30/11/2018

VOI TÄTÄ MUOTIA!




Kyllä muoti on käsittämätön asia! Ai ei vai?  En kyllä jaksa ymmärtää tätä muotia kun kesät talvet kuljetaan tossuissa, jotka eivät lämmitä pätkääkään ja imevät kaiken kosteuden maasta itseensä.

Onneksi on sentään sukat, joissa lyhyet varren tyngät, joten se imetty kosteus ei pääse koko säären mitalle. Näin tuuli pääsee kuivattelemaan paljaan säären jos vaikka jotain loskaa sinne olisikin roiskunut. Tossut ovat kuitenkin varmaan aika liukkaat, joten luistelemista niissä tulee harjoiteltua koko pitkän talven. Tulee se kuntoilukin hoidettua ihan huomaamatta!




No, yläkropassa on sitten sitäkin enemmän lämmikettä. On paksu toppatakki, lämpimät lapaset ja kaulassa monen kertaan kaulan ympäri kierretty paksu huivi, sekä tietysti myssy.

Myssyä sopii käyttää kesälläkin; eivät pääse ainakaan hirvikärpäset hiuspohjaan mönkimään ja kaulassa on hyvä olla huivi vaikka muuten päällä olisi pienen pieni toppi!


En sitten tiedä miten sopusuhtaiselta tämä kokonaisuus näyttää ja itseä ainakin hirvitti tuuli joka pyrki housun lahkeesta ylöspäin.  Mutta tulipa kokeiltua tuota nuorison talvipukeutumista.

Toinen asia joka tällaista vanhempaa ihmistä nykymuodissa ihmetyttää on se miksi nuoret ja keski-ikäiset naiset haluavat pukeutua kuin vanhat tantat.  Joka toisella on yllään pliseerattu hame ja pusero joka näyttää entisajan crimplene-kankaasta valmistetulta ja jossa on kukkia ja rusetti kaulan alla. Näitä ennen näki vaan vanhojen täti-ihmisten päällä.

Vaikka taisi minulla itsellänikin olla nuorena musta, pliseerattu hame. Nyt ihmettelen tuntuiko se silloin tosiaan hienolta. Ainakin se oli muodikas silloin lähes (yli) neljäkymmentä vuotta sitten. Ehkä, kun on jo kerran kokenut jonkin muodin, niin ei enää halua sitä missään nimessä takaisin.


MUKAVAA VIIKONLOPPUA, PUKEUTUKAAHAN LÄMPIMÄSTI!

💙

21 kommenttia:

  1. Gun-Britt Blomster30/11/18 10:45

    Jag håller med dej på alla punkter. Har många gånger tänkt att dessa bara vrister leder till reumatism på äldre dar.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kan inte vara bra för hälsan. Men vad gör man. Då man säger hur dumt det är så tror dom unga inte att det är så skadligt.
      Hoppas det snart kommer att vara coolt att gå i långa och varma sockor och stövlar :)
      Tack för ditt kommentar!

      Poista
  2. Muoti on kyllä oikullista:) Meilläkin teini kulkee lahkeet rullalla ja minä kauhistelen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No yhden ihan läheisen teinin pukeutuminen minutkin kirvoitti tähän postaukseen :)

      Poista
  3. Hassu muotihan tämä on :D ja myös vaarallinen. Katsoin pari vuotta sitten nuoria tyttöjä, jotka ajoivat vielä mopoilla ja heidän nilkkansa oli ihan sinipunaiset kylmyydestä.

    Ylilääkäri Jari Parkkari antoi lausunnon Helsingin Sanomille siitä miten muoti saattaa altistaa akillesjänteentulehdukselle. Tästä vaivasta paraneminen vie pari vuotta. Paleltumavammat ja kylmäkyhmyt ovat myös ikäviä vaivoja.

    Ehkä se järki tulee joskus mukaan ja nilkat voidaa peittää ....

    Kivaa alkavaa viikonloppua Kristiina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei voi muuta kuin toivoa että kohta keksisivät jonkin terveellisemmän muodin!
      Sinulle myös kivaa viikonloppua!

      Poista
  4. Kyllä ei meikäläisen nilkat kestä nuorison muotia.
    Voihan nuoria jalkojakin palella, mutta ei sitä silti laitetta saapasta jalkaan ja lahjetta alas. ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä minunkaan. Ja kyllä on tuo yksikin läheinen teini myöntänyt että paleltaa, mutta kun pitää vaan olla muodikas. Toisaalta sen ymmärtää ettei halua erottua porukasta pukeutumalla toisin kuin muut.

