18/01/2019

JÄÄTÄ JA LÄÄKKEITÄ



Kevät tekee tuloaan! Tai ainakin päivät ovat pidentyneet jo rutkasti ja tulleet valoisammiksi.  Jääpuikot herättivät lapsenlapsen huomion ja hienoja ne olivatkin. Aurinko sulatteli niitä hiljakseen ja vesitipat putoilivat maahan.

Tuli mieleen lapsuuden ajat kun leikittiin että jääpuikot olivat tikkareita.



Tämän pojan kanssa meni tämä päivä suurelta osaltaan, kun päiväkoti oli kiinni ja olimme lupautuneet katsomaan lapsenlapsen perään. Päivä meni mukavasti. Ensin aamupala ja pikkuisen lastenohjelmaa, sitten ulos lumitöihin, joista hän tykkääkin kovin ja haluaisi jatkaa sitä vaikka miten pitkään.

Sitten pelattiin Afrikan tähteä ja minä tietysti hävisin. Samperin rosvo kun vei rahani!



Käväistiin porukalla terveyskeskuksessakin. Olin saanut ajan kortisonipistokseen jota olisin tarvinnut jo muutama viikko sitten kipeän lonkkani takia. Lonkassa on minulle tuttuakin tutumpi limapussin tulehdus, joka aina kortisonia saatuaan rauhoittuu muutamaksi viikoksi kunnes sitten taas alkaa. 

Kävelyä ei paljon haittaa tuo lonkan kipu, mutta aamuyöllä alkava särky on sietämätöntä eikä hyvää nukkuma-asentoa tahdo millään löytyä.

Tuosta tulehduksesta olen kärsinyt jo noin kymmenen vuoden ajan, mutta mitään muuta hoitoa ei siihen ole annettu kuin nuo kortisonipistokset, jotka kuitenkin auttavat vain joksikin aikaa.

Nyt lääkäri kysyi minulta onko koskaan kukaan ehdottanut fysioterapiaa. No eipä ole. Nyt sain lähetteen siihen. Fysioterapian tarkoituksena on että terapeutti antaisi minulle ohjeet oikeanlaisiin jumppaliikkeisiin joilla tuota lonkkaa voisin jumpata. Kysyin vielä että voisiko tuo kipu sittenkin olla jotain muuta kuin tuo iänikuinen limapussin tulehdus. Lääkäri väänteli ja pyöritteli jalkaani, mutta liikkeet sujuivat ihan normaalisti eikä kipua silloin tunnu.

Sain kuitenkin lähetteen röntgeniin ja kuuriluontoiseksi lääkitykseksi tulehduskipulääkettä.

Nyt siis odotellaan fysioterapeutille pääsyä ja napsitaan lääkkeitä.



OIKEIN HYVÄÄ JA AURINKOISTA VIIKONLOPPUA KAIKILLE!


💛💛💛



18 kommenttia:

  1. Minäkin ihailin eilen aamulla jääpuikkoja joiden alta kuljin töihin.

    Hyvä, että hoitoa mietitään laajemmaltikin. Toivottavasti fyssari auttaa oloa ja saat ohjeita liikkeisiin, joista on apua ja hyötyä.

    Iloa viikonloppuusi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt noita jääpuikkoja rupeaa näkymään kun aurinko alkaa lämmittämään.
      Toivon että uo itsepäinen tulehdus paranisi vihdoinkin.

      Poista
  2. Ihana pikkumies siellä😊Toipumista ja mukavaa viikonloppua lumisesta Helsingistä❄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina! Lumista maisemaa ihailen täälläkin ikkunan läpi.

