16/01/2019

NYT SITÄ TULI



Mukavaa talvipäivää!

Nyt on lunta saatu tänne eteläänkin ja maisema on puhtaan valkoinen. Tuntuu mukavalta kun näyttää talviselta. Kaikkien mielestä ei varmaan lumentulo ole kivaa, varsinkaan jos asuu omakotitalossa jossa kaikki lumenluonnit pitää itse tehdä. 



Meillä, rivitalossa kun asumme, niin omaksi puhtaana lumesta pidettäväksi alueeksi jää vain oma terassi. Meidän terassi on ihan avoin, joten kaikki taivaalta satanut lumi kerääntyy siihen.

Näyttää kauniilta kun kaikki on lumen peitossa ja illalla lyhty näkyy kivasti lumen keskeltä. Mutta en tiedä onko sittenkin parempi luoda lumet pois. Jos ei luo, niin kun terassilla jonkin verran tulee kuljettua, niin lumi pakkautuu askelten alla kovaksi kerrokseksi ja keväämmällä kestää sitten kauemmin ennenkuin kaikki lumi on sulanut. 




Grilli on kuin valas tuolla nurkassaan, hyvin peitettynä mutta lumen saartamana. No nyt jos tulisi samanlainen myrsky kuin jokin aika sitten, niin eipä se ainakaan varmaan pääsisi paikoiltaan siirtymään.





Aloitin lumenluonnin ja puolet on nyt luotu. Täksi illaksi on jo luvattu uutta pyryä, joten talviset tunnelmat taitavat jatkua.

Ajelkaahan varovasti jos olette omalla autolla liikkeellä.




MUKAVAA TALVIPÄIVÄN JATKOA SINULLE! 





12 kommenttia:

  1. Tunti meni eilisissä lumihommissa - mutta ei haittaa! Ihanaa kun tuli lunta! Tosin kovin mietin niitä sähkölinjoja korjaavia, että lumi ei kyllä nyt yhtään helpota työtä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta ettei hommat helpotu lisääntyvällä lumimäärällä, mutta muuten hyvä juttu.

      Poista
  2. En todellakaan just nyt pidä lumentulosta.. Iskias ja jännetupen tulehdus estävät mua lumenluonnista. Mieheltäni murtui käsi, joten pulassa olemme! Yritetään silti pärjätä =) Iloista talvea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän että vaikeuksia lumenluonti teillä nyt tuottaa. Pikaista paranemista kuitenkin molemmille.

      Poista
  3. Minusta on kiva kun talvi on ihan oikea talvi lumineen ja pakkasineen. En kuitenkaan voi väittää nauttivani siitä, kun jo valmiiksi aikaiset aamuherätykset siirtyvät vieläkin aikaisemmiksi runsaan lumentulon vuoksi. Tavallisesti herään 5:30 aamuvuoroon, mutta nyt pitää herätä jo viideltä, että ehdin kaivaa auton lumen alta esiin ja kolata aura-auton tekemät vallit. Työmatkaankin pitää varata enemmän aikaa, kun kaikkia teitä ei välttämättä ole vielä niin varhain aurattu ja pitää ajaa tavallista hitaammin.
    Täällä on lunta reilut puolisen metriä, ollut jo vuodenvaihteesta asti, ja lisää on luvattu vielä vähintään 20-30 cm. Joudumme varmasti kiipeämään katolle pudottamaan enimpiä pois, etteivät vanhat kattorakenteet vaan vaurioidu. Kinoksetkin ovat melko korkeat, joten lumen puskeminen kolalla niiden päälle alkaa olla jo aika työlästä.
    Ei tätä nyt kuitenkaan kauaa kestä, ainakaan toivottavasti ;) Kyllä tämän kestää silti mieluummin kuin sen ankean harmauden, vesisateen ja loskan.
    Puhtaan valkeita ja virkistäviä talvipäiviä sinulle ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä kurjaa kun ennen töihin menoa joutuu varautumaan kaikenlaiseen ylimääräiseen. Teillä onkin tosi paljon lunta. Meille tuli taas eilen illalla ja tänä aamuna lisää lunta aika tavalla. Kello on nyt pikkuista vaille viisi kun tätä kirjoitan. En saanut enää unta ja hiukan murehdin tyttären aamuista töihin lähtöä että miten pääsee pihastaan ajamaan ulos kun kaupungissakin varmaan aurausautot ovat jättäneet suuret lumivallit katujen reunaan.
      Tosi on että ennemmin tällaista kuin sitä iänikuista räntäsadetta ja liukkautta.
      Toivottavasti pääset hyvin aamulla töihin lähtemään!

      Poista
  4. Lunta pyryttää parhaillaankin. Kun aamulla koiran kanssa oli aamulenkillä sitä tulikin jo ihan reippaasti. Minä tykkään lumesta ja lumitöistä myös. Että antaa tulla vaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamulla oltiin lumitöissä ja nyt on taas piha paksun lumikerroksen peitossa. Ihan kivaa kuntojumppaa tuo lumen luonti on, kunhan sitä ei liian usein tarvitse tehdä.

      Poista
  5. On meillä nyt lunta jokapuolella! Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin taitaa olla :)
      Samoin sinulle Maikku, oikein mukavaa viikonloppua!

      Poista
  6. Minä kyllä nautin näistä lumimaisemista.
    Oikein suloista viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minäkin lumesta tykkään. Lumi on vaan aika harvinaista herkkua täällä meillä.

      Poista