      Poista
  5. Täällä on tiet niin jäätiköllä etten varmaan pysyisi lenkkareilla pystyssä. Olen myös ihmetellyt sitä miksi pukeutuminen on muuttunut keski-ikäisillä ikätovereillani niin pliisuksi. Ei uskalleta enää ns. säväyttää, kuten eilen huomasin työpaikan pikkujouluissa. Ei kai sitä tarvitse tätimäisesti pukeutua vaikka olisi miten vanha, mut jokaisella toki oma tyylinsä. -Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en pysyisi minäkään, kun talvikengilläkin tuottaa vaikeuksia. Ehkä tuossa pukeutumisessa ollaan taas palaamassa juurikin tuohon tyyliin jolloin jo viisikymppisetkin näyttivät vanhoilta mummuilta :) No toivottavasti ei sentään.

      Poista
  6. Täällä on nuo sneekersit jo aikoja sitten pistetty piiloon. Minä tosiaan myös ihmettelen nuorten muotia. Se on varsin kylmää. Toki muistan omasta nuoruudestani ohuet sukkahousut.
    Minä olen hankkinut joitakin kukkajuttuja :) Keski-ikäisen naisen villityksiä. Pliseerattua hametta en sentään vielä.
    Taas niin mainio juttu sinulta. Kiitos Kristiina. Täällä kukkakimonossani kirjoittelen :) Ja ihanaa alkanutta joulukuuta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota muotia ihmetellään porukassa. Mutta kai meidänkin nuoruudessa vanhemmat ohmettelivät meidän pukeutumista. Vaikka en kyllä muista noin hullua tyyliä omassa nuoruudessani. Moni ikäiseni sanoo nailonsukat hulluksi pukeutumisekseen, mutta kun minä en harrastanut tanssipaikoissa käymistä, niin minulla ei ollut tuotakaan hulluutta ja ne jotka nailonsukkia käyttivät taisivat olla minua hiukan vanhempia. Minä ja ystävni kuljettiin aina pitkissä housuissa, toki ilman myssyä talvellakin.

      Poista
    2. Niin ja Tuula tuo kukkakimono on sitten taas ihan eri juttu kuin nuo entisajan kukkakuosit. Mullakin on muuten tuollainen kukkakimono aamutakkina.

      Poista
  7. En minäkään tahdo aina ymmärtää nuorten trendejä. Itse en niin muotia seuraa. Oma tyyli on löytynyt jossa viihtyy. Mukavaa joulukuun alkua💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukin tyylillään. Sinulle myös ihanaa joulukuuta♥️

      Poista
  8. Ha haa! Meidän neiti kulkee nilkat paljaana säässä kuin säässä. Olen jo aikaa sitten lopettanut asiasta huomauttelut, koska sanoillani ei ole ollut mitään tehoa. Itse suojaan nilkkani huolellisesti. Joskus lenkille lähtiessäni vedän sukkien päälle vielä villasäärystimet, ai että miten kiva taivaltaa lämpimin jaloin! Hyvää joulukuun alkua, Krisse ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teini siellä teilläkin haluaa pukeutua omaan (tai siis teinityttöjen) tyyliin, eikä siinä sanomiset auta. Me pidämme itsemme mieluimmin lämpiminä :)
      Samoin sinulle, hyvää joulukuuta <3

      Poista
  9. Viime talvena paukkupakkasilla katselin surkutellen nuorten paljaita nilkkoja. Itsellä oli päällä valtava talvitakki ja jalassa talvisaapikkaat. Onneksi itse ei enää niin välitä, miltä sitä talvella näyttää. Mukavuus menee pakkasella muodin edelle :) Eiköhän tuokin muotivillitys mene jossain vaiheessa ohi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole tainnut poikien päälä tätä muotia olevankaan, vai olenko vaan kiinnittänyt enemmän huomiota tyttöihin, läheiseni kun sattuu tyttö olemaan. Pojilla taitaa vieläkin olla se "housut putoaa" muoti? Hullua sekin, vaan ei samanlainen haitta terveydelle.
      Toivottavasti ei tule jotain yhtä hullua tilalle kun tämä muoti menee ohi!

      Poista
  10. Ei kyllä pysty käsittämään noita paljaita nilkkoja. Itellä särkee jalkoja heti, kun vähänkin saa kylmää. Vanhuus kai alkaa vaivata :D En edes halua kuvitella, kuinka kovaa näiden nykynuorten koipia särkee parinkymmenen vuoden kuluttua, kun nyt on oikein kunnolla palellutettu. Hui!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei niitä käsitä. Vaikka yrittää perustella nuorille miten haitallista tuo pukeutumistyyli voi olla, niin eivät he sitä usko. Ajattelevat varmaan että vanhuuteen on vielä niin paljon aikaa, että ei tämä nuoruuden muoti voi sinne asti vaikuttaa.

      Poista