      Poista
  3. Minäkin muistan lapsuudesta tuon jääpuikkojutun kun niitä pidettiin tikkareina:)
    Teillä oli kiva päivä lapsenlapsen kanssa. On nuo pienet niin aarteita elämässä♥
    Kaikki särky on todella ikävää. Toivottavasti saat apua ja paranet pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki me varmaan ollaan noita imeskelty lapsina :)

      Poista
  4. Voi voi, se on aina niin kurjaa, kun on joku kroonistunut kiputila :(. Toivottavasti fysioterapeutti on ammattitaitoinen ja pystyy antamaan jotain apua. Joskus voi vaan joutua käymään eri asiantuntijoilla, kunnes vasta joku keksii ratkaisun, joten älä luovuta luomumenetelmien etsinnässä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se kurjaa, mutta onneksi ei sentään koko aikaa satu. Mutta yölliset heräilyt kipuun eivät ole mukavia kun muutenkin nukun huonosti. Tai voisiko ollakin niin että huonounisuuteni johtuukin ainakin osaltaan juuri tuosta kivusta?

      Poista
    2. Ihan varmasti näillä asioilla on yhteys! On oikeastaan ihme, ettei sinulle ole määrätty fysioterapiaa aiemmin. Tämmöinen esimerkki vahvistaa taas käsitystäni peruslääketieteestä: lääkkeitä vaan. Joku syy kivuilla kuitenkin aina on. Kuten totesin, ongelmana on vaan se että joskus vyyhti on niin kroonistunut, ettei ensimmäinen asiantuntija pysty selvittämään sitä. Minulla on vuosien kokemus etsinnästä ja kun lopulta tuli oikea osaava asiantuntija (OMT-terapeutti) vastaan, hän selvitti ongelmani kahdella käynnillä.

      Poista
    3. Toivoa sopii että minäkin saisin avun fysioterapeutilta.

      Poista
  5. Lapsenlapset on ihania ja niiden kanssa puuhastelu. Meidän vanhin poika sanoi meille ( hänellä on poika 2 v ) että se on kiertänyt pikkusormen ympärille meidät. Me sanottiin että tiedetään ja miten ihanaa on olla noin pienen ja suloisen pikkusormen sisällä. Tietenkin ( rajansa kaikella). Poikaa tuntui tämä ärsyttävän 😁. Minulla on ollut molemmat lonkat kipeänä jo vuosia ne kuvattiin ja nivelrikkohan se siellä . Nyt kun sinulla on ne kuvattu sekin voi pois sulkea. Hieronta kyllä auttaa ja venyttelen niitä usein. Mutta tällaista tämä on .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lastenlapset antavat kyllä elämään ihanaa sisältöä.
      Lääkärin mukaan minulla ei olisi nivelrikkoa tuolla lonkassa, mutta röntgenkuvasta se sitten varmuudella selviää.
      Pitäisi vaan itse olla aktiivisempi ja jumpata sopivilla liikkeillä. Toivon saavani fysiosta oikeanlaisia ohjeita joita tietysti sitten pitää myös säännöllisesti tehdä :)

      Poista
  6. Lapsena menimme aina salaa muuntamon taakse nuolemaan jääpuikkoja naapurinpojan kanssa ja sitten tuli kurkkukipua. Kotona ei toki myönnetty mitä oltiin tehty :D

    Onneksi sait lähetteen fysioterapiaan. Erikoista ettei lääkäri ole sitä jo aiemmin ehdottanut. Toivotaan, että fysioterapia auttaa. Tsemppiä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuttua touhua :)
      Niinpä. Tämä oli ensimmäinen lääkäri joka sitä ehdotti.

      Poista
  7. Ihana iloinen nassu siellä ja kivaa kun tykkää lumitöistä. Afrikan tähti on muuten omasta mielestäni maailman kivoin lautapeli. :)

    Oi tuota limapussijuttua en tiennytkää. Onpa kurja vaiva ja etenkin kun vaikuttaa yöuniin ja kestänyt jo vuosia. Toivottavasti saat apua fysioterapiasta Kristiina.

    kivaa uutta viikkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iloinen oli poika kun vielä voittikin! Toivossa ollaan että apua saisi, mieluiten ilman lääkkeitä!
      Kivaa viikkoa sinullekin <3

      Poista