta ja onnea 2019!

    VastaaPoista
  5. Nämä koosteet on kyllä kivoja. Tukholman kuva sai kyllä miettimään taas reissua sinne. Pitkän aikaa ysivee on pyydellyt ruotsiin, mutta ei oo tullut lähdettyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos sulla vaan on mahdollista niin kehoitan ehdottomasti käymään kukintaa katsomassa. Seuraamalla facebookissa Kungsträdgårdenin sivuja saat vinkkiä siitä milloin kukinta on parhaimmillaan.

      Poista
  6. Hieno kooste menneestä vuodesta ♥
    Oikein hyvää alkanutta uutta vuotta!

    VastaaPoista
  7. Kauniit muistot-onnea uuteen vuoteen.

    VastaaPoista
  8. Kivasti kuvattu vuosi, onnea uuteen ♥
    Pst, tulehan osallistumaan sivuillani olevaan https://mansikoitajavaahtokarkkeja.blogspot.com/2018/12/koruarvonta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maikku.
      Pitääpä tulla katsomaan ja osallistumaan.

      Poista
  9. Hieno kooste vuodesta 2018! Minulla on myös ollut haaveissani nähdä kirsikkapuiden kukkiminen Tukholmassa. Saapi nähdä toteutuuko joskus. Ja tuon Gdanskin matkanne muistankin. Gdansk on ihastuttava kaupunki. Kahdesti siellä on tullut käytyä, mutta mielelläni sinne taas menisin.
    Ja vaa'alle tässä pitää itsenikin mennä :)
    Hyvää vuotta 2019 sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula. Käy ihmeessä Tukholmassa ihmettelemässä ja ihailemassa tuossa ihanaa kukintaa.
      Samoin sinulle ihanaa vuotta 2019 <3

      Poista
  10. Kiva vuosi sinulla on ollut❤Mukavaa tammikuuta

    VastaaPoista
  11. Ihania muistoja sinulla viime vuodelta. Kauniita kuvia olet napsinut. Tuollainen kirsikoiden kukinta on aivan mieletön kokemus varmasti. Itsekin voisin tuollaista matkaa miettiä. Tukholma kun ei niin kaukana ole. Hölskytys kurkkuja. En ole ikinä kuullut moisesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun paljon kuvaa niin joukkoon eksyy aina välillä onnistuneitakin otoksia. Kukkivat kirsikkapuut veivät kyllä sydämeni.
      Hölskytyskurkku-nimi saattaa olla sinulle vieras, mutta uskon että varmaan olet niitä syönyt. Eli tuore kurkku siivutetaan ohuiksi siivuiksi. Siivut kannelliseen astiaan ja päälle liemi, jossa on etikkaa, vettä, sokeria ja muistaakseni suolaa. Lisätään vielä tuoretta tilliä. Astiaa ravistellaan silloin tällöin. Annetaan kurkkujen tekeytyä liemessä muutama tunti ja valmista tuli.

      Poista
  12. Tsemppiä ruokaremonttiin, tulee tarpeeseen itse kullekin. ;) Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä kyllä tarvitaan.
      Sinulle myös oikein hyvää uutta vuotta!

      Poista
  13. Ihana kooste! Taidanpa yrittää itsekin lähteä huhtikuussa Tukholmaan, sen verran kaunista siellä tuntuu olevan.
    Ihania uusia muistojen luomisia tälle vuodelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kannattaa käydä kukkivia kirsikkapuita katsomassa kun näin lähellä sentään asutaan.
      Kauniita muistoja ihan meille kaikille!

      Poista
  14. Hieno vuosi. Onnellista uutta vuotta 2019!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihan hyvä vuosi. Samoin sinulle Satu! Jänniä aikoja elätte siellä <3

      Poista
  15. Ihania kuvia ja menneen vuoden muisteluita. Hyvää alkanutta vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nila. Sinulle myös oikein hienoa vuotta 2019!

      Poista
  16. Hyvää uutta, alkanutta vuotta 2019 Kristiina <3

    Sinun vuoteesi on mahtunut paljon kaikkea kivaa ja tuo hanami - ihan mieletön!
    Olen itse myös aiempina blogivuosina tehnyt vastaavan muisteloinnin. Tänä
    vuonna tein "Marjon matkassa 2018 pähkinänkuoressa", jossa otin vähän eri tavalla
    katsauksen blogivuoteen.

    Kauniita kuvia ja niistä näkyy vuotesi monipuolisuus. Itse kävin Gdanskissa ensimmäistä kertaa nyt elokuussa ja ihastuin. Postauksia tulossa koska syksyn hässäkässä en niitä ehtinyt tehdä.

    Kivaa päivää Kristiina <3 ja toivottavasti siellä ei ole myrskynnyt ihan hirveästi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjo. Kirsikankukukat olivat kyllä hienoja! Vuosikatsaukset ovat kyllä kivoja ja mielenkiintoisia lukea.
      Täällä on ollut kaikkien aikojen myrsky. Sähköt olivat poissa edellisyöstä tähän aamuyöhön. Puita on kaatunut teille. Mökille emme ole vielä päässeet mahdollisia tuhoja katsomaan kun mökkitiellekin on puita kaatunut.

      Poista
  17. Upea kuvasarja kertoo hienosta vuodesta.
    Vuonna 1973 vihittyjä mekin :)
    Gdansk on miellyttävä kaupunki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnittelut teillekin pitkästä liitosta. Tänä vuonna juhlimme sitten seurustelun alkamisen 50-vuotispäivää.
      Gdansk on kyllä kaunis kaupunki ja sinne on helppo Turusta suoraan matkustaa.

      Poista
  18. Vastaukset
    1. Kiitos samoin teille sinne Taivassaloon <3

      Poista
  19. Kauniita muistoja,niitä lisää kerätään tänä vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin tehdään. Oikein hyvää vuotta sinulle!

      Poista
  20. Niin hienoja kuvia ja tunnelmia. Kirsikankukat aivan huippu ihanat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Armiida. Kirsikankukat olivat ihanat ja kun noita puita on tosi paljon niin ne muodostivat kukkataivaan kävelijöiden ylle.

      Poista
  21. Kivoja kuvia, mukavia muistoja! Paljon tsemppiä ruokaremonttiin. Itselläni on vähän samanlaisia pyrkimyksiä tänä vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tsempata pitää eikä se helppoa ole!

      Poista
  22. Kaurapuuro on parasta!
    Kaurapuuro kuuluu myös aamiaiseeni ja mustikatkin tai jotkin toiset marjat niiden sijaan.

    VastaaPoista